Lentopallokauden yllättäjä Akaa-Volley VaLePan vieraaksi

Pukkipaidoilla on ilo saada Akaa-Volley ensimmäistä kertaa tällä kaudella vieraakseen. VaLePa Sastamala Tampere pelaa ottelun Tampereella Kauppi Sports Centerissä perjantaina ystävänpäivänä 14.2. klo 18.30. Akaa-Volleylla lienee tällä hetkellä Mestaruusliigan kannustavimmat kannattajat. Varmasti he löytävät tiensä sankoin joukoin Kauppi Sports Centeriin. Valepalaiset saavat näyttää parastansa pärjätäkseen niin pelikentällä kuin katsomossa. Joukkueet kamppailevat tällä hetkellä runkosarjan kolmannesta ja neljännestä sijasta. Otteluisäntä Oma Säästöpankki – lähellä ja läsnä. Liput ennakkoon www.seat4.me tai VaLePan toimistolta. 

VaLePan kannalta ehdottomasti mielenkiintoisin pelaaja on Urpo Upi Sivula, joka pelasi pukkipaidassa kolme kautta ja kaikki päättyivät mestaruuteen. Upi tunnetaan pelaajana, joka pystyy olemaan parhaimmillaan juuri pelin ratkaisuhetkillä. Upin ja koko joukkueen hyökkäyspaikat taikoo Aleksi Lankinen. Lankisella on passipelin lisäksi aseenaan kova sivukierteinen hypäri. 

Akaan keskipelaajaosasto on kova. Virolainen 212 cm pitkä Mart Naaber, Aleksi Kaatrasalo ja yllättäjä Panu Pitkänen ovat kaikki ulottuvia, hyvin liikkuvia ja hyökkääviä pelaajia. Vilppulan Tähden kasvatti Voitto Köykkä on hämmästyttävän nopea ja taitava, ehdottomasti liberoiden eliittiä. 

Yleispelaajaosastolla Eetu Pennanen 183 cm korvaa puuttuvat sentit taidolla ja järjellä. Yleensä hän pelaa vähillä virheillä ja tärkeä pelaaja joukkueelleen. Enderwin Herrera on ilopilleri, jonka pelaamista on aina hauska katsoa. Yhtenä vaihtoehtona on myös kevään 2012 Suomen mestari pukkipaidassa Joni Mikkonen. Mikkonen on kokenut pelimies ja pelannut yleispelaajana hyvillä tehoilla. 

VaLePa on parhaimmillaan esittänyt loistavia otteita. Varsinkin viime peleissä passari Mikko Eskon ja keskipelaaja David Petterssonin yhteistyö on hioutunut huippuunsa. Markus Kaurton loukkaantumisen aikana Mikko Karjarinnasta on kehittynyt vahva pelote keskiverkolle. Kaurton paluu kentälle on ajan kysymys ja mielenkiintoinen kilpailutilanne tällä pelipaikalla.

Pisin suomalainen lentopalloilija Aaro Nikula vapautui armeijasta tammikuussa. Savo Volley pelin kovat tehot osoittavat, että Nikula on valmiina haastamaan Mikko Oivasen. Samoin yleispelaajarintamalla on tiukka kilpailutilanne. Niko Suihkonen, Olli Kunnari, Erik Sundberg ja Ilari Toimela ovat kaikki taitavia omalla pelipaikallaan. Kaikilla on omat erityistaidot ja -vahvuudet. Valmentaja Janne Kangaskokko tekee valinnat tilanteen mukaan.

X