VaLePa voittoon vähillä virheillä Raisiossa

Raision Loimu – VaLePa Sastamala Tampere 0-3 (20/25 18/25 14/25)

Ottelun ennakkoasetelmat olivat selkeät, VaLePalla syksyn peleistä yksi tappio, Loimulla yksi voitto. VaLePan päävalmentaja Janne Kangaskokko tiesi Loimun vaarallisuuden ja lähti peliin ykkösnyrkillä: passarina Esko, keskitorjujina Pettersson ja Karjarinta, yleispelaajat Sauss ja Mäkinen. Hakkurina Nikula ja liberona Ruohola. Loimulla vastaavasti Jylhä, Zbankov, Mäki, Krastins, Hernandez, Borichev ja libero Manoogian.

Kangaskokko oli tehnyt oikeita johtopäätöksiä Loimu-videoista. Loimu on parempi kuin sarjatilanne näyttää. Loimu lähti peliin painavalla aloitussyötöllä ja onnistui niillä rikkomaan pukkipaitojen vastaanottoa. 

– Pelimme on mennyt eteenpäin. Tempo on löytynyt ja uskallamme pelata. Emme pelkää enää virheitä. Vaikka hyökkäysvirheitä luonnollisesti tulikin, ne eivät olleet tyhmiä virheitä. Ehkä kunnioitettiin liikaa VaLePan ulottuvaa torjuntaa, aprikoi Elviss Krastins pelin jälkeen.

– Sovittiin ennen peliä, ettei tehdä suoria hyökkäysvirheitä, koska meillä toimii torjunta/puolustuspeli hyvin. Siinä onnistuttiinkin hyvin, vain neljä virhettä ja hyvä hyökkäysprosentti, arvioi puolestaan Mikko Esko.

Iso ero pelissä tuli tosiaan hyökkäysvirheissä Loimu 16, VaLePa 4. Sen myötä myös hyökkäystehot menivät VaLePalle 58%-38%. Sakari Mäkinen 17/+14 pelasi loistavan hyökkäyspelin, hyökkäysprosentti 82%. Aaro Nikula pelasi taas myös vähillä virheillä ja nappasi kaksi torjuntaa. David Pettersson oli tehokkaana keskeltä. Mikko Esko jakoi mallikkaita paikkoja, vaikka Loimun pahat syötöt aiheuttivat vastaanottovaikeuksia.

Loimun paras pelimies tänään oli Elviss Krastins. Parasta tulitukea hänelle antoi Väinö Rahko. Rahkon lisäksi Pozo Hernandez ja Aatu Kulmala kunnostautuivat vastaanotossa.

Pistemiehet
Loimu: Krastins 7/+7, Borichev 9/-1, Hernandez 9/-1
VaLePa: Mäkinen 17/+14, Nikula 11/+7, Pettersson 8/+6

Mestaruusliigan pistekilpailu
3 Mäkinen
2 Esko
1 Krastins

Parhaana palkitut
VaLePa Esko
Loimu Krastins

ProLibero Kulmala

X