VaLePa kauden avausvoittoon Kokkolassa.

Kokkolan Tiikerit – VaLePa 0-3 (20-25, 14-25, 23-25)

Kahden tappion jälkeen pukkipaidoissa oli aistittavissa ennen ottelun alkua kovaa keskittymistä ja päättäväisyyttä.

Ensimmäinen erä lähti tasaisesti liikkeelle. Tiikerit puolusti hyvin ja nuori hakkuri, Oskari Keskinen hyökkäsi ennakkoluulottomasti VaLePan isoa torjuntaa vastaan. Erän vanhetessa pukkipaidat löysi uuden vaihteen omaan pelaamiseen. Mikko Esko jakoi monipuolisesti hyökkäyksessä vastuuta Niko SuihkoselleMikko Oivaselle ja David Pettersonille, jotka löivät tarjoilusta palloa tehokkaasti Tiikereiden kenttään. Tiikerit eivät enään pystyneet vastaamaan VaLePan uuteen vaihteeseen ja näin ollen ensimmäinen erä pukkipaidoille luvuin 20-25.

Toinen erä oli selkeää VaLePan hallintaa. Mikko Oivanen sai tukea hyökkäys puolella Niko Suihkoselta ja Erik Sundbergiltä. Tiikerit eivät pystyneet vastaamaan VaLePan monipuoliseen hyökkäyspelaamiseen ja näin ollen toinen erä selkeästi pukkipaidoille luvuin 14-25.

Pitkän erätauon jälkeen Kokkolan Tiikerit vaihtoivat yleispelaaja Jere Mäkisen tilalle Teemu Lahden. Lahti piristikin Tiikereiden peliä ja erä alkoi jälleen tasaisissa merkeissä. Erän vanhetessa pukkipaidat kumminkin otti jälleen muutaman pisteen eron ja piti sen erän loppuun asti. Kolmas erä VaLePalle luvuin 23-25 ja koko ottelu suoraan 0-3.

VaLePan joukkueesta parhaana palkitun Mikko Oivasen kommentti pelistä:   – Vähän on vielä hakemista meidän omassa pelaamisessa, mutta koko ajan meidän pelaaminen menee parempaan suuntaan. Tänään oltiin parempia erityisesti hyökkäämisessä verrattuna kahteen edelliseen peliin.

Kokkolan Tiikereiden paras pistemies oli nuori hakkuri Oskari Keskinen 12/+8 joka sai hyvin tulitukea keskitorjuja Rami Rekomaalta 10/+8

VaLePan parhaat pistemiehet olivat yleispelaaja Niko Suihkonen 16/+14, hakkuri Mikko Oivanen 15/+8, yleispelaaja Erik Sundberg 13/+8 ja keskitorjuja David Petterson 9/+8.

X