Hurrikaani puolusti voittoon

Kuvassa VaLePan omat kasvatit Matti Maijala ja Juho Turri

Hurrikaani Loimaa – VaLePa Sastamala Tampere 3-0 (25/21 25/23 25/15)

Aloituskokoonpanot
Välimaa, Haapaniemi, Gyimah, Marttila, Petty, Häyrinen, Gooch l     
Tuomivaara, Ekman, M. Leinonen, J. Leinonen, Franca, Sivula, Pennanen l

Vammalan Kisa aiemmin ja myöhemmin VaLePa ovat tuottaneet pääsarjatasolle lukuisia passareita. Mikko Eskon jäädessä kotiin sairautta parantelemaan nousi tänään ensimmäistä kertaa VaLePan Mestaruusliiga-kokoonpanoon toiseksi passariksi Saku Tuomivaaran rinnalle Matti Maijala. Maijala on läpikäynyt VaLePan juniorijoukkueet ja on mm. valittu B-junioreiden finaaliturnauksen All Stars kokoonpanon passariksi. Maijala on syntynyt 2006 ja pituutta on 192 cm. 

Maijala pääsee uusimpana tulijana kunniakkaaseen listaan Vammalassa lentopallo-oppinsa saaneiden pääsarjapassareiden joukossa. Lista on pitkä ja laadukas, suuri määrä sarjapelejä, maaotteluita, mitaleja yms. Arto Mäkinen, Jussi Kallio, Harri Lehtimäki, Jussi Ahonen, Toni Tuominen, Mikko Esko, Antti Esko, Veli-Pekka Kutila, Arttu Lehtimäki, Aaro Pihlajamäki, Jarno Koivuniemi. Toki on mainittava myös Sastamalan Keikyästä FC-57 juniorijoukkueissa uransa aloittanut Eemi Tervaportti, joka valittiin vuoden 2023 parhaaksi lentopalloilijaksi. 

Matti Maijala kävi ottelussa kaksi kertaa syöttämässä. Tilanne ei ollut helppo Loimaan liikuntahallin täpötäyden katsomon edessä, mutta hienosti Maijala lähetti pahat syötöt molemmilla kerroilla.

Hurrikaani Loimaa oli tänään vahvempi, mutta myös VaLePa voi olla tyytyväinen, varsinkin kahden ensimmäisen erän peliin. Hurrikaani onnistui pitämään kovat syötöt varmoin, mutta VaLePa nosti ne Jiri Leinosen johdolla hyvin ylös. VaLePan paras tänään oli Gabriel Franca 16/+10 vastaanotti 52%:n tarkkuudella kovia syöttöjä ja hyökkäsi 55%:n teholla. 

Hurrikaanin tehokkain oli Greg Petty 17/+12, Eetu Häyrinen 15/+13 oli myös hyvällä pelipäällä. Libero Troy Gooch 62% (15%) vastaanotti erinomaisesti ja hänen johdollaan Hurrikaanin puolustuspeli oli loistavaa. 

VaLePan pelit jatkuvat keskiviikkona Vexve Areenalla, vastaan asettuu Karelian Hurmos. Hurmos voitti illan ottelussa Raision Loimun 3-2, joten Hurmos on hyvässä vedossa. Vexven isännöimä ottelu alkaa Vexve Areenalla klo 18.30.

X