VaLePa Sastamala Tampere tyylikkäästi voittoon Akaassa

Akaa-Volley – VaLePa Sastamala Tampere 0-3 (20-25, 19-25, 16-25)

Ilmassa on paitsi kevättä myös lämmin henkäys lentopallokauden loppuhuipennuksen tunnelmaa. Akaan fanit täyttivät taas Monarin katsomot ääriään myöten. Akaa-Vollyella on hieno kotiyleisö, he jaksavat kannustaa omiaan loppuun asti ja vastustajaa kunnioitetaan. Myös valepalaiset lentopallofanit alkavat heräillä koloistaan, sillä paikalla oli mukavasti punavalkoista väriä.  

Aloituskokoonpanot:

Akaa-Volley: Lankinen, Kaatrasalo, Naaber, Pennanen, Herrera, Sivula, Köykkä L

VaLePa: Esko, Pettersson, Karjarinta, Kunnari, Suihkonen, Oivanen, Mutka L

Akaa-Volley lähti peliin hyvällä taisteluilmeellä. Joukkue kaivoi sinnikkäästi pukkipaitojen hyökkäykset peliin ja johti parhaimmillaan 9-4. VaLePa nousi Mikko Karjarinnan syöttövuorolla pisteen päähän 9-10. Sen jälkeen edettiin tasaisesti, mutta niukassa VaLePa-johdossa. Erän päätti Olli Kunnari hyökkäyksellä.

Toinenkin erä oli tasainen 9-9 tilanteeseen. Sen jälkeen Mikko Eskon hyökkäyspisteen jälkeen hänen syöttövuorollaan pukkipaidat etenivät 16-9 johtoon. Tämä vaihe muodostui ottelun ratkaisuksi ja VaLePa meni menojaan. 

Kolmannessa erässä VaLePa pelasi vapautuneesti ja hyökkäsi peräti 70%:n teholla ja vain yksi hyökkäysvirhe.

VaLePan toinen ehjä harjoitusviikko näkyi pelureiden otteissa. Parhaana palkittu David Pettersson nappasi neljä tyylikästä torjuntaa tehokkaiden hyökkäysten lisäksi 10/+8. Tiiviin torjunnan takana libero Aleksi Mutka pelasi kauden parhaan puolustuspelin. Laitureista Mikko Oivanen oli tehokkain. Olli Kunnarin peli-ilme lupaa hyvää, mies uhkuu peli- ja näyttöhaluja. Yleispelaajaosastolla on hieno kilpailutilanne. Mikko Esko ihastutti huippupasseilla.

Akaa-Volley joutui taipumaan vieraiden huippupelin edessä. Enderwin Herrera joutui valepalaisten aloitussyöttöjen kohteeksi, hän vastaanotti yli 70% syötöistä kohtuullisella tarkkuudella. Vaihdosta peliin tullut Panu Pitkänen sai reilussa erässä pisteet 5/+5.

Parhaat pistemiehet
Herrera 8/+3       Oivanen 16/+11      
Sivula 8/+0        Pettersson 11/+9    
Pennanen 6/+2      Kunnari 9/+4 

Huomenna pukkipaidat kohtaavat tiukassa kamppailussa Savo Volleyn Vexve Areenalla klo 17, kun Lelu Ojansivu johdattelee joukkonsa Sastamalaan. Sitä ennen on mainio tilaisuus käydä Sylvään koululla katsomassa, kun nuoret pukkipaidat kohtaavat 1-sarjan kärkijoukkueen Lempo Volleyn klo 14.  Anssi Vesanen, Tomi Rumpunen, Sten Kruuda ja monia muita tuttuja pelaajia nähdään Sylvään koululla huomenna. Peijoonat kellistivät tänään hienosti kolmantena olevan Nurmon Jymyn 3-2.

X