VaLePa päätti joulunajan voitokkaasti

Liekö kova pakkanen pelästyttänyt katsojat, sillä pelissä oli kauden vähäisin katsojamäärä. Paikalla olleet saivat kuitenkin nähdä tasaisen ja jännittävän pelin. VaLePa onnistui lopulta kokemuksellaan ja kotiyleisön tuella ottamaan tarvittavat pisteet, ja 3 sarjapistettä jäi Sastamalaan.

VaLePa Sastamala Tampere – TUTO Volley 3-1 (25-23, 25-23, 20-25, 25-20)

Esko, Direito, Ekman, J. Leinonen, Franca, Sivula, Andonovic l
Bulgyn, Lehtonen, Vuorenmaa, Helenius, Groffier, Sihvonen l

VaLePan riveistä puuttui tänään Eetu Pennanen ja se kyllä näkyi VaLePan vastaanotto- ja puolustuspelaamisessa.

Ensimmäisen erän alussa TUTO Volleylla oli suuria vaikeuksia vastaanottopelissä. Pukkipaidat ottivat 7-2 johdon. Tilanteessa 14-11 puolestaan VaLePan vastaanottajat olivat helisemässä Alek Rastamon hypäreiden edessä. Sitten mentiinkin tasatahtia 23-23 tilanteessa William Groffier teki syöttövirheen ja Mikko Esko ässän, 25-23.

Toinen erä oli myös tasainen. Tuomas Siirilän syöttövirheen myötä pukkipaidat etenivät eräpalloon. Jani Helenius kavensi vielä nelospaikan hyökkäyksellä, mutta Jacob Ekmanin keskihyökkäys päätti erän.

Pitkän erätauon jälkeen kolmas erä on usein ollut VaLePalle vaikea, niin tänäänkin. Jan Helenius päätti hyökkäyksiä virheettömästi ja otti erässä kolme torjuntaa. Alek Rastamon jatkoi tehokasta hyökkäyspeliä 67%:n teholla. Turkulaiset puolustivat erässä erinomaisesti. TUTO Volley vei tämän erän vastaanoton 68%-36% ja se vaikeutti pelinrakentelua. Gabriel Franca oli VaLePan onnistuja erässä.

Neljänteen erään VaLePa tuli vahvasti. Torjunta-/puolustuspelaaminen kohentui merkittävästi. Suoria torjuntoja tuli kolme, mutta lukuisia vaimennuksia, joissa puolustuksen jälkeinen hyökkäyspeli oli tehokasta. Puolustuksen jälkeiset hyökkäykset 14-7 ja hyökkäysprosentit 79-14.

VaLePan Gabriel Franca 19/+13 palkittiin ansiosta parhaana. Keskipelaajat olivat tehokkaita Chase Direito 11/+11 ja Jacob Ekman 15/+12, joista 4 torjunnoilla. Mikko Esko oli tehokkain aloitussyöttäjä 22 syöttöä, joista 3 ässää.

TUTO Volleyn paras tänään oli Jan Helenius ja pelasi vähillä virheillä. Hän vastaanotti puoli kenttää, silti vastaanotto 60%. Alek Rastamo pelasi hyvän hakkuripelin 19/+12 hyökkäysteho 60%.

Sastamalan Lämpö Oy:n toimitusjohtaja Jari Viitanen palkitsi MVP pelaajat

VaLePa Gabriel Franca
TUTO Volley Jan Helenius

Franca 19/+13, Ekman 15/+12, Direito 11/+11
Rastamo 19/+12, Helenius 16/+13, Groffier 10/+1

PROLibero Sihvonen

Hyvinvointiapteekin palkitsema näyttävin suoritus Mikko Esko, toisen erän passi tyhjille Sivulalle.Ässät 6-8
Syöttövirheet 9/11
Vastaanotto% 46-53
Hyökkäys% 53-47
Torjunnat 8-8 

Katsojia 368

Lehdistötilaisuus

Jan Helenius: Iloisen oloinen meininki oli meillä kentällä, muutaman viikon pelitauko on tehnyt hyvää, saatiin hyvä startti alkuun. Ollaan päästy reenaamaan hyvin. Muutaman pisteen erolla olevat pelitvoivat kääntyä kummalle vain, nyt VaLePa oli niissä vahvempi.

Gabriel Franca: Voimme pelata vielä paremminkin, erityisesti vastaanotossa. Nautin pelaamisesta täällä.

Jani Niskakangas: Kahteen ensimmäiseen erään en ollut tyytyväinen, olisi ollut mahdollisuus ottaa eristä voitot. Meidän pelivire ei niinkään yllättänyt, ollaan pari viikkoa reenattu hyvin ja pystytään peliä kehittämään. Huomenna on Savo vastassa ja päästään heti jatkamaan tästä mihin jäätiin.

Janne Kangaskokko: Hyvä startti on tuloksellisesti, meillä edelleenkin kyllä omassa pelissä ongelmia, mutta hyvä lähtö kevätkauteen. Tästä pystyy lähteä kehittämään peliä ja harjoittelemaan ensi viikolla, kun saadaan ukkoja sairastuvalta takaisin. Valoa tunnelin päässä fiilis. Kun päästään tekemään töitä paremmin harjoituskentällä niin saadaan tietyt pallovarmuusasiat kohoamaan, laatua pitää saada lisää.

Kuvat Hannu Moilanen

X