Sastamalan kaupunki 10 vuotta, VaLePa ja Kirja-Sastamala yhdessä

VaLePa – Vantaa Ducks to 17.10. klo 18.30. Otteluisännät: Pukstaavi, Herra Hakkaraisen talo, Warelia, Vanhan Kirjallisuuden päivät, Sastamalan kirjasto, Kirjakellari

”Sastamalan ”oma” urheilulaji on lentopallo. VaLePa on kolminkertainen miesten Suomen mestari ja pyörittää laajaa junioritoimintaa. Kaupungissa toimii myös lentopallolukio. Kymmeniä muita lajeja voi harrastaa eri puolilla kaupunkia yli 30:ssa urheiluseurassa.”

”Sastamala on Suomen kirjapääkaupunki ja se näkyy kulttuuripalveluiden laadussa. Mauri Kunnaksen luoman unissakävelijän nimikkotalo Herra Hakkaraisen talo on lasten suosikkikohde, jossa pitää käydä seikkailemassa useasti ja bongata kaikki erikoistapahtumat.”

Lainaukset ovat Sastamalan kaupungin nettisivuilta. Nyt kun kaupunki juhlii 10-vuotista taivaltaan, on luontevaa, että VaLePa ja Kirja-Sastamala juhlivat tätä merkkipaalua yhdessä. Paikkakunnan kirja-alan toimijat ovat yhdessä otteluisäntinä. Juhlan kunniaksi kaikki valtuutetut on kutsuttu VIP-vieraiksi otteluisäntien lisäksi.

TIEDOTE

11.10.2019
Kirja pääsylippuna Lentopallon Mestaruusliigan otteluun

Sastamala tunnetaan Suomen kirjapääkaupunkina ja lentopallon mahtikaupunkina. Kaupungissa rakastetaan lukemista ja urheilua, ja se nostetaan esiin myös Lentopallon Mestaruusliigan ottelussa VaLePa-Vantaa Ducks torstaina 17.10. klo 18.30.

Kirjapeliin pääsee kirjalla – kirjan voi jättää ottelussa olevaan kirjahyllyyn ja lähtiessään saa napata uuden kirjan luettavaksi.

Kaikki katsomossa olevat alle kouluikäiset lapset saavat pienen kirjalahjan. Myös molempien joukkueiden pelaajat ja taustajoukot saavat Max Seeckin uutuusdekkarit ”Uskollinen lukija”. Kirjalahjoitukset tekee Suomen Kirjainstituutti yhdessä Tammen kanssa. Lisäksi Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi ja Sastamalan seudun museo sujauttavat dekkareiden väliin vapaaliput museoon.

Lisätiedot ottelusta:
Hanna Arve-Talvitie
Toiminnanjohtaja, VaLePa ry
hanna@valepa.fi
+358 40 531 45 95
www.valepa.fi

Lisätiedot kirjalahjoituksesta:
Heli Vuohelainen
Intendentti, Suomen Kirjainstituutti
heli.vuohelainen@pukstaavi.fi
+358 40 531 45 95
www.pukstaavi.fi

X