Janne Kangaskokko liittyy keväällä mukaan maajoukkueen valmennusryhmään

Suomen lentopallomaajoukkue vahvistaa maajoukkueen valmennusryhmää kolmella liigavalmentajalla. VaLePan Janne Kangaskokon lisäksi Ducksin Juho Rajala ja Hurmoksen Matti Alatalo liittyvät kauden päätyttyä mukaan maajoukkueen valmennusryhmään. Tämä on erinomainen asia VaLePalle, kun seuran päävalmentaja pääsee lentopallon huippuvalmennuksen ryhmään. Näitä oppeja on suoraan mahdollista siirtää seuravalmennukseen. Aikataulut on saatu sovitettua niin, ettei tämä tehtävä tuota ongelmia VaLePan kesäharjoitteluun. Tämä valinta on myös arvostus Kangaskokolle, hän on omalla työllään ansainnut paikkansa tässä ryhmässä. Janne Kangaskokko on innostunut tulevasta tehtävästä ja näkee sen hienona tilaisuutena valmentajauralla. 

– Olen innoissani ja iloinen, että tämmöiseen projektiin minua pyydettiin. Maajoukkue on tietenkin kunnia-asia, mutta myös ammatillisesti on hienoa päästä oppimaan ja näkemään maajoukkueen arkea sekä vaihtamaan ajatuksia muun valmennustiimin kanssa. Kiitokset VaLePalle, että projekti on minulle mahdollinen ajankäytöllisesti, sillä samaan aikaan tulee toki harjoitella VaLePan kesäryhmän kanssa. Mielestäni tämä uusi rooli on hieno tapa lähentää liigavalmentajia ja maajoukkuetta.

Lentopalloliiton tiedote:

Veljesten valmennus vahvistuu tulevaksi kesäksi – Kurttila jatkaa Banksin oikeana kätenä

Miesten lentopallomaajoukkueen, Veljesten, tulevan kesän ohjelmaan kuuluu Euroopan Hopeinen liiga sekä EM-karsinnat. Päävalmentajana jatkava Joel Banks saa kesän aikana vahvistusta valmennusryhmäänsä jo tutun aisaparinsa, kakkosvalmentaja Sami Kurttilan lisäksi. Kurttila jatkaa englantilaisen kanssa innolla.

– On iso kunnia saada jatkaa maajoukkueessa. Odotan innolla jälleen, että toukokuussa pääsemme aloittamaan. Edessä on tiukka kesä, mutta työskentely tässä porukassa on erittäin motivoivaa, pelaajien kanssa keskustelut jo päävalmentajan kanssa noin kuukausi sitten aloittanut Kurttila toteaa.

Kaksikon apuna apuvalmentajien roolissa nähdään kesän aikana kolme liigavalmentajaa, jotka osallistuvat joukkueen leiritoimintaan.

Karelian Hurmoksen Matti Alatalo, VaLePa Sastamalan Janne Kangaskokko sekä Vantaa Ducksin Juho Rajala ovat nämä kolme uudenlaiseen ohjelmaan valituksi tullutta ja osallistuvaa valmentajaa.

– Tämä on hieno tapa  lisätä liigavalmentajien ja maajoukkueen välistä yhteistyötä, sekä lisätä yhteisymmärrystä ja tietämystä puoli sekä toisin, päävalmentaja Joel Banks näkee.

Kurttila itsekin kokeneena liigavalmentajana näkee asiassa paljon hyvää.

– Hieno juttu, että saamme mukaan Mestaruusliigan valmentajia, jotka haluavat olla tiiviimmin maajoukkuetoiminnassa mukana. Olemme aina maajoukkueessa harjoitelleet avoimin ovin ja seuravalmentajille heidän pelaajistaan raportoiden. Nyt kun saamme heitä päivittäiseen toimintaan mukaan, on tämä askel parempaan suuntaan.

Miesten Euroopan Hopeinen liiga pelataan 28.5.-8.6. (lopputurnaus 18.-19.6.) ja EM-karsinnat 3.-21.8..

X