VaLePa haluaa revanssin

VaLePa Sastamala Tampere sai kokea karvaan tappion Ettaa vastaan, kun viime kauden finalistit kohtasivat Oulun Urheilutalossa. Etta vyöryi hyökkäyksessä laajalla rintamalla ja puolusti ettamaiseen tapaan raivokkaasti 3-1 voittoon. Nyt sunnuntaina nähdään Vexve Areenalla nälkäinen VaLePa, kun Etta saapuu VaLePan vieraaksi Sastamalaan.

Ettan pelissä näkyy vahvasti valmentaja Olli Kuoksan kädenjälki. Se näkyi vahvasti viime keväänä, kun Etta rynnisti finaaleihin nuorella joukkueella. Keväällä nuoret tähdet lähtivät ammattilaisiksi ulkomaille ja syksyllä näytti, että joukkue on heikentynyt roimasti. Kuoksa on taas saanut hiottua nuoren ryhmänsä joukkueeksi. Nimenomaan joukkueeksi, joka yhdessä taistelee jokaisesta pallosta. 

Yleispelaaja Janne Marttila on Oulunsalon Vasaman juniorityön kasvatti, kuten Niko Suihkonenkin. Marttila on pitkä ja fyysisesti vahva pelaaja ja tekniikka on kunnossa. Viime sunnuntaina Marttila lunasti lupauksia ja oli avainpelaajia VaLePan kaadossa.

Ettan toinen yleispelaaja 186 cm pitkä Jan Helenius korvaa puuttuvat sentit taidolla. Helenius on kauden mittaan noussut takaisin omalle kovalle tasolleen ja hän on tärkeä lenkki Ettan pelissä. Keskipelaaja Markus Väisänen on kuntoutunut pitkän loukkaantumisen jälkeen ja vahvistaa taas joukkuetta. Keimolan Kaiun kasvatti keskitorjuja Nuutti Niinivaara on tullut tutuksi Rantaperkiön Iskusta. Hän on myös ottanut selkeitä kehitysaskeleita ja noussut Ettan aloituskuusikkoon.

Libero Jesper Jylhä ja hakkuri Ville Sorvoja ovat tuttuja, koska he ovat kantaneet yllään myös pukkipaitaa. Sorvoja on saanut pitkästä pelata ehjän kauden ja se on näkynyt pelitehoissa. Joukkueen passari Lasse Jylhä on hyvän valmennuksen ja runsaan peliajan myötä kehittynyt luotettavaksi pelinrakentajaksi.

VaLePa pelasi Lakkapäätä vastaan nuorisokokoonpanolla, jonka keski-ikä on vain 21,3 vuotta. Arttu Lehtimäki on kovan harjoittelun myötä saanut peliinsä varmuutta ja taito Artulla riittää monipuolisen pelin pyörittämiseen. Hakkuri Aaro Nikula 212 cm vapautui viime viikolla armeijasta ja pääsee nyt täysipainoisesti harjoituksiin. Mies ottaa varmasti mittansa mukaisia pitkiä harppauksia kevään aikana. 

Libero Risto Ruohola on Mestaruusliigan suurin yllättäjä. VaLePan 1-sarjasta liigarinkiin noussut Ruohola sai heti ensimmäisessä liigapelissä 2 LähiTapiola pistettä. Viime pelissä Risto pelasi puolustustilanteet eli silloin, kun VaLePalla oli syöttövuoro ja Aleksi Mutka huippuvastaanottajana vastustajan syöttövuorot. 

Ilari Toimelalla on huippupelaajan ominaisuudet. Hän on parimetrinen hyvä hyppääjä ja hänellä on luontainen vastaanotto. Peliajan myötä hänellä on mahdollisuus vahvistaa hyviä ominaisuuksiaan. Kilpailu yleispelaajan tontilla on kova Niko Suihkonen on koko alkukauden ollut kantavia voimia. Sunnuntain syntymäpäiväsankari Olli Kunnari on päässyt hyvään pelikuntoon ja hänellä on kova into päästä näytön paikalle. Erik Sundberg on kehittynyt VaLePassa huippuvastaanottajaksi, ulottuvana pelaajana hyökkäyspeli on aina sujunut. 

Mikko Karjarinta on pelannut lähes kaikki pelit. Pelirasitus on ollut kova, mutta hienosti 210 senttinen Blues Volleyn kasvatti on nousemassa suomalaisten keskipelaajien eliittiin.

Sunnuntaina on tarjolla nautittavaa lentopalloa. VaLePa janoaa voittoa pelissä, jossa nousukuntoinen Etta haluaa haastaa pukkipaidat tosissaan uudestaan. Otteluisäntänä Kotipizza Sastamala.

X