VaLePa avasi kauden iloisella ilmeellä

Pitkän tauon jälkeen katsomot avautuivat jälleen yleisölle. VaLePa-fanit tulivat nauttimaan tästä riemusta Vexve Areenalle, koska edellistä yleisöpelistä 25.10. 2020 VaLePa – Savo Volley on kulunut lähes vuosi. Ottelun aluksi nostettiin juhlallisesti ylös VaLePan viime kauden mestaruus- ja Cup-voittoviirit.

Vierasjoukkue Kokkolan Tiikerit on aina ollut mielenkiintoinen vastus. Monia kiihkeitä pelejä on käyty, niin myös viime keväänä, jossa Tiikerit pisti pukkipaidat lujille puolivälierissä. Joukkue on menettänyt sen jälkeen tähtipelaajiaan, Jiri Hänninen VaLePa, Anton Välimaa Akaa-Volley ja Antti Ropponen Hurrikaani.

VaLePa Sastamala Tampere – Kokkolan Tiikerit 3-1 (25-17, 25-11, 20-25, 25-15)

Aloituskuusikot
VaLePa: Esko, Karjarinta, Savonsalmi, Hänninen, Mäkinen, Tihumäki, Ruohola L
Tiikerit: Försti, Rekomaa, Leppälä, Mäkinen, Lahti, Keskinen, Sihvonen L

Ottelu alkoi tasaisesti, mutta Mikko Eskon syöttövuorolla Severi Savonsalmi hyökkäsi ensin nätin siirron ja heti perään otti torjunnan Antti Leppälän keskihyökkäyksestä. Tähän vielä toisen tulokkaan Jiri Hännisen hyökkäys, niin pukkipaidat ottivat ratkaisevan johdon. 

Toinen erä oli VaLePan selkeää hallintaa ja joukkue innostui erilaisiin näyttäviin kuvioihin. 

Pitkä erätauko kaiken muuttaa voi. Tiikerit innostui puolustamaan kuin hurmoksessa. Roope Keskisen mukaantulo piristi joukkueen keskihyökkäystä. Passari Joska Försti ruokki näyttävästi ja tehokkaasti R. Keskisen lisäksi Rami Rekomaata ja hakkuri Oskari Keskistä. Rekomaan viheliäisillä aloitussyötöillä Tiikerit karkasi erävoittoon. 

Neljännessä erässä pukkipaidat palasivat takaisin omalle tasolleen eikä voittajasta ollut epäselvyyttä.

Tämän kauden VaLePa on erittäin hyvähenkinen ryhmä ja se heijastuu kaikessa tekemisessä. Vaihtopelaajat ovat aktiivisesti pelissä mukana ja heidän kannustuksensa tuo eloa koko areenalle. Jiri Hänninen kuritti entistä seuraansa hyvillä tehoilla ja tarkalla vastaanotolla. Mikko Karjarinta on saanut kesän aikana lisää voimaa ja se näkyy terävämpänä liikkeenä. Severi Savonsalmi päättää näyttävästi siirtohyökkäyksiä ja bonuksena kolme ässää. Sakari Mäkinen pelasi vähillä virheillä ja syötti näyttävimmät ässät. Vaihdosta peliin tullut Alberto Cavasin hyökkäsi muutamaan otteeseen todella tulisesti. Mikko Esko on hakenut pelaamiseen hypärillä uutta intoa ja sitä tuntuu riittävän. 

Tiikereiden peli kehittyy varmasti kauden aikana. Försti löysi hyvin hyökkääjänsä ja uskalsi etsiä erilaisia ratkaisuja. Roope Keskinen toi uhkaa keskiverkolle, Teemu Lahti on varma vastaanottaja ja Oskari Keskinen kelpo hakkuri.

VaLePan pelit jatkuvat ensi lauantaina 2.10. Toijalan Monarilla Akaa-Volleyta vastaan. Ruutu+ fanikamera näyttää ottelun. Seuraava kotiottelu on keskiviikkona 13.10. Mestarien liigan alkusarjaa hollantilaista Draisma Dynamo Appeldoornia vastaan. 

Otteluisäntä OP Sastamalan toimitusjohtaja Janne Pohjolainen valitsi joukkueiden MVP:t VaLePa Jiri HänninenTiikerit Teemu Lahti

PROlibero Risto Ruohola

Parhaat pistemiehet 
VaLePa: Hänninen 18/+12, Mäkinen 14/+10, Savonsalmi 12/+11
Tiikerit: O.Keskinen 11/+9, Mäkinen 9/+2, Lahti 8/-4

Teemu Lahti: Vähän ailahtelevaa peliä, VaLePa oli odotetun kova. Mutta tästä on hyvä jatkaa Kokkolassa reenejä ja parantaa asioita.
 
Severi Savonsalmi: Mukavaa oli esiintyä VaLePan paidassa ja tätä on pitkään odotettu, ja ennen kaikkea, että yleisö sai olla paikalla. Voin varmasti kaikkien pelaajien puolesta sanoa, että on todella paljon hienompaa pelata yleisön edessä. Pelissä on vielä kehitettävää, mutta 3 pinnaa tuli ja se on tärkeää.
 
Mikko Keski-Sipilä: On kiva, että päästiin aloittamaan pelit yleisön edessä. Itse peli oli kovin ailahtelevaa meiltä, pätkittäin pystyttiin pelaamaan hyvin, mutta tällä hetkellä ero on vielä suuri. Paljon hyviä asioita ja saamme niitä vähitellen kehitettyä. 
 
Janne Kangaskokko: Tunnelma oli mahtava ja aivan erilainen kuin viime kaudella kun pelasimme tyhjille katsomoille. Erittäin onnellinen siitä ja tietenkin tyytyväinen kolmesta pisteestä. Jonkun verran on tekemistä ja kehittämistä, mutta kausi on alussa. Toinen erä oli oikein hyvä, tavoitteena on pitää taso ylhäällä heti alusta asti. Lauantaina Akaa-Volley vastassa ja uskotaan, että saadaan hyvä tiukka matsi kenraaliksi Mestarien liigan ottelua varten, jonka ensimmäinen ottelu Hollannissa pelataan ensi viikon keskiviikkona.

X