VaLePalle neljäs peräkkäinen Cup-mestaruus

FINNISH TEKNIKUM CUP 2019
VaLePa Sastamala Tampere – Savo Volley 3-0 (25-22, 25-22, 25-12).
Finnish Teknikum Cupin toinen päivä, miesten loppuottelu keräsi kiitettävästi väkeä Kauppi Sports Centerin lehtereille, paikalle tuli hienosti 1341 katsojaa. Mollivoittoisen syyskauden jälkeen VaLePa Sastamala Tampere tuli peliin erittäin keskittyneesti ja hyvin latautuneena. VaLePa vei lopulta selkeästi voiton ja otti neljännen peräkkäisen Cup-mestaruuden 2016, 2017, 2018 ja 2019 lisäksi seuralla on Cup-mestaruus vuodelta 2012.
AloituskokoonpanotVaLePa: Esko, Pettersson, Karjarinta, Sundberg, Suihkonen, Oivanen, Mutka LSavo Volley: Ivanov, Leitzke, Savonsalmi, Siltala, Määttänen, Ojansivu, Ayzenberg L

VaLePan peli oli erittäin hyvin latautunutta. Joukkue teki suoria pakottamattomia hyökkäysvirheitä todella vähän Aloitussyötöissä virheiden määrä pysyi kohtuullisena 9 virhettä ja 6 ässää. Ihailtavaa oli, miten joukkue nosti Savo Volleyn kovat hypärit Mikko Esko hyppysiin. 

VaLePa painosti leijahypäreillä Savo Volleyn vastaanotot irti verkosta. Tämä pakotti savolaishyökkääjät virheisiin. Savo Volleyn hyökkääjät tekivät peräti 17 suoraa hyökkäysvirhettä VaLePan jäädessä viiteen. Laidasta savolaiset eivät löytäneet onnistumisia ja yleispelaajien saldo jäi neljä miinukselle. 

VaLePan tehopelaaja oli 16/+9 tehnyt hakkuri Mikko Oivanen. Erik Sundberg teki 10/+7 ja toinen ruotsalaispelaaja David Pettersson 6/+4. Savolta Antti Siltala oli paras pistemies, 11/0. VaLePan kaikki pelaajat onnistuivat hienosti pelipaikoillaan. Joukkuetta ja faneja ilahdutti Olli Kunnarin vahva paluu pelikentälle kolmannessa erässä.

VaLePasta Mikko Eskolle cupmestaruus oli jo kuudes ensimmäisen tultua jo 22 vuotta sitten. Kapteeni Olli Kunnari puolestaan juhli viidettä cupmestaruuttaan.

Suomen Cupin finaaleissa iskettiin yhteensä 25 ässäsyöttöä, mikä tarkoittaa, että FinFanTeam lahjoittaa 1250 euroa vuoden 2020 nuorten EM-kisoihin selviytyneille maajoukkueille. Jokaisesta ässästä faniyhdistys antaa 50 euroa. Miesten cupin finaalissa iskettiin kahdeksan ässäsyöttöä ja naisten finaalissa peräti 17 ässää.

Hannu Moilasen kuvia

X