Savo Volley kypsytti aloitussyötöillä VaLePan

Savo Volley – VaLePa Sastamala Tampere 3-1 (25-19, 21-25, 25-22, 25-11)

Koronakevään lentopallofinaalit käynnistyivät tänään Pielavedellä Savo Volleyn kotisalissa. Finaalit ovat herättäneet suurta mielenkiintoa, koska ottelussa kohtaavat runkosarjan selkeästi kaksi parasta joukkuetta. Ensimmäisen ottelun jännitys näkyi epätasaisina suorituksina, mutta toki saatiin nauttia myös huippusuorituksista. Lopulta ottelun tärkeys näkyi enemmän pukkipaitojen suorituksissa tavallista suurempana virhemääränä. 

Savo Volley pelasi erinomaisen aloitussyöttöpelin. VaLePan vastaanotto jäi irti verkosta ja tuli palloja, joista joutui passaamaan joku muu kuin passari. Savo Volley sai myös useita ässäsyöttöjä. Heti ottelun alkupuolella Lelu Ojansivu syötti 4 ässää peräkkäin. Koko pelissä Lelu syötti erinomaisesti. Yleensä Lelu on jäänyt melko vähäiselle hyökkäysvastuulle, mutta tänään passari Feodor Ivanov antoi vastuuta ja Lelu kiitti kunniasta ja päätti hyökkäyksiä hyvällä teholla. Myös Antti Siltala intoutui hyvään peliin, vaikeat aloitussyötöt ja tehokas hyökkäys ja myös vastaanotto toimi. 

VaLePalle ei tänään pystynyt painostamaan aloitussyötöillä savolaisten vastaanottoa ja virheitäkin tuli. VaLePan tehokkain hyökkääjä oli Romans Sauss. Aaro Nikula ja Sakari Mäkinen onnistuivat päättämään hyökkäyksiä hyvin kolmessa ensimmäisessä erässä. David Pettersson käytti tarjoutuneet paikat hyvin. 

Lauantaina jatketaan Vexve Areenalla klo 17.00. Nyt, kun pelataan kahdesta voitosta, on mestaruus katkolla Savo Volleylle. Savo Volleyn tyrmäys neljännessä erässä antaa vääristyneen kuva koko pelistä. Savo Volley oli selvästi parempi, mutta VaLePalla oli omat hetkensä ja lauantaina VaLePa tulee tekemään kaikkensa, että ratkaisu pelataan Pielavedellä ensi viikon tiistaina.

Savo: Ojansivu 23/+17, Räsänen 12/+4, Siltala 11/+8
VaLePa: Sauss 16/+8, Mäkinen 16/-4, Nikula 14/+2
Ä 11-3, SV 6-17, T 14-2, H% 48-47, VO% 57-33

X