VaLePa päätti pitkän vierasreissun voitokkaasti

Hurmos – VaLePa ( 25-19, 25-20, 23-25, 14-25, 14-16 )

VaLePa lähti otteluun kuusikolla Esko, Toimela, Petterson, Oivanen, Sundberg, Karjarinta ja liberona Mutka.

Karelian Hurmos tuli otteluun hyvällä sykkeellä ja kovalla syötöllä horjuttaen VaLePan vastaanottoa ottaen samalla heti kahden pisteen kaulan. Hurmos pelasi vahvan syötön lisäksi ensimmäisen erän vahvaa hyökkäyspeliä. Erityisesti kotijoukkueen hakkuri Gabdullins johti hurmoksen hyökkäämistä kovilla tehoilla. Hänen ensimmäisen erän pistesaldo oli 6/+5.  VaLePa ei pystynyt vastaamaan oikein missään vaiheessa Hurmoksen rohkeaan hyökkäyspelaamiseen ja näin ollen kotijoukkue eteni ensimmäisen erän voittoon luvuin 25-19. 

Toinen erä alkoi tasaisesti. Erän vanhetessa Hurmoksen hakkuri Gabdullins ja yleispelaaja Louhela astuivat esiin ja hyökkäsivät laidoista tehokkaasti vieden Hurmoksen 16-12 johtoon. Tähän pukkipaidat eivät enää pystyneet reagoimaan ja Hurmos eteni erän voittoon luvuin 25-20 ja pitkälle tauolle lähdettiin kotijoukkueen johtaessa ottelua erin 2-0.

Kolmanteen erään VaLePa teki muutoksen pelaavaan kuusikkoon. Ilari Toimelan tilalle yleispelaajaksi tuli Niko Suihkonen. Kolmas erä lähti jälleen Hurmoksen hallinnassa. VaLePa ei meinannut saada millään otetta Hurmoksen laitahyökkäyksiin. Erää edettiin Hurmoksen hallinnassa tilanteeseen 16-13. Tämän jälkeen VaLePan puolella alkoi tapahtua. Erik Sundbergin vahvalla hypärisyötöllä, Mikko Karjarinnan torjunnalla ja Niko Suihkosen sekä Mikko Oivasen hyökkäyksillä pukkipaidat ottivat kolmannen erän haltuun ja näin ollen VaLePa siirtyi 21-19 johtoon. Tätä repäisyä Hurmos ei pystynyt enää kuromaan. Kolmas erä VaLePalle 25-23.

Neljäs erä alkoi VaLePalta vahvasti ja pukkipaidat ottivatkin heti alkuun 8-3 johdon. Mikko Karjarinnan kolmen torjunnan ja Niko Suihkosen vaikuttavien hyökkäyksien siivittämänä VaLePa siirtyi 16-9 johtoon. Hurmos ei pystynyt enää yhtä vahvaan hyökkäyspelaamiseen mitä kahdessa aikaisemmassa erässä ja näin ollen neljäs erä selkeästi VaLePalle 25-14.  Mainittakoon vielä Niko Suihkosen neljännen erän pistesaldo 8/+8.

Viides erä oli tasaista taistelua. VaLePa otti alkuun kahden pisteen eron Niko Suihkosen hyökkäyksillä. Hurmos kumminkin hengitti ahkerasti niskaan taistellen jokaisesta pallosta loppuun asti.  Erik Sundbergin vahvan syöttämisen ja David Pettersonin ja Niko Suihkosen hyökkäyksien avittamana VaLePa siirtyi johtoon luvuin 12-9. Hurmos tuli vielä sisuuntuneena taistelemaan ottelun voitosta. Hakkuri Gabdullins ja yleispelaaja Huus hyökkäsivät tehokkaasti laidoista ja toivat hurmoksen tasoihin tilanteeseen 14-14. David Pettersonin näyttävän hyökkäyksen avulla VaLePa siirtyi johtoon 15-14 ja ottelupallotilanteeseen. Hurmos pääsi vielä hyökkäämään, mutta pukkipaitojen torjunta/puolustuspelaaminen sai pehmennettyä Hurmoksen laitahyökkäyksen jonka jälkeen Mikko Oivanen takoi kovalla hyökkäyksellä erän poikki luvuin 16-14 ja näin ollen koko ottelu VaLePalle erin 3-2.

VaLePan parhaat pistemiehet: Mikko Oivanen 18/+8, Erik Sundberg 15/+6, Niko Suihkonen 14/+11

Hurmoksen parhaat pistemiehet: Matiss Gabdullins 20/+13, Bjarne Huus 19/+6, Ville Louhela 13/+4.

Päävalmentaja Janne Kangaskokon kommentit vierasreissusta:  – Todella raskaan reissun jälkeen täytyy olla tyytyväinen kahdeksaan sarjapisteeseen. Oman pelin kehitysosa-alueet ovat taas paremmin selvillä ja niitä lähdetään työstämään. Pitää pystyä hyödyntämään joukkueen laajuutta paremmin. Vielä on pitkä kausi edessä ja paljon otteluita jäljellä.

X