AlpenVolleys jatkoon CEV Cupissa

Ford Store Levoranta Sastamala – Hypo Tirol Alpensvolley Haching 2-3 (20-25, 25-23, 17-25, 25-23, 8-15)

Eurolla Europeliin veti hyvin väkeä joulukuun ilmastollisesti synkkään iltaan. Ennen peliä kotijoukkue on toiveikas, että valoa ja iloa saadaan pelissä. Kiitos 948-päiselle yleisölle, joka jaksoi kannustaa innokkaasti.

Aloituskokoonpanot
Ford Store Levoranta: p Esko, kt: Karjarinta, Pettersson, yp: Suihkonen, Sundberg, h Oivanen, l Mutka
Alpensvolley: p Gelinski, kt: Frances, Stalekar, yp Kronthaler, Clere, h Costa da Silva, L Ringseis

Ensimmäinen erä alkoi kotijoukkueen terävillä suorituksilla, erityisesti Oivanen oli tehokas hyökkääjä. FSLS:n peli erässä kaatui kuitenkin lukuisiin virheisiin, 7 syöttövirhettä ja 3 suoraa hyökkäysvirhettä. 

Toinen erä jatkui ensimmäisen erän synkkyydessä ja AlpenVolleys meni 10-6 johtoon. Peli tasoittui ja Niko Suihkosen loistavalla syöttövuorolla FSLS meni 16-13 johtoon. Siihen mahtui yksi ässä ja 1-paikan hyökkäys. Tiukan erän päätti Oivanen komealla torjunnalla. 

Kolmas erä lähti heti kotijoukkueen kannalta väärille raiteille. Vaihdosta tullut kokenut keskimies Souza da Silva sekoitti FSLS:n vastaanoton ja vieraat menivät heti 4-1 johtoon. Hän oli myös tehokas hyökkäyksissä. FSLS:n vastaanotto heikkeni eivätkä hyökkääjät saaneet riittävästi potkua hyökkäyksiin. Erän voitolla AlpenVolleys varmisti jatkopaikan itselleen.

Neljänteen erään FSLS otti kentälle passariksi Lehtimäen, yleispelaajaksi Toimelan sekä hakkuriksi Nikulan. AlpenVolleys puolestaan hakkuriksi Cross, passariksi Koncal ja yleispelaajaksi Richards sekä keskelle Siirilä. 

AlpenVollyes joukkueen tehomies oli yleispelaaja Clere sekä vastaanotossa että hyökkäyksessä vaikka 6 suoraa hyökkäysvirhettä on liikaa. Hakkuri Costa da Silva nousi esiin tärkeillä hetkillä. Kaiken kaikkiaan AlpenVolleys hyökkäsi laajalla rintamalla. Isot keskimiehet Souza da Silva, Stalekar ja Frances olivat myös tehokkaita. 

Kotijoukkueesta Mikko Oivanen kilvoitteli hyvin kansainvälisessä ilmapiirissä 16/+12. Niko Suihkonen vastaanotti erinomaisesti ja ratkaisi syöttövuorollaan toisen erän. Mikko Karjarinta pelasi taas hienosti europelissä. Tappiosta huolimatta saatiin kuitenkin niitä alussa mainittuja iloisia hetkiä. Yksi niistä oli kotijoukkueen torjuntapeli. Neljännessä erässä niitä tarjosivat kotijoukkueen nuoret miehet ennakkoluulottomalla pelillä ja veivät erän 25-23. Toimela onnistui sekä vastaanotossa että hyökkäyspelissä. Lehtimäki löysi hyvin Petterssonin. 

Parhaat pistemiehet
Oivanen 16/+12
Suihkonen 13/+3
Karjarinta 9/+5

Clere 17/+7
Costa da Silva 13/+4
Cross 9/+8

MVP Costa da Silva 

X