Oulussa tasainen taistelu ensimmäisessä puolivälieräottelussa

Etta – VaLePa 1-3 (15/25 25/27 25/18 21/25)

Viime kevään pudotuspelit jäivät väliin, kun koronan aiheuttamat yleisörajoitukset  alkoivat 12.3. 2020 juuri ennen runkosarjan viimeistä kierrosta. Yleisörajoitukset jatkuvat, mutta sarja on päätetty pelata loppuun. Pudotuspelit ovat pitkän sarjan kohokohta ja pelaajilla oli kova into aloittaa puolivälieräpelit. Pudotuspelit ovat aina oma maailmansa ja sarjasijoituksilla ei näissä ole niin suuri merkitys kuin runkosarjassa. 

Vastakkain olivat kevään 2019 finaalijoukkueet, jolloin Etta laittoi VaLePan lujille mestaruustaistossa. Olikin ennalta odotettavaa, että Etta tulee taistelemaan jokaisesta pisteestä. Tiukka peli kääntyi lopulta pukkipaitojen voittoon. Etta kuitenkin osoitti vaarallisuutensa ja taistelu jatkuu Vexve Areenalla ensi lauantaina klo 17.00.

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Pettersson, Karjarinta, Mäkinen, Sauss, Nikula, Ruohola L
Etta: Laakso, Väisänen, Niinivaara, Helenius, Marttila, Muukkonen, Mäntylä L, Rasinperä L

Ensimmäinen erä tuli selkeästi VaLePalle. Etta teki erään paljon omia virheitä ja auttoi niillä VaLePan erävoittoa. Janne Marttilalle sattui virheputki erässä ja Olli Kuoksa vaihtoi hänen tilalleen Kasimir Vuorisen. 

Toiseen erään Kuoksa vaihtoi Juha Ahon Markus Väisäsen tilalle ja Vuorinen jatkoi kentällä. Nämä muutokset toivat tehoa Ettan hyökkäyksiin Jan Heleniuksen rinnalla. Ettan hakkuri Aleksi Muukkonen oli pimennossa ensimmäisen erän, mutta nousi toiseen erään uudelle tasolle. Erä eteni tasaisena jatkopisteille. Sakari Mäkinen nosti VaLePan kahdesti eräpalloon hienoilla nelospaikan hyökkäyksillä. Erän ratkaisu tuli Ettan kahdella suoralla virheellä.

Pitkän erätauon jälkeen VaLePa jäi vahvasti rynnistäneen Ettan jalkoihin. Heleniuksen ja Nuutti Niinvaaran pitkien syöttöputkien jälkeen Etta eteni jo 9-2 johtoon eikä VaLePa onnistunut kuromaan tuota johtoa. Helenius ja Vuorinen hyökkäsivät hurjalla 75%:n teholla. 

Neljännessä erässä pukkipaidat etenivät 10-5 johtoon, mutta Etta otti Heleniuksen syöttövuorolla 11-10 johdon. VaLePa otti erän haltuunsa Petterssonin näyttävillä keskihyökkäyksillä. Romans Sauss pystyi nostamaan tasoaan vaisun alun jälkeen. VaLePan johtaessa 17-16 Mikko Karjarinta otti VaLePan tärkeimmän torjunnan Jan Heleniuksesta, joka siihen asti oli pitelemätön nelospaikalla. Romans Saussin hyökkäys päätti ottelun. 

David Pettersson päätti näyttävästi ja tehokkaasti keskihyökkäyksiä 16/+15. Petterssonin rinnalla VaLePan tärkein hyökkäyspelaaja oli Sakari Mäkinen, joka päätti useita palloja hankalista tilanteista ja oli pukkipaitojen paras vastaanottaja. Mikko Esko tarjoili Aaro Nikulalle hyviä hyökkäyspaikkoja, jotka hän päätti kunniakkaasti. 

Jan Helenius oli selkeästi Ettan paras pelaaja ja myös Kasimir Vuorinen vastasi osaltaan nelospaikan tehoista. Ettan vastaanotto toimi erinomaisesti, Jesse Mäntylän vastaanottotarkkuus 75% ja koko joukkueella 60%.

Lehdistötilaisuus https://www.facebook.com/EttaOulu/videos/1993205810819661

Ottelutilasto

X