Etta VaLePan vieraaksi torstaina 14.1. 2021

Pitkästä aikaa saadaan nauttia Mestaruusliigan lentopallopelistä, kun Etta Oulusta saapuu VaLePan vieraaksi. Ei tosin paikan päällä, koronarajoitusten vuoksi ottelu pelataan suljetuin ovin. Ruutu+ lähettää ottelun netissä.

Etta tuo mukanaan monia tuttuja pelimiehiä. Keskitorjuja Juha Aho voitti Suomen mestaruuden VaLePassa keväällä -14. Muutaman vuoden pelitauon jälkeen Aho on palannut tositoimiin. Erittäin nopeatempoinen pateri läsähtelee voimalla edelleen parkettiin. Libero Jesse Mäntylän kanssa VaLePa on käynyt monet kovat pelit, kun hän pelasi Hurrikaanissa. On ilo saada aina peliin syttyvä Mäntylä Vexve Areenalle Ettan paidassa. 

Kesällä 19 vuotta täyttävä Aleksi Muukkonen on tällä kaudella tehnyt läpimurtoa Ettan hakkurina. Hän on tärkeä lenkki joukkueen hyökkäyspelissä. Yleispelaajan paikasta kilvoittelevat Jan Helenius, Kasimir Vuorinen ja Janne Marttila. Joel Laakso on jo kokenut passari, johon hyökkääjät voivat luottaa.

Ettan päävalmentaja Olli Kuoksa on onnistunut vuodesta toiseen valmentamaan joukkueensa kovalle tasolle, vaikka pelaajat ovat vaihtuneet melkoisesti. Ettan ja Kuoksan tavaramerkkinä on erityisesti ollut peräänantamaton puolustuspeli.

Myös VaLePa on tähän kauteen kehittynyt kovaksi torjunta/puolustuspelijoukkueeksi. VaLePasta löytyy seitsemän pelaajaa, joiden pituus on 2 metriä tai enemmän. Se luo edellytyksiä hyvälle torjuntapelille. Eniten peliaikaa näistä ovat saaneet Aaro Nikula 212 cm, Mikko Karjarinta 210 cm, David Pettersson 205 cm. Harjoituspelit ovat osoittaneet, että myös Juho Kaunisto 206 cm, Anssi Vesanen 202 cm, Ilari Toimela 200 cm, ja Matias Tihumäki 200 cm ovat valmiita pelimiehiä hyppäämään kentälle.

Mikko Esko, Romans Sauss, Sakari Mäkinen ja Risto Ruohola hallitsevat hyvällä sijoittumisella puolustuspallojen pelaamisen. Nuoret VaLePa-kasvatit Aaro Pihlajamäki ja Paavo Kaski ovat myös näyttäneet omat taitonsa.

VaLePaa voit tukea maksamalla virtuaalilipun 15 euroa!
VaLePa FI02 5660 0640 0365 13

X