Ford Store Levoranta – Shakhtar ke 6.11. klo 16.55. YLE Areena, ennakkotunnelmia

Shakhtar SOLIGORSK haastaa Ford Store Levoranta SASTAMALAN kotisalissaan keskiviikkona

Eilen oli matkustuspäivä Helsingistä Riikan kautta Minskiin. Minsk vaikuttaa ensi näkemällä siistiltä kaupungilta, jossa ympäristöstä ja rakennuksista on pidetty hyvää huolta. Illalla talojen seinille loihditut valoteokset ja valopatsaat ihastuttivat erityisesti. Päivän mittaan oli ohjelmassa ruokailujen lisäksi videopalaveri ja iltaharjoitukset. Hienoa ja iloista, että aina sympaattinen Eetu Venski ehti tervehtimään meitä pelihallille. Mukava jälleennäkeminen, onhan joukkueessa vielä useita Eetun peliuran aikaisia henkilöitä. Sastamalalaisilla on ilo tavata Eetu ensi viikon ottelun yhteydessä torstaina 14.11..

FSL kohtaa tänään Mestarien liigan alkusarjan toisen kierroksen ottelussa Valko-Venäjän mestarijoukkueen Shakhtar Soligirskin. Ottelu pelataan maan pääkaupungissa Minskissä. 

Mainio tilastomies Mikko ”Korppi” Korpela on tutkinut vastustajan peliä, jotta Ford Store Levoranta olisi valmiina heti ensimmäisessä ottelussa. Ottelu on nähtävissä YLE Areenan kautta suorana lähetyksenä. Lähetys alkaa klo 16.55 Suomen aikaa. 

Mikon scouttaamisen tuloksena voi ennakkoon kertoa vastustajasta ja joukkueen tärkeimmistä pelaajista. Soligorskin joukkueella on haastavat aloitussyötöt ja vastaanotto toimii hyvin.  

Soligorskin ryhmässä on useita maajoukkuepelaajia. Hyökkäyspelistä vastaavat pääosin hakkuri Viachaslau Charapovic sekä yleispelaaja Andrei Radziuk. Molemmat olivat viime syksyn EM-kisoissa Valko-Venäjän maajoukkueessa. Charapovic on pelannut sekä hakkurina että yleispelaajana. Soligorskin pelinrakentaja, passari on Aleksei Kurash on myös maajoukkuepelaaja ja painottaa passipeliään aika paljon näille kahdelle. 

Keskitorjujina pelaavat lähinnä Maksim Shkredau ja Ilyau Burau. Burau on myös maajoukkuemiehiä kuten kolmas keskimies Viachaslau Shmat. Liberona häärii niin ikään maajoukkuemies Stanislau Zabarovski.

Joukkueen oletuskuusikko on valkovenäläinen. Ulkomaalaisista toinen hakkuri, Volodymyr Tevkuny tulee Ukrainasta. Hän on aiemmin pelannut Ugis Krastinsin joukkueessa. Toinen libero Andrei Marchenko on venäläinen ja kolmas yleispelaaja Danilo Pavlovic serbi.

Joukkuetta valmentaa, yllättäen myös maajoukkuevalmentaja, Viktar Beksha.

Ottelu pelataan Palace of Sport ”Uruchje” Minsk Areenalla. Urheilupalatsi on pari vuotta sitten kokenut muodonmuutoksen. Lentopalloareenan osuutta on rajattu ja penkit uusittu. Eduard Venski kertoi, että halliin mahtuu n. 3000 katsojaa ja odottaa huomiseen peliin 1500 kannattajaa.  

X