Lentopallon Superlauantai Imatralla, fanimatka toteutuu

Imatran legendaarinen pesäpallon huippuseura IPV on tottunut kehittelemään uusia aluevaltauksia. Seura järjestää keväällä Superpesiksen avauksen Espanjan Fuengirolassa jo neljännen kerran yhdessä Pesäpalloliiton ja avaukseen osallistuvien seurojen kesken. Nyt on vuorossa lentopallon Mestaruusliigan ottelun järjestäminen Imatralla yhdessä Ruokolahden Rajun kanssa, koska Etelä-Karjalassa ei ole vuosikymmeniin pelattu pääsarjatason lentopalloa. – IPV:n ja Ruokolahden Rajun ajatuksissa oli ollut jo jonkin aikaa yhteisen lentopallotapahtuman järjestäminen. Olin keväällä 2019 yhteydessä Jerry Stenbergiin ja tiedustelin sitä kautta VaLePan halukkuutta, kun sieltä näytettiin vihreää valoa, niin homma lähti vauhdilla liikkeelle, kertoo IPV:n urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää. – Lipunmyynti on sujunut tosi hyvin, mutta ovelle jätetään myyntiin vähintään 200 lippua. Odotamme paikalle 800-1000 katsojaa, iloitsee Valkeapää.

– Aloite otteluun tuli Imatralta keväällä. Neuvotteluissa tulimme varsin pian vakuuttuneiksi, että VaLePan kannattaa tulla pelaamaan Imatralle. IPV:llä on vahva organisaatio superpesiksen seurana ja Ruokolahden Rajun lentopallotoiminta ottaa kovia kehitysaskeleita ja siellä lentopalloinnostus on kasvussa. Kävimme elokuussa paikan päällä ja tulimme entistä vakuuttuneimmaksi, että saamme Imatralle hienon lentopallotapahtuman, kertoo VaLePan toiminnanjohtaja Hanna Arve-Talvitie. – Ottelussa toteutuu monta upeaa asiaa. Meillä on ilo tuoda huippulentopallo paikan päälle Etelä-Karjalaan. Lauantai on urheilua parhaimmillaan, saamme toimia yli lajirajojen ja päivästä hyötyvät kaikki osapuolet, päättää Arve-Talvitie.

Päivän ensimmäisessä ottelussa klo 14.00 kohtaavat Ruokolahden Raju ja Karhulan Veikot naisten 2-sarjan ottelussa. Miesten Mestaruusliigan ottelu VaLePa Sastamala Tampere – Vantaa Ducks alkaa klo 17.00.

Imatran lentopallon superviikonloppua saapuu seuraamaan myös naisten maajoukkueen päävalmentaja ja Kuortaneella keskusvalmentajana työskentelevä Tapio ”Tase” Kangasniemi. Hän toimii myös tyttöjen U17 (04-05) maajoukkueen päävalmentajana. – Etelä-Karjalan vierailusta on vierähtänyt jo aikaa, joten mielenkiintoista tulla katsomaan alueen meininkiä. Tulossa on hieno tapahtuma, jossa saan tavata alueen lentopalloihmisiä. Siinä samassa voin katsastaa missä Rajun maajoukkueryhmän tytöt ovat menossa harjoituksellisesti ja pelillisesti, kertoo Kangasniemi

Ruokolahden Rajun naisten kakkossarjajoukkueessa pelaavat U17 maajoukkueen mukana Tanskassa syyskuussa EM-kisapaikan Montenegroon 2020 varmistanut yleispelaaja Eevi Lehmus (2005) sekä maajoukkueryhmän mukana harjoitellut Elisa Muukkonen (2005)

Päiväliput, joilla pääsee seuraamaan molempia otteluja maksavat katsomopaikoille 20 euroa ja penkkipaikoille 15 euroa. Tapahtumaan on myynnissä myös 80 euron hintaisia VIP lippuja.

Lentopallotapahtuman jälkipelit pelataan Imatran Kylpylässä pikkujoulujen merkeissä.

VaLePa järjestää fanimatkan Imatralle. Lähtijöitä on sen verran, että matka toteutuu. Lähtö Vammalan linja-autoasemalta la 23.11.2019 klo 10.00 ja paluu heti pelin jälkeen.

Kausikortilla pääsy normaalisti VaLePan kotiotteluun Imatralle. Bussimatkan hinta 35€/hlö. 

Ilmoittautumiset: toimisto@valepa.fi tai poikkea toimistolla

X