VaLePa jatkoi tehokasta hyökkäyspeliä Vantaalla

Ducks- VaLePa 0-3 ( 21-25, 18-25, 23-25 ).

Ensimmäistä erää edettiin tasaisesti tilanteeseen 9-9. Tämän jälkeen pukkipaitojen keskiosasta astui esiin. Markus Kaurton näyttävällä torjunnalla ja David Pettersonin ässäsyötöllä, sekä tähän päälle Ducksin teknillinen virhe siivitti pukkipaidat johtoon 12-9. VaLePan vastaanotto oli Aleksi Mutkan johdolla erittäin vahvaa ensimmäisessä erässä. Tämän ansiosta Mikko Esko pääsi pyörittämään peliä mallikkaasti ja pukkipaidat jatkoivat tehokasta hyökkäyspeliä. Ducks ei pystynyt enää kuromaan eroa ja näin ollen VaLePa eteni ensimmäisen erän voittoon luvuin 25-21. VaLePan vastaanottoprosentti ensimmäisen erän jälkeen 78% joista täydellisiä 33%.

Toinen erä alkoi VaLePan johdolla. Pukkipaidat repivät heti alkuun 4-1 johdon. Markus Kaurto ja David Petterson jatkoivat vahvaa pelaamistaan. Pukkipaitojen torjunta/puolustus pelaaminen alkoi asettua paikalleen ja näin ollen VaLePa karkasi 13-7 johtoon. Kotijoukkue ei enää pystynyt vastaamaan tähän repäisyyn ja VaLePa eteni selkeään erävoittoon luvuin 25-18.

Pitkän tauon jälkeen kolmas erä alkoi tasaisesti. Molemmat joukkueet esittivät kovia hyökkäyksiä ja erää edettiin tasaisesti tilanteeseen 15-15. Tämän jälkeen kotijoukkueesta astui kokenut Toni Kankaanpää esiin ja parin näyttävän hyökkäyksen avittamana Ducks siirtyi johtoon luvuin 18-15. VaLePa turvautui aikalisään. Aikalisän jälkeen pukkipaidat syttyivät takaisin peliin ja kiri alkoi. Mikko Oivasen ja Niko Suihkosen hyökkäysten avittamana edettiin tilanteeseen 23-23. Vahvan pelin pelannut David Petterson kiitti Mikko Eskon tarjoilusta hyökäten kovan pommin Lumon lattiaan ja vieden samalla VaLePan ensimmäiseen ottelupalloon. Vielä Ducks pääsi yrittämään hyökkäystä laidasta, mutta Mikko Oivanen oli vahva verkolla ja päätti pelin viimeisen pallon näyttävään torjuntaan. Näin ollen erä VaLePalle luvuin 25-23 ja samalla koko ottelu luvuin 3-0!

VaLePan parhaat pistemiehet: Markus Kaurto 13/+11, David Petterson 13/+11, Mikko Oivanen 13/+8

Ducksin parhaat pistemiehet: Bojan Strugar 18/+10, Atte Kyrölä 12/+7, Antti Vallin 6/+3

X