VaLePa riemukkaaseen voittoon Forssassa

VaLePa Sastamala Tampere – Raision Loimu 3-0 (25-21, 25-14, 25-16)

Hieno lentopallotapahtuma nähtiin Forssan koululaisten talviloman kunniaksi Urheilutalo Feeniksin mainiolla areenalla. Yleisöä oli paikalla mukavasti 613. Suurin osa sellaisia, jotka eivät ennen ole saaneet nauttia huippulentopallosta. Koijärven Kunnon organisaatio vastasi ottelun käytännön järjestelyistä. Suuri talkoojoukko teki hienoa työtä ja kaikki järjestelyt toimivat erinomaisesti. 

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Kaurto, Pettersson, Suihkonen, Kunnari, Oivanen, Mutka
Loimu: Laakso, O’Dea, Mäki, Hersko, K. Vuorinen, Leeson, Aylsworth L

Tasainen ensimmäinen erä tarjosi yleisölle railakasta lentopalloviihdettä. Tamir Hershko oli Loimun tehomies. VaLePan David Pettersson piti kuitenkin kolmella torjunnallaan raisiolaiset aisoissa.

Toiseen ja kolmanteen erään pukkipaidat saivat kaikki palaset kohdalleen. VaLePa sai karsittua virheet minimiin ja toisaalta pakotti Loimun yrittämään liian vaikeita ratkaisuja. Pelin voittajasta ei sen jälkeen ollut epäselvyyttä.

Mikko Esko taikoi hyökkääjille toinen toistaan maukkaampia hyökkäyspaikkoja. Niko Suihkonen oli jälleen erinomaisella pelipäällä ja myös erittäin tarkka vastaanottaja. Lisäksi hyppysiin tarttui 4 torjuntaa. David Pettersson on päässyt kevään myötä kovaan vireeseen, peräti viisi torjuntaa ja hyökkäyksiä omista korkeuksista. Samoin Olli Kunnari on noussut hyvään kuntoon. Hän osoitti jälleen, mitä taito merkitsee lentopallossa. Koko joukkueelta erinomainen suoritus. Loimu onnistui hyvin syöttöpelissä VaLePan vastaanottajat Suihkonen, Mutka ja Kunnari vastaanottivat tarkasti Loimun painavat syötöt.

Loimun vastaanottovaikeudet söivät joukkueen hyökkäystehoja. Parhaiten selvisi Kasimir Vuorinen. Tamir Hershko väläytteli kovaa iskukättään, mutta virheet ja vaisu vastaanotto laskevat arvosanaa. Kesken pelin kentälle otettu Väinö Rahko on lupaava pelaaja.  

Otteluisäntä Loimi-Hämeen Jätehuolto palkitsi parhaina VaLePan Mikko Eskon ja Loimun Eetu Mäen. Palkinnot ojensi talouspäällikkö Terhi Kaattari. Toinen otteluisäntä Lounea puolestaan palkitsi parhaat verkkopelaajat VaLePan Niko Suihkonen ja Loimun Kasimir Vuorinen. Palkitsijana Janne Alifrösti.

Parhaat pistemiehet
VaLePa Suihkonen 17/+9, Pettersson 10/+8, Kunnari 9/+5
Loimu K. Vuorinen 11/+4 Hershko 10/-1, Mäki 5/+4

LähiTapiola pisteet
3 Mikko Esko
2 David Pettersson
1 Niko Suihkonen

PROLibero
Aleksi Mutka

X