Yksi yö kaiken muuttaa voi

Eilen VaLePa kärsi selkeän tappion, vaikka saikin käännettyä yhden erän voitoksi. Hyökkäyspeli oli vahvasti Jiri Hännisen varassa. Iso kysymys ennen päivän peliä oli, miten VaLePan pelaajat pystyvät nollaamaan eilisen ja palaamaan omalle tasolle. Pystyykö VaLePa pysäyttämään Antti Siltalan hurmospelin?

Savo Volley – VaLePa Sastamala Tampere 1-3 (25-23, 23-25, 13-25, 13-25) 

Lentopallo on erikoinen peli, jossa onnistumiset ruokkivat onnistujia ja syövät vastustajan itseluottamusta. Tänään oli VaLePan vuoro onnistua. Kaksi ensimmäistä erää mentiin tasatahtia piste pisteeltä. Ensimmäisessä erässä Antti Siltala, Andrus Raadik ja Lelu Ojansivu jatkoivat siitä mihin jäivät edellisessä pelissä, myös Savo Volleyn vastaanotto toimi hienosti. Erona eiliseen oli, että VaLePa pystyi myös lähettämään painavia syöttöjä ja mikä tärkeää vastaanotto pysyi hyvänä. Sakari Mäkinen kantoi hyökkäysvastuuta. Risto Ruoholalla oli vastaanotossa isompi alue ja hän rauhoitti vastaanottopelin ja puolusti erinomaisesti.

Toisessa erässä Siltala jatkoi tasokasta pelaamista, mutta Ojansivun vaivat estivät tehokkaan pelaamisen. VaLePa pystyi pelaamaan vähillä virheillä. Aloitussyöttö pysyi vaikeana, 2 ässää. Jiri Hänninen nousi hyökkäyksen kärjeksi ja Mäkinen vastaanotti 10 kertaa, täydellisiä vastaanottoja 8.

Kolmannen erän alkupuolella Mikko Räsänen tuli Ojansivun tilalle hakkuriksi, mutta hänellä oli tänään vaikeuksia hyökkäyspelissä. Matias Tihumäki meni syöttämään 4-4 tilanteessa, ensin kaksi pahaa syöttöä pisteeksi VaLePalle ja perään kolme ässäsyöttöä – tilanne 8-4. Pukkipaidat pystyivät syötöillä painostamaan savolaisia. Heikon vastaanoton jälkeen Savo Volleyn hyökkäysprosentiksi jäi 26.

Neljännessä erässä Michael Michelau tuli Siltalan paikalle yleispelaajaksi ja nuori Veikka Lindqvist hakkuriksi. VaLePan johtaessa 6-4 Lindqvist hyökkäsi rajaa pitkin. Pallo tuli rajatuomaria päin eikä hän voinut näyttää, mihin pallo putosi. Päätuomari tuomitsi pisteen VaLePalle. Savo Volley protestoi voimakkaasti. Timo Tolvanen oli jo saanut aiemmin keltaisen kortin. Nyt kortti nousi Ojansivulle. Punainen kortti toi pisteen VaLePalle, tilanne 8-4. Mäkisen ja Hännisen tehoilla VaLePa meni menojaan.

Sakari Mäkinen ja Jiri Hänninen kantoivat suurimman hyökkäysvastuun tehokkaasti ja vähillä virheillä, lisäksi Mäkisen vastaanotto oli erinomainen. Myös Risto Ruoholan vastaanotto oli tarkkaa ja lisäksi hän nosti monta hyvää puolustusta. Matias Tihumäki kantoi hyvin oman hyökkäysvastuunsa ja nappasi neljä torjuntaa. Mikko Esko ei pelannut kahteen viimeiseen erään yhtään keskihyökkäystä, mutta silti laiturit pääsivät hyökkäämään vajaata torjuntaa vastaan.

Savo Volleyn onnistujat olivat keskipelaaja Jakuc Kovac ja libero Nosei Sho.

VaLePa johtaa finaalisarjaa 3-2. Seuraava peli pelataan Vexve Areenalla torstaina 21.4. klo 18.30.

X