Suomen Cupin finaalit seuraavat kolme vuotta Tampereella

VaLePa ja Lentopalloliitto järjestävät yhdessä Suomen Cupin finaaliturnaukset. Tässä tänään julkaistu Lentopalloliiton tiedote.

— 25.11.2019 Suomen Cup
VaLePa Sastamala Tampere järjestää yhdessä Lentopalloliiton kanssa seuraavat kolme vuotta lentopallon Suomen Cupin lopputurnauksen. 

Tämän kauden Cup-järjestelmä etenee luonnollisesti suunnitelman mukaan ja nyt pelataan välierävaihetta. Naisten ja miesten finaalit pelataan 18.-19.1. Tampereella Kauppi Sport Centerissä. Naisten finaali pelataan lauantaina 18.1. klo 19.00 alkaen ja miesten finaali sunnuntaina 19.1. klo 18.15 alkaen.

Tavoitteena kehittää Suomen Cupista suurtapahtuma

– Haluamme kehittää Cupin finaaleista suurempaa tapahtumaa, jossa otetaan mukaan myös juniorit ja heidän vanhempansa. Tammikuussa Cup-turnauksen yhteydessä Kauppi Sports Centerissä järjestetään myös F- ja B-ikäisten turnaukset. Saamme lentopallon ympärille tapahtumia koko päiväksi. Seuraavana vuonna pyrimme siirtämään finaalitapahtuman isommille areenoille, mikä mahdollistaa entistä suuremman kokonaisuuden luomisen. Erittäin tärkeää on, että kehitämme Suomen Cupia yhdessä kaikkien liigaseurojen, Lentopalloliiton ja Tampereen kaupungin kanssa, arvioi VaLePan toiminnanjohtaja Hanna Arve-Talvitie.

Tällä kaudella Suomen Cupin järjestelyt ovat herättäneet arvostelua. Seurat ovat kokeneet, että heidän toiveensa eivät ole tulleet kuulluiksi Cupin järjestelyissä.

– Olemme sopineet, että käynnistämme heti tammikuussa keskustelut Lentopalloliiton ja liigaseurojen kanssa Suomen Cupin kehittämiseksi tavoitteena löytää yhteinen tahtotila. Yhdessä voimme tehdä Suomen Cupista vetovoimaisen tapahtuman, joka palvelee seuroja, lentopalloa lajina, Lentopalloliittoa ja on taloudellisesti mielekäs, Arve-Talvitie sanoo.

Lentopalloliiton toimitusjohtaja Seppo Siika-aho on samoilla linjoilla.

– Vain hyvän yhteistyön kautta syntyy toimivia kilpailujärjestelmiä ja tapahtumia. Nyt lähdemme tekemään työtä yhdessä ja olen luottavainen, että saamme aikaan sellaisen Suomen Cupin, joka toimii sekä seurojen kannalta että on myös urheilullisesti hyvä ja urheilun seuraajan kannalta mielenkiintoinen, Siika-aho sanoo.

X