LP Viesti ja VaLePa Sastamala Tampere lähtevät lentopallon Mestarien liigaan

Mestaruusliigan tiedote:

03.06.2021

Suomalaisjoukkueiden edustus tulevalla kaudella lentopallon Eurocupeissa on salolaisen LP Viestin ja VaLePa Sastamala Tampereen varassa. Molemmat osallistuvat kovimpaan cupkilpailuun eli Mestarien liigaan. LP Viestillä on paikka naisissa suoraan lohkovaiheeseen, kun taas VaLePa aloittaa pelit alkukierroksilta.

LP Viesti osallistuu Mestarien liigaan LP Salo -nimellä ja VaLePa puolestaan Ford Store Levoranta Sastamala -nimellä.

Tomi Lemminkäinen, urheilutoimenjohtaja, LP Viesti:

– LP Viestissä on koko seurahistorian ajan aina lähdetty Europeleihin ja samaan päätökseen päädyttiin myös tällä kertaa. Mestarien liiga on taloudellisesti selvästi kalliimpi kuin muut Eurocupit, joten kyseessä on iso panostus joukkueen ja pelaajien eteen. Haluamme kuitenkin antaa pelaajille mahdollisuuden pelata Maailman kovinta lentopallosarjaa maailman huippupelaajia vastaan. Viime kausi jäi meiltä väliin Mestarien liigassa koronan vuoksi, toivottavasti päästään tulevalla kaudella myös pelaamaan näitä kovia otteluita.

– LP Viestin Eurocuptaipaleella on ollut iso merkitys kaikilla yhteistyökumppaneilla ja tärkeä rooli on nytkin. Meidän onni on myös, että voimme pelata kotiottelut Salohallissa riittävissä puitteissa.

Hanna Arve-Talvitie, toiminnanjohtaja VaLePa Sastamala Tampere:

– VaLePan tavoitteena on kehittää lajia ja nostaa suomalaisen lentopallon tasoa. Tärkeä osa tätä kokonaisuutta on Mestarien liigaan/Eurocup-otteluihin osallistuminen. Tasokkaat kansainväliset ottelut luovat joukkueelle sekä pelaajille näyteikkunan maailmalle ja mahdollistavat verkostoitumisen eurooppalaisten huippuseurojen kanssa. Jotta voimme seurana kehittyä ja kehittää lajia, pitää meidän haastaa itseämme noustaksemme seuraavalle tasolle.

LP Viestin osallistuminen suoraan lohkovaiheeseen on viides kerta suomalaisjoukkueelle nykymuotoisessa Mestarien liigassa. Aiemmin salolaiset ovat olleet mukana kausilla 2014-2015 ja 2019-2020, Hämeenlinnan Lentopallokerho 2018-2019 ja miehissä VaLePa Sastamala Tampere 2017-2018.

Lisäksi alkukierroksilla lohkovaiheeseen pääsystä ovat olleet mukana miehissä 2016-2017 Kokkolan Tiikerit ja 2018-2019 sekä 2019-2020 VaLePa sekä naisissa 2016-2017 HPK, 2017-2018 LP Viesti

Muihin Eurocupeihin, CEV Cupiin ja Challenge Cupiin, ei tällä kaudella lähde mukaan suomalaisjoukkueita. Eurocupeissa pelaaminen on vuosittain iso taloudellinen satsaus seuroilta ja tällä hetkellä koronan moninaiset vaikutukset sekä rahallisen tuen puute vaikuttivat seurakohtaisiin päätöksiin olla lähtemättä mukaan.

valepa-mestarien-liiga-2018.jpg
X