VaLePa intoa puhkuen voittoon Siilinjärvellä

Savo Volley – VaLePa Sastamala Tampere 0-3 ( 22-25, 15-25, 21-25 )

VaLePan avauskokoonpano: Esko, Suihkonen, Pettersson, Oivanen, Sundberg, Kaurto ja liberona Mutka.

Savo Volleyn avauskokoonpano: Ivanov, Heiskanen, Leitzke, Ojansivu, Siltala, Savonsalmi ja liberona Ayzenberg

Ensimmäistä erää edettiin tasaisesti tilanteeseen 10-10. Tämän jälkeen kotijoukkueen keskitorjuja Leitzke ja  hakkuri Ojansivu olivat tehokkaita verkolla vieden kotijoukkueen johtoon 13-10. VaLePa turvautui tässä vaiheessa ensimmäiseen aikalisään.  Aikalisän jälkeen Savo jatkoi vahvaa tekemistä ja repäisi johdon lukemiin 16-12. Tämän jälkeen pukkipaidat heräsivät. Vuoron perään kolmikko Sundberg, Oivanen ja Kaurto esittivät näyttävää hyökkäyspeliä Mikko Eskon hyvästä tarjoilusta, tuoden samalla VaLePan tasoihin tilanteeseen 17-17. Tässä vaiheessa Savo turvautui aikalisään. Aikalisän jälkeen Kaurto ja Suihkonen jatkoivat tehokasta hyökkäyspeliään ja näin ollen VaLePalle ensimmäinen erä luvuin 25-22.  Ensimmäisen erän ilahduttavin asia oli Markus Kaurton paluu tositoimiin ja heti kirjautti tehokkaat luvut 6/+6.

Toinen erä jatkui pukkipaitojen hallinnalla. Heti alkuun VaLePa repäisi johdon luvuin 8-6. VaLePan jokainen osa-alue toimi, mutta etenkin oma torjunta-puolustus pelaaminen oli elementissään. Savo Volley ei pystynyt vastaamaan VaLePan kovaan pelaamiseen ja näin ollen toinen erä selkeästi pukkipaidoille luvuin 25-15. 

Pitkän tauon jälkeen kotijoukkue tuli otteluun uudella ilmeellä haluten pitkittää iltaa. Erän alkua mentiin tasaisesti, mutta Ojansivun tehokkaan pelaamisen avittamana Savo repäisi johdon tilanteeseen 20-17. Mikko Oivasen näyttävällä hyökkäyksellä, Petterssonin ässäsyötöllä ja Kaurton torjuntapisteellä tilanne kääntyikin pukkipaitojen eduksi luvuin 22-20.  Ojansivu jatkoi tehokasta pelaamista ja kavensi vielä erän tilanteeseen 21-22. VaLePan hakkuri Oivanen kuittasi heti Savon kirin hienolla hyökkäyksellään vieden VaLePan johtoon 23-21. Tämän jälkeen Erik Sundberg oli tehokas, torjuntapiste ja ottelupallon kova hyökkäysratkaisu päätti erän luvuin 25-21 ja samalla koko ottelun VaLePalle suoraan luvuin 3-0. 

VaLePan parhaat pistemiehet: Mikko Oivanen 19/+12, Niko Suihkonen 13/+12, Erik Sundberg 10/+5 ja Markus Kaurto 9/+8

Savon parhaat pistemiehet: Olli-Pekka Ojansivu 16/+10, Rodrigo Leitzke 9/+8, Antti Siltala 9/-2 ja Severi Savonsalmi 8/+8

Joukkueiden parhaina palkittiin Savo Volleyn Olli-Pekka Ojansivu ja VaLePan Mikko Esko

LähiTapiola pisteet
3 Esko
2 Kaurto
1 Ojansivu

ProLibero Aleksi Mutka

Ottelutilasto

X