Savo Volley nujersi pukkipaidat

VaLePa Sastamala Tampere – Savo Volley 0-3 (20-25, 22-25, 22-25)

Lentopallokevään huipennukset lähestyvät päivä päivältä. Kärkijoukkueet ratkovat sijoituksia keskinäisissä peleissä. Se kiinnostaa myös yleisöä. 903 katsojaa tuli peliin suurin odotuksin viime pelien hyvän otteen myötä. Savo Volley hiljensi kotikatsomon hyvällä pelillä ja vei ottelun selvästi.

Aloituskokoonpanot

VaLePa: Esko, Pettersson, Karjarinta, Suihkonen, Sundberg, Oivanen, Mutka L
Savo Volley: Ivanov, Leitzke, Savonsalmi, Siltanen, Heiskanen, Ojansivu, Ayzenberg L

Savo Volley otti pelin haltuun heti ensimmäisen erän alussa. Tilanteessa 1-2 Lelu Ojansivu asteli syöttämään, taidolla ja välillä onnellakin hän syötti tilanteeksi 7-1, joukossa 3 ässää. Tässä vaiheessa Niko Suihkonen sai luovuttaa pelipaikkansa Olli Kunnarille. Myös Mikko Oivanen sai tehdä tilaa Aaro Nikulalle tilanteessa 5-11. Nikula hyökkäsi tilanteeksi 9-18 ja Kunnari meni syöttämään ero kaventui 5 pisteeseen. Karjarinnan torjunnoilla ja Nikulan hyökkäyksillä ero oli 19-21. Savolaiset veivät erän Jere Heiskasen ja Ojansivun hyökkäyksillä.

Toisen erän alkua vei VaLePa. David Petterssonin neljällä peräkkäisellä hyökkäyksellä 14-10. Tähän puolestaan vastasi Savonsalmi kahdella torjunnalla ja hyökkäyksellä. Tasaisen loppuerän päättivät hyökkäyksillä Ojansivu ja Leitzke.

Kolmennessa erässä pukkipaidat johtivat myös 14-10. Sitten tuli Sundbergille harmillisesti kaksi peräkkäistä hyökkäysvirhettä. Antti Siltala puolestaan hyökkäsi kahdesti pisteen ja Savo Volley otti johdon, jota se ei suostunut luovuttamaan. Lopussa VaLePa kaunisteli numeroita Petterssonin kahdella torjunnalla. Siltala päätti kotijoukkueen kirin ja 3 pistettä matkasi Savoon.

Ottelusta tuli lopulta keskipelaajien taisto. Leitzke 12/+11 ja Savonsalmi 15/+11, pisteistä 4 ässillä ja 6 torjunnoilla. Pettersson vastasi 13/+10, joista 3 torjuntaa, Karjarinta 7/+5, joista 4 torjunnoilla. 

Syötöissä tuli iso ero. Savo Volley 11 virhettä, mutta myös 11 ässää, VaLePan vastaavat 7 ja 3. Torjunnat menivät vieraille 13-8. Näissä tulivat ratkaisevat erot, vaikka VaLePa vei hyökkäysprosentit niukasti 52-51. 

Savolaisten laitureista Ojansivu ja Siltala olivat tehokkaimmat. Aaro Nikula oli selvästi VaLePan tehokkain laitahyökkääjä.

Otteluisäntä SähköTekniikka Lehto Ky valitsi parhaat pelaajat, VaLePa David Petersson, Savo Volley Olli-Pekka Ojansivu.

Parhaat pistemiehet
Nikula 14/+9            Ojansivu 16/+8      
Pettersson 13/+10  Savonsalmi 15/+11   
Karjarinta 7/+5         Siltala 12/+6    

LähiTapiola pisteet
3 Rodrigo Leitzke
2 Fedor Ivanov
1 Severi Savonsalmi

PROLibero Aleksi Mutka

David Pettersson: Asenne ei ollut hyvällä tasolla, emme olleet valmiita pelaamaan. Oma peli Mikon kanssa alkaa vähitellen kulkemaan hyvin.

Lelu Ojansivu: Tänään oli selkeästi enemmän nälkää eilisen tappion jälkeen. Hyviä ratkaisuja koko joukkueelta. Huumori ei saa pelistä hävitä.

Janne Kangaskokko: Mentaalipuoli oli tänään hukassa. Emme olleet valmiita tämän päivän peliin. Positiivinen esitys Aarolta, joka on päässyt harjoittelemaan hyvin armeijan jälkeen ja haastaa tosissaan hakkurin paikkaa. Katseet käännetään perjantaihin saman tien.

Jukka Tuovinen: Hyvä syöttöpeli ja kokonaisvaltaisesti hyvä peli. Haluamme pientä muutosta joukkuepelaamiseen Miron loukkaantumisen jälkeen. Hyvä latautuminen ja keskittyminen peliin.

Kovat pelit jatkuvat, VaLePa kohtaa ensi perjantaina Akaa-Volleyn Kauppi Sports Centerissä.

X