Aaro Nikula Portugaliin SL Benfican joukkueeseen – Kaunisto Belgiaan, Pettersson Saksaan

VaLePalla on huikea mitaliputki keväästä 2011 alkaen. Kilpailullisen menestyksen lisäksi VaLePa on profiloitunut seuraksi, joka tarjoaa nuorille pelaajille mahdollisuuden kehittyä ja edetä ammattilaisuralla. VaLePa on osallistunut vuodesta 2011 lähtien Euro Cupeihin. Europelit ovat olleet tärkeä näyteikkuna Eurooppaan. Tämä on tietoinen strategia, seura haluaa näin omalta osaltaan kehittää suomalaista lentopalloa. Myös tulevalla kaudella VaLePa osallistuu Ford Store Levoranta Sastamala nimellä Mestarien liigaan.

Seuran strategia on tuottanut tulosta ja VaLePasta on vuosien varrella siirtynyt pelaajia ulkomaille. Tulevalle kaudelle peräti kolme valepalaista peluria siirtyy Eurooppaan. Huippu kauden pelannut hakkuri Aaro Nikula pukee yllensä Portugalin viime kauden mestarin SL Benfican pelipaidan. Seura tunnetaan jalkapallon suurseurana, mutta on lentopallomestaruuksiakin yhteensä yhdeksän. Nikula kamppailee peliajasta portugalilaisen lentopalloikonin 39-vuotiaan Hugo Casparin kanssa. SL Benfica pelasi toissa kaudella Mestarien liigan lohkovaiheessa ja viime kaudella seura sijoittui CEV Cupissa 9. tilalle. Nikula on luonnollisesti innoissaan tulevasta pelipaikasta.

– Lähden hyvillä mielin, pääsee kokeilemaan uudessa ympäristössä ammattilaiselämää. Pelasin ammattilaisena VaLePassakin, mutta ulkomailla pelaaminen antaa uusia haasteita. Portugalin lentopallosarjan taso on hyvä. Koen, että tämä on näyteikkuna vielä kovempiin sarjoihin. Haluan edetä askel askeleelta kohti huippuseuroja. 

– Kiitän VaLePaa näistä kolmesta kaudesta. Nämä kolme kautta VaLePassa ovat olleet minulle tosi hyvä kasvualusta. Hyvä joukkue ja valmennus ja on päässyt pelaamaan Meskon passeista.

– Vammalassa on tosi hyvät fanit ja täällä on ollut hyvä pelata. Voittakaa tulevallakin kaudella mestaruus.

Juho Kauniston tuleva joukkue on belgialainen VBC Waremme. Seurasiirrosta Kaunisto haluaa kiittää maajoukkueen ja Maaseikin päävalmentajaa Joel Banksia. Banks on nähnyt Kauniston potentiaalin ja junaillut hänelle hienon mahdollisuuden kehittyä. Aamuisin Kaunisto käy Maaseikin fysiikka ja lajiharjoituksissa. Kaunisto ajelee Maaseikista iltapäivällä VBC Waremmen lajiharjoituksiin. Maaseik on vuosien varrella kehittänyt lukuisia pelaajia Euroopan huippujoukkueisiin, mm. Mikko Esko, Jussi Heino, Alan Domingos, Wout Wijsmans, Paolo Bravo, Dick Koy. Tulevalla kaudella suurlupaus Veeti Nikkinen pelaa Maaseikissa. 

– Opin VaLePassa tosi paljon lentopallosta ja urheilijana olemisesta. VaLePassa avautui portti maajoukkueleirille. Maajoukkumiehiä harjoitteli VaLePan joukkueen kanssa viime kesänä Banksin johdolla. Banks kiinnostui ja sain syntymäpäivänä kutsun maajoukkueleirille. Se oli suuri yllätys minulle ja hieno syntymäpäivälahja.  

Kolmas pukkipaita, joka siirtyy ulkomaille on David Pettersson. Hänen uusi joukkueensa on saksalainen SWD Powervolleys Düren. Joukkue sijoittui Saksan Bundesliigan runkosarjassa toiseksi. Pettersson ja hänen puolisonsa viihtyivät hyvin Sastamalassa. Kahden VaLePa-vuoden jälkeen Pettersson katsoi, että hän on siinä iässä, että jos vielä haluaa ottaa askeleen kovempaan liigaan, se pitää tehdä nyt, kun siihen tarjoutui mahdollisuus. 

Viime kesänä Niko Suihkonen siirtyi Ranskaan Pro B-sarjaan Plessis Robinson Volley-Ball joukkueeseen. Suihkosen erinomaisten esitysten myötä joukkue nousi pääsarjaan ja Suihkosen ura seurassa jatkuu. Ulkomaiden kentille on VaLePasta lähtenyt myös valmentaja. Ugis Krastins siirtyi kesällä 2016 ukrainalaisen seurajoukkue Barkom-Kazhany Lvivin valmentajaksi ja samalla Ukrainan maajoukkueen päävalmentajaksi ja sopimus jatkuu edelleen. 

X