VaLePa panostaa tulevaisuuteen – Mikko Esko jatkaa 2 vuotta

Tärkeä palanen VaLePan tulevaisuuteen on lukittu. Mikko Esko jatkaa VaLePan passarina seuraavat kaksi kautta.  Seura loi ennen kauden alkua strategian, jolla halutaan kehittää nuoria pelaajia huipulle ja VaLePa teki tälle kaudelle joukkueeseen vahvan nuorennusleikkauksen. Eskon ympärille koottiin joukkue nuorista lahjakkuuksista. Taitava passari helpottaa nuorien pelaajien hyökkäystyöskentelyä. VaLePa on pystynyt esittämään ennakko-odotuksia parempaa peliä.  VaLePassa on moni nuori pelaaja noussut maajoukkueleiritykseen mm. Aaro Nikula, Mikko Karjarinta, Juho Kaunisto, Ilari Toimela. 

– Mikko Eskon kahden vuoden sopimus tuo uskottavuutta seuran pitkäjänteiseen toimintaan. Kaikki, jotka lentopalloa seuraavat tietävät, miten suuri merkitys Eskolla on joukkueelle pelin rakentajana. Hänen ympärilleen on hyvä koota joukkue, koska joukkueen passarilla on suuri merkitys kokonaisuuteen, arvioi VaLePan puheenjohtaja Jarmo Nieminen. 

– Mikko Esko on myös esikuva seuran laajalle juniorijoukolle. Eskon nuoruusvuosina Vammalan Kisa valmensi juniorit. Sakari Mäkinen, Aaro Pihlajamäki ja Paavo Kaski ovat nousseet liigajoukkueeseen VaLePan juniorityön kautta. Matias Tihumäki ja Risto Ruohola ovat liittyneet myöhemmin VaLePan junioripolkuun. Uskomme, että pystymme jatkossakin myös oman juniorivalmennuksen kautta kehittämään pelaajia liigatasolle, kertoo Nieminen.

Mikko Esko pelasi ensimmäisen Mestaruusliigapelinsä 25 vuotta sitten. Sen jälkeen hän on passanut 14 kauden ajan Euroopan huippujoukkueissa sekä lähes 300 maaottelussa. VaLePassa on paluun jälkeen menossa kuudes kausi. Mikä innostaa Mikko Eskoa vielä jatkamaan uraa? 

– Pelaaminen tuntuu edelleen hyvältä. Nuorten kanssa harjoitteleminen ja pelaaminen on tuonut uutta intoa. VaLePassa olosuhteet ovat loistavat, hyvä valmennus, joukkue ja staffi sekä erinomainen organisaatio. Kaiken lisäksi on hienoa pelata kotikaupungissa, perusteli Esko jatkopäätöstään.

– Tunnen, että minulla on annettavaa nuorille pelaajille, sekin nostaa motivaatiota. Kokeneena pelaajana pystyn pelaamaan tasaisesti. Pyrin olemaan esikuvana nuoremmille ja tekemään asiat viimeisen päälle. Toivon nuorten pelaajien näkevän, että menestyksen eteen pitää tehdä töitä, päättää Esko.

VaLePan toiminnanjohtaja Hanna Arve-Talvitie on tyytyväinen tehtyyn sopimukseen.

– VaLePa Sastamala Tampere loi ennen kauden alkua pitkänajan toimintasuunnitelman. VaLePa haluaa olla ammattimaisesti hoidettu ja uskottava lentopalloseura, jonka ytimessä on urheilullinen menestys. Seuran tavoitteena on viedä lajia eteenpäin tulevinakin vuosina ja vahvistaa lajin toimintapohjaa koko Suomessa. Tärkeänä osana on halu kehittää nuoria pelaajia huipulle. Toiminnan perustana on vahva organisaatio, kertoo VaLePan Hanna Arve-Talvitie.

X