Jiri Hänninen VaLePaan – Karjarinta ja Tihumäki jatkavat

VaLePan miehistö vahvistuu jälleen kolmella pelaajalla. Mikko Karjarinta ja Matias Tihumäki ovat tuttuja jo aiemmin. Mestaruusliigan huippupelaajiin lukeutuva Jiri Hänninen pukee uutena miehenä pukkipaidan ylleen. 

Jiri Hänninen, yleispelaaja, 193 cm, s. 1998

Pattijoelta kotoisin oleva yleispelaaja Jiri Hänninen aloitti lentopallon Raahen Lentopallon riveissä. Ensimmäisen liigapelinsä Hänninen pelasi 17-vuotiaana Ettan joukkueessa. Kahden Etta-kauden jälkeen Hänninen on edustanut kolme kautta Kokkolan Tiikereitä. Tiikereissä Hänninen on ollut vahva vastuunkantaja kaikilla osa-alueilla. Viime kaudella Hänninen voitti runkosarjassa Mestaruusliigan ässätilaston 40 ässällä, 10 ässän erolla seuraavaan. Mestaruusliigan pistetilastossa ja vastaanottotilastossa hän oli neljäs. Hännisen tavoitteena on, että ammattilaisura jatkuisi myöhemmin ulkomailla. 

– Haen seuramuutoksella astetta kovempaa haastetta kovemmassa joukkueessa, pois mukavuusalueelta. Uskon, että VaLePa tarjoaa parasta mahdollista treeniä kehittymiseen, kova porukka ja erinomaiset harjoitteluolosuhteet. Olen kuullut pelkästään positiivista. Ensikokemus harjoituksista on hyvä. Tunnelma on rento, mutta töitä tehdään tosissaan. 

– Tulevalla kaudella kaikki on uutta. Sastamalassa on vahva lentopallokulttuuri VaLePassa on totuttu voittamaan. Se tuo paineita, mutta tykkään pelata paineen alla. Tavoitteena on kehittyä taas yksi napsu eteenpäin. 

Päävalmentaja Janne Kangaskokko iloitsee uudesta vahvistuksesta

– VaLePan uusi täsmähankinta. Suomalaisten yleispelaajien eliittiin kuuluva pelaaja, jolla on ollut iso vastuunkantajan rooli Tiikereissä useamman vuoden. Mielenkiinnolla odotan yhteistyötä ja sitä minkälaisia kehitysaskeleita Jiri kauden aikana ottaa. Jiri on tekninen ja taitava pelaaja, jolla on myös kokonaisuus kunnossa. Vastaanotto on hyvällä tasolla ja hyökkäyksessä on useita suuntia ja kosketuksia. Jirin syöttöpelaamisesta tuli näyte edellisellä kaudella 40:llä ässäsyötöllä, jolla irtosi ylivoimainen ässäpörssin voitto. Jiri on harjoituksissa aktiivinen ja auttaa muita pelaajia oman harjoittelun lomassa.

Mikko Karjarinta, keskitorjuja, s.1999, 210 cm

Mikko Karjarinnan sopimuksen myötä VaLePan keskimiesosasto on valmis. Karjarinta otti ensituntumaa lentopalloon kotipaikkakuntansa Järvenpään Blues Volleyn riveissä. Kuortaneen valmennuskeskuksen kautta Karjarinta siirtyi VaLePaan, jossa hän aloittaa nyt neljännen kauden. Karjarinnan pelaamiselle ominaista on rauhallisuus ja huolellisuus kaikessa tekemisessä. 

– Olen viihtynyt seurassa hyvin. VaLePa on mielestäni Suomen paras lentopallo-organisaatio. Pidän erityisesti toiminnan ammattimaisuudesta, sekä siitä että vain mestaruus kelpaa. Oma tavoite on tietysti kehittyä pelaajana kaikilla osa-alueilla, sekä voittaa vähintään kaksi kultaa. Jälleen kerran ollaan saamassa kova nippu kasaan. Erityisen hienoa kuinka paljon nuoria suomalaisia on avauksessa. 

Janne Kangaskokolla on varsin positiiviset odotukset Mikon peliesityksistä tulevalla kaudella.

– Mikon hyvä kevätkausi lupaa hyvää tulevalle kaudelle. Fysiikka on saatu kuntoon ja edellytykset kehittymiselle on olemassa. Pelasi nousujohteisen kauden ja kehittyi tasaisesti joka osa-alueella. Kesäharjoittelussa tarkoituksena kehittää erityisesti hyökkäystä ja torjunta liikkumista. Mikko elää vahvasti tunteella urheilijana, vaikka ei aina ulkokuoresta sitä tunnistakaan. Mikko tuo joukkueeseen puhelinkoppimaista ulottuvuutta, kovaa asennetta ja runsaasti työtä Jarolle hierontapöydän ääressä.

Matias Tihumäki, hakkuri s. 2001, 200 cm

Huittisista kotoisin oleva Matias Tihumäki aloitti lentopalloilun FC-57:n junioreissa, kunnes junioriura jatkui VaLePassa Jukka Tapion valmennuksessa ja Kuortaneen valmennuskeskuksessa. Nyt Tihumäki aloittaa VaLePassa toista liigakautta. Ensimmäinen kausi meni totutellessa liigaympyröihin. Nyt nuori mies janoaa lisää peliaikaa tulevalla kaudella. Tihumäki on Risto Ruoholan tavoin Puolustusvoimien Urheilujoukoissa.

– Viime kausi oli VaLePassa kasvattava ja opettava. Joukkueessa oli erittäin hyvä yhteishenki.

Tavoitteeni on päästä kantamaan tulevalla kaudella vastuuta myös pelikentillä ja päästä Santahaminasta nauttimaan lentopallosta. Ensi kauden VaLePa on edelleen nuori ja nälkäinen, kovilla pelimiehillä täytetty.

Kangaskokko on innostunut näkemään, miten Tihumäen määrätietoinen harjoittelu näkyy tulevalla kaudella.

– Viime kaudella hyviä kehitysaskeleita ottanut nuori hakkuri. Innokas ja motivoitunut harjoittelija, joka tietää kehityskohteensa ja pyrkii määrätietoisesti niitä kohti. Odotan kehityksen edelleen jatkuvan, vaikkakin asepalveluksen suorittaminen vie osan harjoittelun tehosta.

X