Shaktior taisteli kotivoiton

Shakhtior SOLIGORSK – Ford Store Levoranta SASTAMALA 3-0 (29-27, 25-22, 25-13)

Hienolla Palace of Sport ”Uruchje” Minsk Areenalla oli ennen peliä odottava tunnelma. Järjestäjät olivat selkeästi varautuneet ottelutapahtumaan vahvoilla turvatoimilla. Sisääntulijat tulevat metallinpaljastusportin läpi. Poliiseja ja turvamiehiä oli ennen peliä käskynjaolla sisääntuloaulassa. Salissa penkkien aluset tarkastettiin peilien avulla ja turvakoira kävi haistelemassa joukkueiden toimitsijoiden laukut ennen peliä. Ennen peliä näyttää vahvasti, että katsojamäärä on pieni pettymys ja jää alle tuhannen katsojan.   

Aloituskokoonpanot
FSL: Esko, Kaurto, Pettersson, Sundberg, Suihkonen, Oivakanen, Mutka L
Shakhtior: Kurash, Burau, Shkredau, Radziuk, Pavlovic, Tevkun, Zabarouski L, Marchenko L

Pelin alku oli hermostuneen oloista molemmilla joukkueilla ja siitä seurasi pitkiä pisteputkia. Mikko Eskon syötöllä 4-1 johtoon. Sitten Pavlovic syötti peräti 7-4 johtoon pahoilla hypäreillä. Sen jälkeen peli tasoittui ja Oivasen ja Suihkosen vahvojen hypäreiden auttamana FSL siirtyi 21-16 johtoon. Harmillisesti tuli fordilaisille virhesuma ja lisäksi Shakhtar sai rakennettua tiiviin torjunnan. FSL pääsi vielä eräpalloon 22-24. Se ei riittänyt ja vastustaja otti johtopaikan. Erä päättyi Shkredaun keskihyökkäykseen 29-27. 

Toisen erän alussa näkyi edellisen erän pettymys. Peliin tuli väkinäisyyttä. Pallo ei oikein tahtonut kuolla laidoista. Pelinluku tuli vastustajalle helpommaksi. Kotijoukkue otti torjuntoja, vaimennuksia sekä libero Zabarouski haki loistavia puolustuksia ja sai joukkueensa taistelemaan. FSL kiri tappioasemasta peliin mukaan Petterssonin ässällä 16-16 ja Suihkosen hyökkäyksellä pisteen päähän 21-20.  Pettersson herätteli toiveita vielä keskihyökkäyksellä 22-21 kotijoukkueelle. Erä päättyi jälleen Shakhtarin keskihyökkäykseen, tällä kertaa asialla oli Burau.

Kolmannesta erästä ei sitten jäänyt paljoa kerrottavaa. Shakhtar hallitsi peliä täydellisesti.  

FSL:n selvästi paras pelimies oli tänään Aleksi Mutka, loistava vastaanotto 79% ja täydellisiäkin 50%. Mikko Oivanen syötti painavia aloitussyöttöjä ja myös hyökkäys toimi. Niko Suihkosen vastaanotto oli hyvä ja iloa tuottivat painavat hypärit.

Shakhtarin keskimiehet ottivat yhdessä 8 torjuntaa, kun FSL:n koko joukkue sai 4. Soligorskin joukkue puolusti palloja enemmän peliin 34-27 ja päätti ne tehokkaammin 62%-33%. Kotijoukkue onnistui laajalla rintamalla. Radziukin nelospaikan hyökkäykset siirron yli olivat tehokkaita. Hakkuri Tevkun on todella kulmikas pelaaja, mutta melko tehokkaasti hänkin päätti hyökkäyksiä.

Parhaat pistemiehet
Shkredau 13/+11, Radziuk 13/+10, Burau 9/+8
FSL Oivanen 13/+8 Pettersson 12/+7, Suihkonen 7/+0

Mikko Oivanen: Muuten ihan hyvin mukana, mutta jatkopalloja ja isoja palloja ei saatu kuolemaan. Torjunta-puolustuspelissä pystytään kyllä parantamaan. Tässä vastustaja vei  pisteet. Kotona syöttö-vastaanotto toimii varmasti paremmin.

Janne Kangaskokko: Aloitettiin peli hyvin  ja tehtiin asioita, joita oltiin sovittu. Syöttö toimi läpi ottelun hyvin. Päästiin torjunta puolustustilanteisiin hyvin kiinni, mutta jatkopallojen tappamisessa on vielä tehtävää. Vastustaja jatkopalloissa parempi. Kovan tason pitäminen riittävän pitkään tarvitaan jatkossa. Omaa hyökkäämistä pitää parantaa ja puolustus- jatkopallopelaamista kehitetään.

Tappiosta huolimatta on vahva usko, että FSL voi kotona kääntää ottelusarjan edukseen. Nähdään Vexve Areenalla 14.11.!

Kuvia pelistä

X