VaLePan liigajoukkueeseen mielenkiintoisia pelaajia

VaLePan liigajoukkue täydentyy kahdella maajoukkuemiehellä ja kokeneella keskitorjujalla. Sakari Mäkinen ja Severi Savonsalmi harjoittelevat kesän tiiviisti maajoukkueen päävalmentaja Joel Banksin johdolla. Tuomas Hautala tuo kokemusta nuoreen joukkueeseen. 

David Petterssonin kaksi erinomaista VaLePa-kautta tekivät vaikutuksen Saksan kärkiseuroihin lukeutuvaan SWD Powervolleys Düreniin ja mies jatkaa nyt uraansa Saksassa. Petterssonille löytyi erinomainen paikkaaja Suomesta.

Severi Savonsalmi, keskipelaaja s. 2000, 207 cm

Severi Savonsalmi tulee Savosta Petterssonin tilalle VaLePan toiseksi keskitorjujaksi. Pielaveden Sammon kasvatti pelasi ensimmäisen liigapelinsä 18-vuotiaana ja on noussut vähitellen maajoukkuepelaajaksi. Nyt Savonsalmella on selkeä päämäärä kehittyä lentopalloilijana seuraavalle tasolle ja päästä ammattilaiseksi Euroopan huippujoukkueisiin. 

– Tavoitteeni on ulkomaan ammattilaiskentät. Siksi haluan kehittyä urallani. Kokonaisuudessa VaLePa on Suomessa minulle täydellinen seura kehittymiselle. Valmennus on erinomaista ja VaLePaan on tulossa ensi kaudellekin kova porukka. Vexve Areenalla fysiikka- ja lajiharjoitukset ovat aina samassa paikassa ja siellä on loistavat harjoitusolosuhteet. Olen kuullut pelkästään hyvää seuran toiminnasta.

Savonsalmen halu kehittyä on korkealla tasolla. Siitä on osoituksena, että hän siirtyy tutusta ympäristöstä uusiin haasteisiin. On odotettavissa, että hän pystyy pelaajana ottamaan uudessa tilanteessa aimo harppauksen eteenpäin. 

– Odotan innolla tulevaa kautta. Haluan tehdä parhaani, että joukkue menestyy Mestaruusliigassa. Europelit kiinnostavat kovasti ja niissä menestyminen on myös tavoitteena. Haluan tehdä töitä sen eteen, että hyvän kauden jälkeen pystyn siirtymään parempana pelaajana ulkomaille.

Päävalmentaja Janne Kangaskokko on innostunut uudesta vahvistuksesta.

– Uusi tulokas joukkueeseen. Omaa suuren potentiaalin keskitorjujan pelipaikalla. Ulottuva ja pitkäksi pelaajaksi hyvä liikkumaan. Passarin lukeminen ikäisekseen hyvällä tasolla. Severin kanssa tavoitellaan seuraavaa kehitysaskelta lentopalloilijana ammattimaisen harjoittelun kautta. Kaikkia osa-alueita toki pyritään kehittämään, mutta suuri painopiste on fyysisessä harjoittelussa ja torjuntapelaamisessa. Uusi mielenkiintoinen kaveri, joka voi tuoda monenlaisia asioita joukkueeseen persoonana. Pyritään kaivamaan ne positiiviset ominaisuudet esiin.

Sakari Mäkinen yleispelaaja s. 1995, 189 cm

Sakari Mäkinen on loistavasti ottanut paikkansa VaLePan yleispelaajana. Taitavana ja nopeana pelaajana Mäkinen ihastuttaa otteillaan. Sakari Mäkinen on VaLePan juniorikoulun oma kasvatti. Liigaura alkoi VaLePassa, mutta sen jälkeen Mäkinen lähti hakemaan pelikokemusta Tampereelta Iskusta. Pelikokemusta ulkomailta kertyi vuosi Belgian Lennikissä ja toinen Valko-Venäjällä Soligorskissa. Hurrikaani-vuoden jälkeen Mäkinen palasi vuosi sitten kasvattajaseuraansa. Hänet on valittu kahtena vuotena peräkkäin Mestaruusliigan liigatähdistöön. VaLePan kanssa tehty sopimus on kaksivuotinen, mutta hänellä on ensi kauden jälkeen mahdollisuus siirtyä ulkomaille. 

– VaLePa oli itselleni selkeä vaihtoehto, kun päätin, että pelaan Suomessa ensi kaudella. En osannut kuvitella pelaavani Suomessa missään muussa seurassa, kuin rakkaassa kasvattajaseurassani. VaLePassa valmennus on laadukasta ja organisaatio on yksi ammattimaisimmista, missä olen ollut mukana.

– Joukkue muuttuu tietyiltä osin viime kauteen nähden, mutta uskon, että saamme kasaan nuoren, motivoituneen ja nälkäisen joukkueen. VaLePassa joukkueen tavoitteet ovat aina selkeät: menestyminen kotimaassa ja päästä mahdollisimman pitkälle euro-peleissä. Henkilökohtaisesti haluan kasvaa yhä suurempaan rooliin kentällä ja kentän ulkopuolella.

Päävalmentaja Janne Kangaskokko arvostaa korkealle Mäkisen ammattimaista asennetta kaiken osaamisen lisäksi.

– Top luokan yleispelaaja, jolla on kaikki osa-alueet kunnossa. Hyvä kausi palkittiin maajoukkuekomennuksella, josta varmasti saa lisää työkaluja tulevaan. Koen, että maksimipotentiaali ei ole vielä lähellekään saavutettu. Sakke tuo joukkueeseen kokemusta ja asennetta harjoitteluun. Sakke ohjaa myös upeasti muuta joukkuetta esimerkiksi puolustuspelaamisessa. 

Tuomas Hautala keskipelaaja s. 1991, 193 cm

Nurmon Jymyssä lentopallo-oppinsa saanut Tuomas Hautala täyttää joukkueessa Olli Kunnarin jättämän pohjalaisvajeen. Kuortaneen valmennuskeskuksen ja Lahden urheilukoulun jälkeen tie vei Sun Volleyn riveihin 2011-12 ja sen jälkeen 2012-20 hän edusti Lakkapäätä. Hautala on monipuolinen lentopalloilija. Päävalmentaja Janne Kangaskokko pelasi Sun Volleyssa samaan aikaan ja mies tuli tutuksi. Näillä kokemuksilla Hautala oli helppo valinta joukkueeseen.

– Tuomas on tuttu mies minulle jo Sun Volleyn ajalta. Hieno persoona ja loistava joukkuepelaaja. Tuomas tuo joukkueeseen hyvää asennetta ja myöskin kokemusta ja rauhallisuutta. Tuomas on tasaisen vahva kaikilla lentopallon osa-alueilla ja on hieno lisä keskipelaaja-rosteriimme. Hienoa että Tumppi innostui lähtemään liigaan haastamaan itseään. Uskon että herra antaa kaikkensa tulevalla kaudella.

Hautala on pelaamisen ohella opiskellut fysioterapeutiksi. Viime kauden hän palloili Nurmon Jymyn 1-sarjajoukkueessa. Nyt liigavälivuoden jälkeen mies lähtee hyvin motivoituneena VaLePan liigajoukkueeseen.

– VaLePa tarjoaa minulle huippuolosuhteet lentopallon pelaamiseen ja kehittämiseen itseäni lentopalloilijana. Odotan innolla tulevaa kautta, että pääsen tekemään paluun liigalentopallon pariin. VaLePassa voin keskittyä pelkästään lentopalloon, joten tavoitteeni on ottaa itsestä kaikki irti lentopalloilijana ja sitä kautta auttaa joukkuetta omalla panoksellani.

X