Loistava tapahtuma Imatralla

VaLePa Sastamala Tampere – Vantaa Ducks (25-14, 25-16, 25-22)

Ruokolahden Raju ja IPV järjestävät päivän pelin Imatran Urheilutalolla. On ollut ilo seurata sitä intoa ja innostusta, miten seurojen talkoolaiset ovat peliä valmistelleet. Imatran Urheilutalolle on rakennettu hieno areena ja muutenkin olosuhteet ovat erinomaiset. Kaikessa tekemisestä on näkynyt suuri arvostus, että VaLePa pelaa kotipelinsä täällä Imatralla. Hyvin oli onnistunut illan markkinointi näkyi hienosti yleisömäärässä, paikalla 825 katsojaa.

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Karjarinta, Sundberg, Suihkonen, Oivanen, Mutka L
Ducks: Milstein, Vallin, Lehtonen, Kyrölä, Kankaanpää, Strugar, Hyvärinen L

Ensimmäisessä erässä Ducks aloitti vahvasti ja otti 3-0 johdon. Sen jälkeen pukkipaidat menivät menojaan ennen kaikkea kovilla ja varmoilla aloitussyötöillä. Erän vastaanottoprosentit 60-23 pukkipaidoille. Niko Suihkonen syötti peräti 9 kertaa peräkkäin. Syötöt olivat todella kovia, peräti 3 ässää. Tässä kohtaa valmentaja Janne Kangaskokko ja tilastohirmu Mikko Korpela olivat taktikoineet aloitusjärjestyksen niin, että syötöt osuivat otolliseen kohtaan.   

Toinen erä tasoittui aloitussyöttöpelissä, mutta VaLePa jylläsi tässä erässä vahvalla virheettömällä hyökkäyspelillä. Vain yksi suora hyökkäysvirhe ja hyökkäysprosentit 76-27. Erässä ilahdutti valepalaisittain Mikko Karjarinnan tehokas hyökkäyspeli. Passarit Esko ja Lehtimäki löysivät hänet hyvin. 

Kolmanteen erään Kangaskokko vaihtoi 1000. pisteen tehneen Erik Sundbergin tilalle Ilari Toimelan. Ducksin Rajala puolestaan otti hakkuriksi Aleksander Rastamon.

Pukkipaitojen keskittyminen hivenen herpaantui ja samalla Ducks tiivisti pelaamista. Erityisen hyvin onnistui vaihdosta tullut Marko Määttänen. Lopulta tuplavaihdosta tullut Aaro Nikula päätti Ducksin kirin ja erä VaLePalle.

VaLePan pelissä oli paljon hienoja asioita. Niko Suihkosen vahvat aloitussyötöt, keskimiesten Pettersson/Karjarinta onnistunut hyökkäys- ja torjuntapeli, Sundbergin 1000. piste, Mutkan varma pelaaminen, Eskon taidonnäytteet ja tuplavaihdosta tulleiden Lehtimäen ja Nikulan tehokas otteleminen. Oivanen jatkoi varmaa, vähävirheistä hyökkäyspeliä.

Ducks ei pystynyt tällä kertaa vastaamaan VaLePan vahvaan syöttö- ja hyökkäyspeliin. Ducksin paras onnistuja oli Määttänen. Ducks puolusti joukkueena ajoittain hienosti, mutta se ei riittänyt tänään huippuvireiselle pukkijoukolle. 

Parhaat pistemiehet
VaLePa Suihkonen 14/+8, Oivanen 12/+10, Pettersson 11/+8
Ducks Määttänen 13/+12, Strugar 7/+3, Vallin 6/+2 

LähiTapiola pisteet
3 Niko Suihkonen VaLePa
2 Mikko Esko VaLePa
1 David Pettersson

PROLibero Aleksi Mutka

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Niina Malm ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen valitsivat parhaat pelaajat, VaLePa Erik Sundberg ja Ducks Marko Määttänen 

Lehdistötilaisuus

Erik Sundberg Hieno ottelutapahtuma täällä Imatralla. Pelissä saatiin hyvin torjuntoja ja oma peli pysyi kasassa. Meillä on nyt peleissä rauhallisempi jakso ja pystytään keskittymään enemmän harjoitteluun.

Marko Määttänen Kaksi ensimmäistä erää oltiin unessa. Kolmanteen erään pystyttiin kokoamaan omaa peliä. VaLePan tasoista joukkuetta vastaan pärjätäkseen on pakko onnistui kaikilla osa-alueilla.

Janne Kangaskokko. Täällä Imatralla oli kokonaisuutena erinomaiset järjestelyt. Oli upea kokemus, että tunsimme täällä Imatralla todella pelaavamme kotiottelua. Mieltä lämmitti, että onnistuimme joukkueena ja kaikilla osa-alueilla.

Juho Rajala. Pelasimme huonosti, erityisesti kaksi ensimmäistä erää. Pitkän erätauon aikana herättelin joukkuetta, että pitää tosissaan haluta pelata ja voittaa. Paransimmekin sen jälkeen pelaamista. VaLePan kovat syötöt hajottivat peliämme, erityisesti Niko Suihkonen syötti todella hyvin.

Teksti Mauri Esko
Kuvat Aaro Nuoramo

X