Unelmafinaali VaLePa – Savo Volley

Tässä Janne Kangaskokon mietteitä ennen finaaleja. Huomenna juttua joukkueiden pelaajista. Niin ja vielä on kaupan tukilippuja finaalipeleihin. Kaunis kiitos kaikille, jotka ovat jo tukilipun hankkineet. 

– Loppujen lopuksi odotetut joukkueet finaalissa, jotka jo kauden alussa olivat vahvoilla ja erottuivat melko aikaisessa vaiheessa muista, ennakoi VaLePan päävalmentaja Janne Kangaskokko finaalijoukkueita. 

Savo Volley hallitsi komeasti runkosarjaa ja hävisi vain yhden ottelun. Puolivälierässä savolaiset kellistivät selkeästi Lakkapään suoraan 2-0. Välierässä joukkue sai vastaansa pudotuspelien yllättäjän Vantaa Ducksin, joka pudotti vastoin ennakko-odotuksia Hurrikaanin puolivälierässä. Ducks jatkoi välierässä erinomaisia esityksiä ja laittoi savolaiset ahtaalle. Savo Volleyn finaalipaikka ratkesi voitoin 2-1 erin 3-2. VaLePa voitti Ettan puolivälierässä ja Tiikerit välierässä otteluvoitoin 2-0, Kokkolassa Tiikerit piti pukkipaitoja pinteessä ja vei ottelun viidenteen erään. 

– Tiikerit sarja oli pelillisesti jälleen askel eteenpäin ja toi hyvää itseluottamusta, Kangaskokko analysoi

Runkosarjan voitto yhdellä tappiolla kuvaa Savo Volleyn kivikovan joukkueen tasoa. 

– Savo Volley on erittäin hyvä ja tasapainoinen joukkue. Saman tyyppinen kuin meillä. Kokeneita huippupelaajia ja nuoria lupauksia vastuunkantajan roolissa, kuvailee Janne Kangaskokko tulevaa finaalivastustajaa.

VaLePan joukkue lähtee tänään nälkäisenä kohti Pielavettä, jossa pukkipaidat vetävät tänään vielä iltaharjoitukset ja pääsevät hyvissä ajoin hotellimajoitukseen. 

Kangaskokko on luottavainen ennen finaaleja. – Valmistautuminen on mennyt hyvin, porukka on terveenä ja puhkuu keväistä intoa. 

On odotettavissa varsin mielenkiintoinen mestaruustaistelu. Finaaleissa kohtaavat huippujoukkueet. Joukkueiden pelaajamateriaalit ovat tasavertaiset ja mestaruus ratkeaa lopulta pieniin yksityiskohtiin. Joka tapauksessa on odotettavissa hyvinkin mielenkiintoinen finaalisarja. Ottelu Pielavedellä alkaa torstaina 25.3. klo 18.30. ja Ruutu+ lähetyksen ennakkostudio klo 18.00.  

– Arvelen että voitto ratkeaa syöttö-vastaanotto peliin ja oikeaan tunnetilan saavuttaneelle joukkueelle. Tiukka sarja varmasti tulossa, arvioi Kangaskokko.

X