Aamulehti tarjoaa suorina lähetyksinä upean lentopallokattauksen – Akaan turnauksessa haetaan askelmerkkejä mitalitaistoon

VaLePa matkaa viikonloppuna Akaaseen Hunajaturnaukseen. Kaikilla Aamulehden tilaajilla on mahdollisuus seurata turnausta Aamulehden verkkosivuilla. Alla Jari Perkiön juttu Aamulehdessä turnauksesta ja myös harjoituspelistä Akaa-Volley – VaLePa Pälkäneellä Kostia Areenalla 18.9. klo 19.

Akaassa pelaa 12.–13. syyskuuta viisi miesten liigajoukkuetta sekä virolainen Saaremaa. Näytämme myös VaLePan ja Akaan pelin Pälkäneeltä 18. syyskuuta.

Jari Perkiö

Lentopalloliigan mitaliehdokkaaksi noussut Akaa-Volley pääsee mittaamaan nykyvireensä huippuseurassa.

Akaa on saanut houkuteltua tämän viikonlopun Hunajaturnaukseen kolme peräkkäistä mestaruutta voittaneen VaLePan, viime kevään runkosarjavoittajan Hurrikaanin, vahvan virolaisvieraan Saaremaan sekä Raision Loimun ja Vantaa Ducksin.

Kaikki joukkueet saavat kahden päivän aikana kolme kovaa ottelua. Aamulehtinäyttää kaikki pelit sekä lauantaina että sunnuntaina.

Akaan turnaus
Lauantai 12.9.: kello 10 Saaremaa–Ducks (A-lohko), 11.45 Akaa–Loimu (B), 13.30 Ducks–Hurrikaani (A), 15.15 Loimu–VaLePa (B), 17.00 Hurrikaani–Saaremaa (A), 18.45 VaLePa–Akaa (B). Kaikissa otteluissa pelataan kolme erää. Voitetusta erästä saa pisteen.

Sunnuntai 13.9.:sijoitusottelut kello 10, 12 ja 14 lähtökohtaisesti normaalimittaisina otteluina. Saaremaa pelaa aamun ensimmäisessä kamppailussa.

Saaremaan riveihin siirtynyt Sauli Sinkkonenkuuluu turnauksen mielenkiintoisimpiin seurattaviin. Monivuotinen maajoukkuesentteri vahvisti Akaata kaudella 2018–19, kunnes lähti Romanian Zalauhun.

– Mahtavaa päästä pelaamaan pitkästä aikaa. Sekä pelaajat että fanit ovat odottaneet tätä hetkeä jo pitkään. Toivottavasti karanteenitilanne ei muutu ennen perjantaita, että päästään tulemaan, Virosta tavoitettu Sinkkonen tuumi.

Sinkkonen on treenannut Viron kärkijoukkoon kiilanneen Saaremaan kanssa kuukauden päivät ja tykännyt kovasti kokemastaan.

– Täällä on hoidettu kaikki asiat viimeisen päälle. On hienoa, kun nyt päästään vertailemaan aidosti Suomen ja Viron kärkiporukkojen eroa. Ei tarvitse enää arvailla, kun kysytään, Sinkkonen innostui.

Akaa on tehnyt tulevaksi kaudeksi kaksi erittäin kiinnostavaa hankintaa. VaLePasta tuttu maajoukkuesentteri Markus Kaurto palaa tositoimiin hengähdystauon jälkeen. Peliä pyörittää nyt kokenut virolaisvahvistus Markkus Keel.

VaLePaan palannut Sakari Mäkinen on nyt kasvattajaseuransa kulmakivi. Toisen laiturivahvistuksen Romans Saussin pelaaminen on vielä epävarmaa.

Mestarien liigan kenraali Pälkäneellä

Aamulehden upea lentopallokattaus jatkuu perjantaina 18.9., kun Akaa-Volley ja VaLePa kohtaavat Pälkäneen Kostia-areenassa kello 19.

Tämä on samalla VaLePan kenraaliharjoitus seuraavan viikon Mestarien liigan turnausta varten. VaLePa matkustaa Romanian Galatiin ja kohtaa siellä kroatialaisen Ribola Kastelan (23.9.) ja isäntäjoukkue Arcada Galatin (24.9.).

Ykkössarjaan noussut Luja-Lukko järjestää Pälkäneen lentopalloillan.

Kuva: Markku Mäkinen

X