Pohjoista intoa ja kurulaista tahtoa

VaLePan liigamiehistö on lähes valmis tulevaan kauteen. VaLePa saa pelaajan Oulun seudun juniorimyllystä ja Mestaruusliigan pohjoisimmasta kasvattajaseurasta, kun Veeti Parkkinen ja Atro Berg pukevat ylleen kunniakkaan pukkipaidan. Kurun Giba, Urpo Sivula on tehnyt VaLePan kanssa pelaajasopimuksen, mutta hänellä on ulkomaanpykälä 31.5. asti, joten jännätään siihen asti. Jos Upi jatkaa VaLePassa, tilanne on hyvä. Joukkueeseen etsitään vielä yhtä yleispelaajaa.

Keskipelaaja Atro Berg⁠ ⁠13.7.2001, 194cm

Kuva Mestaruusliiga

Atro Berg aloitti lentopalloharrastuksen 8-vuotiaana Sodankylän Tähti-Volleyssa. Siellä Marja-Leena Engelberg ja Atron isä Kauko jakoivat Atrolle ensimmäiset lentopallo-opit. Oli luonnollista, että Atro aloitti liigapelit rovaniemeläisen Team Lakkapään joukkueessa. Toinen kausi Lakkapäässä oli hyvä ja kauden tilastoissa hän oli lähelle samaa tasoa kuin Severi Savonsalmi. Seuraava kausi meni Hurrikaanissa ja viime kaudella hän otteli Kyyjärven Kyvyn paidassa. Atro on tasapainoisesti taitava torjunnassa sekä hyökkäyspelissä.

Atro Berg vakuuttui pohdiskelujen jälkeen, että VaLePa on hänelle tässä vaiheessa paras vaihtoehto.

– ⁠VaLePa on tunnetusti hyvä ja menestynyt seura. Muutamien VaLePassa pelanneiden kavereiden kanssa juttelin ja kaikki kehuivat organisaatiota ja valmennusta, niin päätös oli helppo tehdä. Koen, että VaLePa on paras paikka minulle ottaa seuraavat kehitysaskeleet. Odotan että pääsen viemään itseäni eteenpäin pelaajana ja sitä myöten auttamaan joukkuetta menestymään.

Janne Kangaskokko näkee hyvänä keskipelaajien kilpailutilanteen. 

– Atro täydentää suomalaisen keskitorjujakolmikon. Atron vahvuuksia on erityisesti nopeus ja oikeat valinnat torjuntapelaamisessa. Hän on mitastaan huolimatta ulottuva pelaaja, joten hän antaa varmasti kovan vastuksen Juholle ja Mirolle. Ylipäätään on erittäin tärkeää, että joukkueessa on kolme pelaavaa keskitorjujaa. Tavoitteena Atron kanssa on varmasti urheilullisuuden ja fyysisen harjoittelun kehittäminen ja sitä kautta paremman suorituskyvyn saaminen harjoituksiin ja peleihin.

Hakkuri Veeti Parkkinen 5.11.2004, 195 cm

Oulun seudulla on tehty erinomaista juniorityötä ja useita pelaajia on noussut liigatasolle tai pidemmälle. Esimerkkinä Niko Suihkonen, joka sai ensioppinsa Oulun Kiskon joukkueissa ja eteni myöhemmin VaLePan kautta Ranskaan ammattilaiseksi. Veetin kasvattajaseura on Kempeleen Lentopallo. Erityisesti hän arvostaa Sami Kurttilalta saamiaan oppeja. Veeti Parkkinen on nuoresta iästä huolimatta fyysisesti vahva hakkuri. Keväällä Oulun Kisko voitti ykkössarjan finaaleissa Lempo-Volleyn ja Parkkinen oli ylivoimaisesti kovin pisteiden tekijä.

Veeti osaa hienosti arvioida omaa peliään.

– Pelaajana haluan kehittää monipuolisuutta ja oppia lukemaan peliä ja kenttää paremmin. Vahvuutena koen hyökkäyspelin, rohkeuden ja ulottuvuuden. VaLePa tuntui oikealta vaihtoehdolta, koska seura on tunnetusti menestyvä ja kasvattanut hyviä pelaajia vuosien varrella. Odotan ensi kaudelta sitä, että pääsen kehittymään pelaajana ja joukkueen menestystä.

Janne Kangaskokko on seurannut Veetin otteita tarkkaan ja näkee hänet isona mahdollisuutena.

Veeti pelasi hyvän kauden ykkössarjassa ja osoitti että potentiaalia löytyy. Veeti on kehittynyt paljon erityisesti viime vuoden aikana ja siirtymä liigaan on nyt ajankohtainen. Veetillä on hyvä fysiikka ja potentiaalia lyödä palloa kovaa. Pyrimme kehittämään nuorta pelaajaa joka osa-alueella, ja erityisesti ottamaan isoja askelia hyökkäyksessä. Odotan Veetiltä kovaa halua kehittyä ja näyttää osaamistaan päivittäisessä harjoittelussa.

Hakkuri Urpo Sivula 15.03.1988, 195 cm

+VaLePa-KYKY Betset 26.2.2024, kuva Hannu Moilanen

Hannu Moilasen kuva pelistä Kyky-Betsetiä vastaan, jossa Upi siirtyi Mestaruusliigan pistepörssin kärkeen ohi Normunds Veinbergsin.

Viimeisenä, vaan ei suinkaan vähäisimpänä, esittelyssä Urpo Upi Sivula. Hän on useana kautena ollut tärkeä palanen VaLePan menestyksessä. Monenlaista menestystä on tullut, viimeisimpänä Mestaruusliigan kaikkien aikojen pistepörssin kärkipaikka 7402 pisteellä. Nälkää vielä riittää uusiin saavutuksiin. Upi on tehnyt VaLePan kanssa vuoden jatkosopimuksen. Sopimuksessa on ulkomaanpykälä, joten odotellaan vielä ja palataan asiaan toukokuun loppupuolella. 

VaLePa 10.5. 2024

Passarit
Matthiue Garcia
Matti Maijala

Keskipelaajat
Miro Leinonen
Juho Kaunisto
Atro Berg

Yleispelaajat
Jiri Leinonen
William Groffier
Juho Turri

Hakkurit
Urpo Sivula (ulkomaanpykälä 31.5.)
Veeti Parkkinen

Liberot
Eetu Pennanen
Anselmi Ryyppä

X