Viime kauden finalistit vastakkain

Kevään finaaleissa VaLePa ja Etta kamppailivat tiukasti mestaruudesta. Etta oli jo viemässä neljättä peliä 3-1, kun VaLePa nousi tappioasemasta voittoon ja mestaruuteen. Nyt VaLePa haluaa tarjota ennen pelin alkua kaikille otteluun tuleville katsojille kakkukahvit mestaruuden kunniaksi ja kiitokseksi kannattajille. Myös mestaruuspokaali on paikalla.

Eilen Kokkolassa pukkipaidat ottivat avausvoiton. Kahden tappiopelin jälkeen kentällä nähtiin UIV, uusi iloinen VaLePa, joukkue iloitsi onnistumisista silmin nähden. Silti keskittyminen peliin pysyi tiukkana. Mikko Oivanen on ollut alkupeleissä joukkueen tehokkain. Mikko Eskon ja David Petterssonin yhteistyö keskihyökkäyksessä paranee peli peliltä ja David saa hyödyntää mahtavaa ulottuvuuttaan. Aleksi Mutkan vastaanottopeli on ollut huippuluokkaa. Kesän maajoukkuekauden jälkeen Niko Suihkonen pääsi vasta lauantaina ensimmäistä kertaa joukkueharjoituksiin, mutta jo maanantain pelissä Niko paineli huipputehoilla. 

Etta pelasi sensaatiomaisen kevään, pudotti Hurrikaanin välierässä ja piti VaLePaa ahtaalla. Suuri kunnia tästä noususta kuuluu joukkueen valmentaja Olli Kuoksalle. Hänon pitkään tehnyt Oulussa loistavaa työtä. Hän on vuosi toisensa jälkeen hionut nuorista lahjakkuuksista huippupelaajia. Viime kauden joukkueesta peräti kolme nuorta pelaajaa jatkaa ulkomailla ammattilaisena Niko Haapakoski, Joonas Jokela ja Antti Ronkainen. Kuoksan intohimoinen valmennusote ei jätä ketään kylmäksi.

Oulunsalon Vasaman kasvatti Janne Marttila hakee läpimurtokautta. Lahjakas, ulottuva nuorukainen on kärsinyt vammoista ja odottaa ehjää kautta. Maajoukkueessakin esiintynyt Jani Helenius muodostaa Marttilan kanssa luotettavan aisaparin. Hakkuri Ville Sorvoja on meille entuudestaan tuttu. Hän on kärsinyt loukkaantumisista, mutta toivotaan, että Ville vihdoin pääsee hyödyntämään suuret mahdollisuutensa. Jesper Jylhä on toinen tuttu ex-VaLePa, mutta nykyään hän on otellut liberopaidassa. Kokenut Markus Väisänen kuuluu Mestaruusliigan keskitorjujien eliittiin. 

VaLePa Sastamala Tampere – ETTA lauantaina 5.10. klo 17.00. Otteluisäntä OP Sastamala 

X