VaLePa avasi pohjoisen pelireissun voitolla

Team Lakkapää – VaLePa 1-3 ( 25-21, 21-25, 20-25, 12-25 )

VaLePa matkusti pitkän matkan kauas pohjoiseen Team Lakkapään vieraaksi. Voitoitta liigassa ollut Team Lakkapää haki uutta nostetta peliinsä VaLePaa vastaan. 

Ottelun alussa lapin äijät saivat syötöllään hyvää tehoa aikaan ja VaLePa oli ajoittain vaikeuksissa oman vastaanoton kanssa. VaLePan hyökkäyksistä ei löytynyt tehoja oikein mistään, kun taas Team Lakkapään hakkuri Regan Fathers oli tehokas hyökkäyspuolella. Ensimmäinen erä eteni tasaisena ja VaLePan hyökkäysvirheiden avittamana kotijoukkue repäisi eron tilanteeseen 18-14. VaLePa kiri hieman Erik Sundbergin ässäsyötöllä, mutta Team Lakkapää piti johtonsa erän loppuun asti ja voitti sen luvuin 25-21.

Toinen erä alkoi VaLePan hallinnassa. Mikko Esko ruokki laitureita tehokkaasti ja pian tilanne oli VaLePalle 5-2. Lakkapää pääsi peliin mukaan VaLePan virheiden avustuksella, mutta sisuuntunut VaLePa otti tehokkaalla torjunta/puolustus pelaamisella 3 pistettä. Hyppysyöttöön vaihtanut Erik Sundberg tekaisi toisen ässänsä otteluun ja siivitti VaLePan johtoasemaan. Mikko Oivanen oli toisessa erässä erittäin tehokas 7/+6. Ensimmäisessä erässä loistanut Fathers jäi tällä kertaa miinukselle. VaLePa hallitsi erää loppuun asti ja vei sen luvuin 25-21.

Myös kolmannen erän alku oli vahva VaLePalta. Joukkueen sytyttäjänä toimi keskitorjuja Mikko Karjarinta. Karjarinnan neljän tehokkaan hyökkäyksen ja Erik Sundbergin ässällä VaLePa siirtyi 9-5 johtoon. Tämän repäisyn jälkeen VaLePan torjunta/puolustuspelaaminen oli erittäin vahvaa eikä Team Lakkapää pystynyt tähän enää vastaamaan. Erä VaLePalle 25-20.

Neljäs erä oli silkkaa VaLePan hallintaa. Team Lakkapää sortui lukuisiin virheisiin ja nopeasti tilanne oli VaLePalle 9-1. Aaro Nikula tuli Mikko Oivasen tilalle kentälle ja esiintyi edukseen päättäen neljästä hyökkäyksestä kolme. Niko Suihkosen ja Erik Sundbergin 100%:n vastaanotto antoi Mikko Eskolle neljännessä erässä avaimet erän ja ottelun voittoon. Erä selkeästi VaLePalle 25-12 ja samalla koko ottelu luvuin 3-1.

Parhaat pistemiehet

VaLePa
Mikko Oivanen 18/+14
Erik Sundberg 17/+8

Team Lakkapää
Regan Fathers 22/+8
Matias Korhonen 13/+4

VaLePa jatkaa pohjoisen reissua seuraavaksi Ouluun Ettan vieraaksi.

X