Jani Huoposesta VaLePan uusi junioripäällikkö

VaLePan uudeksi junioripäälliköksi on valittu Jani Huoponen, 29. JunnuValepa on tehnyt Huoposen kanssa toistaiseksi voimassa olevan ja kokopäiväisen työsopimuksen. JunnuValepan puheenjohtaja Veli Ollilan mukaan seura haluaa satsata pitkäjänteiseen kehitystyöhön, johon nyt avautuu uudenlaisia mahdollisuuksia. JunnuValepalla ei ole aiemmin ollut kokoaikaista työntekijää.

Junioripäällikön tehtävien lisäksi Huoposen vastuulle kuuluu myös Vammalan lukion, Vammalan ammattikoulun ja Tyrvään käsi- ja taideteollisen oppilaitoksen opiskelijoille suunnatun lentopallolinjan valmentaminen. Huoposesta seura toivoo saavan linjalle pitkäaikaisen valmentajan ja kehittäjän. 

Huoponen ottaa junioripäällikön ja lentopallolinjan valmentajan tehtävät vastaan elokuussa, kun hän vapautuu Suomen lentopallomaajoukkueen hierojan tehtävistä.

Mäntyharjun Virkistyksessä 6-vuotiaana lentopalloharrastuksen aloittanut Huoponen on pelannut 1-sarjatasolla hakkurina, keskipelaajana ja passarina. Hän pelasi aktiivisesti 25-vuotiaaksi saakka, minkä jälkeen hän siirtyi valmennustehtäviin ja toimii tällä hetkellä mm. Tampereen urheiluakatemiassa tyttöjen lentopallon valmentajana. Kausina 2019–2021 Huoponen työskenteli LP Kangasalan mestaruusliigajoukkueen apuvalmentajana sekä päättyneellä kaudella myös seuran valmennuspäällikkönä.

– Olen intohimoinen juniorityön ja suomalaisen lentopalloilun kehittäjä. Haluan olla nostamassa omalta osaltani suomalaista lentopalloa ja sen tasoa. Vahvan seuratyön ja menestyksen takana on pitkäjänteinen juniorivalmennus ja riittävän monipuolinen harjoittelu. Koen että itselläni on paljon annettavaa seuralle, joka on hyvin johdettu ja löytyy luontaista halua olla Suomen paras junioriseura monella mittarilla mitattuna, Huoponen kuvaa odotuksiaan uutta työpaikkaa kohtaan.

– Arvostan laadukasta toimintaa, jonka perustana täytyy arvostaa aikaa. Meidän on käytettävä aikamme viisaasti ja mahdollisimman laadukkaasti. Valmentajat toimivat nykyään entistä enemmän kasvattajina, jolloin vastuullemme tulee myös opettaa lasta ja nuorta erilaisiin taitoihin, kuten keskittymiseen, kärsivällisyyteen, pitkäjänteisyyteen ja vastuullisuuteen, Huoponen jatkaa.

Huoponen kertoo haluavansa on luoda ympäristön, jossa lajitaitojen lisäksi huomioidaan lasten ja nuorten yksilölliset ominaisuudet. Valmentajia hän haluaa auttaa kehittämään tapoja saada parempia yhteyksiä pelaajan, vanhempien ja valmentajan välillä.

Jani Huoponen

Koulutus:
• Liikunnanohjauksen perustutkinto (Pajulahti) 2008-2011
• Hierojan ammattitutkinto (Pajulahti) 2012-2013
• Personal Trainer -tutkinto (Spartan, Antti Nurmi) 2017
• Valmentajan ammattitutkinto (Itä-Suomen Liikuntaopisto, Petri Kettunen) 2018-2019

Työtehtävät:
• Erinäisiä ohjaus ja valmennustöitä 2010- (kuntosali + seura/aluevalmennus)
• Urheiluhierojana 2013-
• Fysiikkavalmentaja (kesä) Lahti Basketball 2018
• Pää-/ Fysiikkavalmentaja (naiset) Karelian Hurmos 1-sarja 2018-2019
• Apu- /Fysiikkavalmentaja (miehet) Karelian Hurmos 2018-2019
• Fysiikkavalmentaja Joensuun Urheiluakatemia 2018-2019
• Apuvalmentaja LP Kangasala (Mestaruusliiga) 2019-
• Tampereen Urheiluakatemia (tytöt) 2019-
• Valmennuspäällikkö LP Kangasala 2020-2021
• Urheiluhieroja Miesten Maajoukkue 2021

Lisätietoja antavat:
Junioripäällikkö Jani Huoponen p. 045 151 2883
JunnuValepan puheenjohtaja Veli Ollila p. 050 305 5075
Vammalan lukion rehtori Leeni Kirvesmäki p. 0503680913

X