Urpo Sivula pommitti VaLePan voittoon

VaLePa Sastamala Tampere – Kokkolan Tiikerit 3-0 (25-23, 25-19, 25-13)

Koululaisten syyslomaviikon aluksi otteluisäntä OP Satapirkka järjesti lapsille erityistä ohjelmaa pelin lisäksi. Katsomossa olikin mukavasti 843 katsojaa. Hieno huomata, että koronan jälkeen ihmiset uskaltavat ja haluavat tulla katsomaan peliä paikan päälle. Onhan se paljon hienompaa itse nähdä akrobaattiset suoritukset ja kokea tunteet laidasta laitaan. Tätä kaikkea oli tänäänkin tarjolla, vaikka alkukauden peli vielä hieman ailahtelee

Aloituskoonpanot
Esko Ekman, Direito, Franca, Andonovic, Sivula, Pennanen L
Välimaa, Rekomaa, Leppälä, Mäkinen, Jäntti, Keskinen, Mäkiluoma L

Ensimmäinen erä oli selkeästi pukkipaitojen näpeissä. Urpo Sivulalle tuli rajarikko tilanteessa 2-1, se olikin hänen ainoa hyökkäysvirheensä koko pelissä. VaLePa pelasi rennosti ja varmasti ilman hyökkäysvirheitä ja siirtyi 18-10 ja vielä 19-12 johtoon. Sitten kotijoukkue taisi odotella erän loppua. Vastaanotto ei saanut otetta Teemu Lahden ja Rami Rekomaan leijahypäreistä. Pallot nousivat huonosti erän loppuun VaLePalle tuli vielä 3 suoraa hyökkäysvirhettä. Tiikerit nousi kahdesti pisteen päähän, kunnes peli-illan sankari Urpo Sivula ratkaisi erän ykköspaikan hyökkäyksellä.

Toisessa erässä VaLePa johti 17-10 ja päästi Tiikerit 3 pisteen päähän. VaLePa katkaisi Tiikereiden kirin Francan hyökkäyksellä ja Sivulan ässäsyötöllä. 

Kolmas erä pysyi VaLePan otteessa loppuun asti eikä ottelun voittajasta ollut epäselvyyttä.

VaLePa pelasi erinomaisen hyökkäyspelin. Ensimmäisen erän vaikeiden hetkien jälkeen pukkipaidat eivät tehneet yhtään suoraa hyökkäysvirhettä. Hakkuri Urpo Sivula pelasi loistavan hyökkäyspelin 65%:n teholla, miinuksena vain yksi rajarikko. Lisäksi hän syötti kolme ässää ja otti kaksi torjuntaa. Gabriel Franca hyökkäsi vahvasti, mutta vastaanotossa oli tänään vaikeaa. Mikko Esko järjesteli kovalla temmolla laitahyökkääjille paikkoja yhtä torjujaa vastaan. Eetu Pennanen oli varma vastaanottaja. Jacob Ekmanin 4 torjuntaa kannattaa myös nostaa esiin.

Tiikereiden pelissä näkyi VaLePan tavoin keskeneräisyys. Joukkueen peli on hivenen muuttunut, koska joukkueen laitahyökkääjät pystyvät aiempaa enemmän päättämään hyökkäyksiä kovilla iskulyönneillä. Lauri Jylhä ja Oskari Keskinen olivat joukkueen kovakätisimmät. Tiikerit puolustivat joukkueena hyvin.

OP Satapirkan toimitusjohtaja Janne Pohjolainen ja pankinjohtaja Taneli Järvinen palkitsivat MVP:t
VaLePa Urpo Sivula 
Tiikerit Oskari Keskinen

Hyvinvointiapteekki Sastamala palkitsi pelin ykkössuorituksen tuotepalkinnolla ”ykköset yhdessä” Aleksandar Andonovic pallon pelastus mahdottomasta tilanteesta.

Parhaat pistemiehet
VaLePa: Sivula 22/+19, Franca 11/+9, Ekman 8/+6
Tiikerit 11/+5, Jylhä 10/+8, Leppälä 9/+4
 

Ässäsyötöt 8-1
Syöttövirheet mm 10-5
Vastaanotto% 48-42
Hyökkäys% 54-41
Torjunnat 8-5

ProLibero  Eetu Mäkinen

Yleisömäärä 843

Oskari Keskinen: Vähän oli pätkittäistä meidän pelaaminen. Se on vaikeaa, jos annetaan kaverille heti alkuun kahdeksan pistettä niin sieltä tulla takasin. Reenien kautta lähdetään rakentamaan omaa hyvää peliä.

Urpo Sivula: Rakennusvaiheessa ollaan vielä, aika paljon on tekemistä on tuon yhteispelin kanssa ja vastaanotto oli tänään heikkoa. Ja niin kuin Oskari tuossa sanoi, että jos me otetaan 8 pinnaa eteen niin miksi sitten annetaan 6 kaverille siinä sivussa. Hermoiluksi meni tänään, eikä olisi Tiikerien pitänyt saada 15 pistettä erässä omaa hölmöilyä. Tästä pitää kasvaa koko ajan, mutta kohta tulee Mestarien liigan pelit eteen niin pitää olla rivit kunnossa.

Janne Kangaskokko: Ihan kelpo suoritus tähän lauantai-iltaan. Vastaanoton kanssa oli ajoittain ongelmia, mutta pidettiin maltti tuossa hyökkäämisessä niin ei siihen liika virheitä kuitenkaan. Syöttöpeli toimi hyvin kotihallissa. Rento tahti on tässä pelien suhteen alkuun ollut. Ensi viikolla tuplapelit ja sen jälkeen lähdetään reissuun. Hyvä kenraaliviikko tulossa Mestarien liigaa varten.

Mikko Keskisipilä: VaLePa oli liiankin hyvä mittari. Syöttöruudussa hävittiin VaLePalle. Eroa oli juuri sen verran kuin pisteet näyttää . Meidän pelissä on kyllä potentiaalia. ja ajoittain pystytään pelaamaan hyvällä tasolla. Liikaa pisteputkia. ensi viikolla päästään harjoittelemaan rauhassa koko viikko.

Seuraava kotipeli on ensi keskiviikkona 18.10. Hurrikaania vastaan.

Kuvat Hannu Moilanen

X