Ford Store Levoranta kaivoi taisteluvoiton

Apeldoornissa lähdettiin Mestarien liigan avausotteluun jännittävissä asetelmissa. Ensimmäinen peli on aina jännittävä ja erityisesti nyt, kun molempien joukkueiden kokoonpano on muuttunut melkoisesti viime kaudesta ja mukaan on tullut nuoria pelaajia. Ennakkoon joukkueet lähtevät otteluun tasaväkisistä asetelmista. Joukkue, joka pystyy paremmin pelaamaan omalla tasollaan on vahvoilla. Jos oli alkuasetelma jännittävä, niin oli pelikin.

Draisma Dynamo APELDOORN – Ford Store Levoranta SASTAMALA 2-3 (25-16, 21-25, 25-19, 28-30, 19-21)

Aloituskokoonpanot

Draisma Dynamo: Berkhout, Manenschijn, Boekhoudt, Rauwerdink, Bak, Brilhuis, Klok L

Ford Store Levoranta: Esko, Karjarinta, Savonsalmi, Mäkinen, Hänninen, Cavasin, Ruohola L

Ensimmäinen erä alkoi tasaisesti 11-11 tilanteeseen, sen jälkeen Apeldoorn meni menojaan. Joukkue onnistui sotkemaan FSL:n vastaanoton pahoilla syötöillä ja sen jälkeen tukkimaan hyökkäyspaikat 7 torjunnalla.

Toisessa erässä FSL sai vastaanoton toimimaan ja erän alku oli tasainen, kunnes erän sankari Sakari Mäkinen, 7 hyökkäystä 7 pistettä, otti johtajuutta kentällä. Hyökkäys, ässäsyöttö ja seuraavasta vastapallon päätti Mikko Eskon ja FSL eteni selvään johtoon. Berkhoutin syöttövuoro aiheutti FSL:lle harmia, mutta lopulta Mäkisen kahdella hyökkäyksellä erä Sastamalaan.

Kolmas erä meni selkeästi hollantilaisille, mutta FSL pääsi erän loppua kohden taas peliin mukaan. Neljännessä erässä Tuomas Hautalan tulo kentälle paransi FSL:n peliä. Keskihyökkäyksen uhka kasvoi ja laidoille tuli lisää tilaa. Neljännessä erässä FSL nousi sillasta, sillä Apeldoorn pääsi kolmesti yrittämään otteluvoittoa. Jiri Hänninen nousi neljännessä erässä suureen rooliin.

Viides erä oli lentopallojännitystä parhaasta päästä. Ford Store Levorannan pelaajilla oli taas onnistumisia laajalla rintamalla. Esimerkiksi voi nostaa Alberto Cavasinin. Hän tuskaili pitkin peliä ajoittain hyökkäyspelinsä kanssa. Tilanteessa 11-12 kotijoukkueelle, hän syötti pelottomasti 3 kovaa pommia, joista keskimmäinen ässä. Kolmas vei FSL:n ensimmäiseen ottelupalloon. Sen jälkeen tahkottiin edelleen tasaisesti ja vasta seitsemäs ottelupallo toi voiton. Paineen alla Draisma Dynamon pelaaja sortui hyökkäysvirheeseen.

Jiri Hänninen sai parhaan pelaajan palkinnon ansiosta 26/+18. Sakari Mäkinen säesti hyvin toisena yleispelaajana 20/+12. Alberto Cavasin teki merkittävän loikkauksen, Italian A3 sarjasta Mestarien liigan hakkuriksi ja selvisi tehtävästä lähtökohtiin nähden hyvin 11/+3. Tuomas Hautala 8/+7 pelasi vajaat kaksi erää ja nousi tärkeään rooliin osaltaan voitossa.

Kotijoukkueen tehomies oli nuori hakkuri Martjin Brilhuis 21/+16. Draisma Dynamo pyrki viljelemään paljon keskihyökkäyksiä, tehokkain Nico Maenschijn 17/+15. Kokenut Jeroen Rauwerdink pelasi vähillä virheillä 18/+14.

Janne Kangaskokko
Harjoituskaudella ja Mestaruusliigan alussa on tullut voittoja, mutta ei olla tosissaan jouduttu pistämään kaikkea peliin. Nyt kovan europelin kovuus vähän yllätti koko joukkueen. Näissä peleissä pitää taso pitää korkealla koko ajan. Meillä on kuitenkin joukkueessa potentiaalia ja suorituskykyä. Kasvoimme pelin aikana ja se on tärkeä kokemus koko joukkueelle. Vastaanotto ja oma syöttö oli alussa varovainen, mutta sekin asia korjaantui pelin kuluessa.

Mikko Esko
Kyllä vastustaja yllätti kovuudellaan eikä vaan oltu valmiita. Saatiin kuitenkin muutos jo toiseen erään ja pääsimme peliin kiinni. Tämä ei ollut kaunis voitto, mutta tämän päivän pelillä maksimi. Voitimme lopulta joukkueena ja meiltä löytyi eri ratkaisijoita pelin tärkeissä kohdissa.  Hienoa, että Suomesta tulleet fanit saivat nauttia jännittävästä pelistä loppuun asti. Tästä on hyvä jatkaa kotipeliin Vexve Areenalla 13.10.

X