VaLePa nappasi ennakkoluulottomalla pelillä pisteet Sastamalaan

VaLePan päävalmentaja Janne Kangaskokko jätti lepovuoroon Urpo Sivulan, Gabriel Francan, Mikko Eskon ja Miro Leinosen. Nuoret miehet käyttivät hienosti saamansa mahdollisuuden. Oli ilo nähdä, että onnistumisia tuli laajalla rintamalla.

TUTO Volley – VaLePa Sastamala Tampere 0-3 (26-28, 20-25, 18-25)

Avauskokoonpanot

TUTO Volley: Försti p, Lehtonen kt, Keskinen kt, Groffier yp, Siirilä yp, Rastamo h, Siivonen l

VaLePa: Tuomivaara p, Ekman kt, Direito kt, J. Leinonen yp, Andonovc yp, Itänen h, Pennanen l 

Kupittaan Palloiluhalli Turussa tarjosi upeat puitteet Mestaruusliigan lentopallo-ottelulle TUTO Volley– VaLePa. Kotijoukkue marssi kentälle itseluottamusta uhkuen, olihan äskettäin kaadettu idän jättiläinen Savo Volley 3 – 1. Vierailijajoukkue aloitti ehkä tästä tietoisena hieman varovaisesti. TUTO Volley panosti vahvaan syöttöön, murtaen VaLePan vastaanottoa ja vaikeuttaen hyökkäysten rakentelua. Jiri Leinonen hyökkäsi kuitenkin tehokkaasti ja syötti kaksi ässää. VaLePa hallitsi erän puolessa välissä hiuksen hienosti, mutta TUTO Volley kiri ja pakotti VaLePan tuplavaihtoon erän lopussa. Kentälle astelivat Mikko Esko ja Upi Sivula. TUTO Volley pakotti erän jatkopalloille, mutta VaLePan rutiini riitti erävoittoon 26-28. Tuomas Siirilä pelasi lähes unelmaerän vahvoilla hyökkäyksillään ja oli TUTO Volleyn onnistujia. 

VaLePa aloitti toisen erän samalla miehistöllä, millä ottelun oli aloittanutkin. Vahva alku vierasjoukkueelta. Tilanteessa 1-5 Jani Niskakangas oli pakotettu ottamaan aikalisän. VaLePa jatkoi tasaista tahtia, kartuttaen piste-eron välillä jo 7 pisteeseen. TUTO Volley kiristi tahtia. Alek Rastamon ja passari Förstin yhteistyö alkaa kantaa hedelmää. Försti alkaa päästä tasolle, jolla pelasi  edelliset kaudet Tiikereissä. Siirilä ja Groffier jatkoivat myös vahvoja otteitaan. TUTO Volley kiri miltei rinnalle, mutta Jiri Leinonen ja Aleksandar Andonovic olivat tehokkaita hyökkäyksissään, Jiri teki vielä ässän ja VaLePa vei erän lopulta selvästi 20-25.

Ensimmäisen erän niukka tappio ja toisenkin erän menettäminen söivät varmasti TUTO Volley – pelurien tahtotilaa. Tatu Vuorenmaan kentälle tulo virkisti hieman kotijoukkueen peliä. Heti kolmannen erän alkuun TUTO Volley teki aivan liian paljon syöttövirheitä ja tilanne oli hetkessä 5 – 11. Aikalisäkään ei enää pelin kulkua muuttanut ja kuten mainion rento selostaja/asiantuntija kaksikko totesi; päät alkoivat kotijoukkueella painua. Ottelun loppua kohti Tatu Vuorenmaa paransi hyökkäystehojaan ja syötteli vaikeita aloituksia. Vaikka myös Tuomas Siirilän taso säilyi loppuun asti, mikään ei auttanut. VaLePan onnistujia erässä olivat Leinonen, Andonovic ja tutun varma Jacob Ekman. Passari Saku Tuomivaara täytti paikkansa passarina erinomaisesti ja Joel Itänen tuuraili Upi Sivulaa paukuttaen palloa tehokkaasti TUTO Volleyn kenttään. VaLePa vei ottelun suoraan 3 – 0 ja kolme sarjapistettä Sastamalaan.     

Parhaat pisteiden tekijät

TUTO Volley: Rastamo 13/+9, Siirilä 13/+4, Siirilä 13/+4      

VaLePa: Andonovic 20/+14,Leinonen 14/+11, Itänen 10/+4

VaLePan parhaana palkittiin Aleksandar Andonovic, TUTO Volleysta William Groffier.

VaLePan seuraava peli pelataan Vexve Areenalla lauantaina 11.11. klo 17

Otteluraportti Seppo Haavisto

X