Huippupelaajien finaalit

Finaalit alkavat tänään Pielavedellä. Molemmissa joukkueissa on kokeneita taitopelaajia ja nuoria lahjakkuuksia, joilla monilla on jo maajoukkuekokemusta.

Kokeneimpia ovat vammalalaisen juniorityön kasvatit Mikko Esko ja Olli-Pekka Ojansivu sekä Vieremältä lähtöisin oleva Antti Siltala. Suomalainen lentopalloyleisö tuntee heidät lempinimillä Mesko, Lelu ja Silli. He ovat kaikki joukkueensa tärkeimpiä pelaajia ja kaikki kuuluvat lentopallon kultaiseen sukupolveen. Lentopalloliigan meritoitunein pelaaja on VaLePan keskitorjuja Anssi Vesanen, joka pelaa kahdeksatta finaalia! 5 kultaa, 2 hopeaa ja vielä viisi pronssia on tähän mennessä Anssin mitalisaldo pudotuspeleissä.

Hakkuri Lelu Ojansivu ja yleispelaaja Silli Siltala ovat kauden aikana olleet suuressa vastuussa Savo Volleyn hyökkäyspelissä. Lelu on taidokas hyökkääjä ja erityisen vaarallinen syöttönurkkauksessa. Silli on joukkueen kapteeni, hengenluoja ja isähahmo, jolla on pitkä maajoukkueura ja ammattilaiskokemusta ulkomailta. Hän on vastaanotossa yhdessä Niklas Breilinin kanssa, jota pidetään Mestaruusliigan parhaana liberona. Toisen yleispelaajan paikasta ovat kilpailleet kovakätinen Mikko Räsänen ja australialainen Malachi Murch, jonka vahvuus on enemmän vastaanotossa.

Passari Mikko Esko pystyy monipuolisella passipelillä hajottamaan vastustajan torjuntaa. Hyökkäysten luottopäättäjinä ovat hakkuri Aaro Nikula ja yleispelaaja Sakari Mäkinen. Aaro pelaa ensimmäistä kautta joukkueen ykköshakkurina. Aaro on pelannut koko kauden vähillä virheillä, iskuihin ja aloitussyöttöihin on tullut tehoa kauden mittaan. Sakari pystyy nopeilla jaloilla hienoihin suorituksiin hyökkäyksessä, kenttäpelissä ja torjunnassa. 

Savo Volleyn keskiosasto on vahva. Severi Savonsalmi on pelannut erinomaisen kauden. Yhteistyö passari Feodor Ivanovin kanssa on alkanut jo juniorijoukkueista. Toisena keskipelaajana on maajoukkueen vakisentteri Tommi Siirilä.

VaLePan keskimiehet David Pettersson ja Mikko Karjarinta ovat isossa roolissa VaLePan torjunta/puolustuspelissä. Puolustuspelin johtajana toimii Risto Ruohola, joka pelaa Aaron tavoin tulokaskautta. Romans Sauss hoitaa yleispelaajana vastaanottoa ja hyökkäystä, mutta parhaimmillaan hän on myös erinomainen aloitussyöttäjä, kokenut ammattilainen. 

Ensimmäinen finaalipeli tänään Pielavedellä klo 18.30. Ruutu+:n lähetys alkaa klo 18.00. 

Selostus ja studiot: Toni Flink ja Panu Markkanen

Asiantuntijat Pielavedellä: Jukka Lehtonen ja Vesa Kujanpää

VaLePa lähettää Facebook-liven kautta finaalitunnelmia linkistä Finaalien Mässi. Lentopallofinaali on kiitettävästi herättänyt median mielenkiintoa. Tässä muutamia juttuja finaaleista. 

Ylen finaaliennakko

Aamulehti: Ykkössarjan pohjalta finaaleihin, juttu Risto Ruoholasta https://nakoislehti.aamulehti.fi/485f68f7-f3f3-4ef5-8cbd-64a12e0eaa0f/22 (lehden tilaajille)

Tyrvään Sanomat: Tässä kevään taistelupari-näin VaLePan Mesko ja Savon Lelu haastavat toisiaan finaalipelien alla. https://nakoislehti.tyrvaansanomat.fi/1db9c9aa-f207-400c-ada9-80c3c38bafc3/20 (lehden tilaajille)

Alueviesti: ”Unelmafinaali”-pohjustaa VaLePa-luotsi Janne Kangaskokko-Mestaruuskamppailu käyntiin torstaina. https://alueviesti.fi/2021/03/24/unelmafinaali-pohjustaa-valepa-luotsi-janne-kangaskokko-mestaruuskamppailu-kayntiin-torstaina/

Urheilucast: Mikko Eskon haastattelu. Ohjelman Podcastien kuuntelua varten voi ladata tästä osoitteesta: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.podcasts

X