Savo Volley tehokkaampi Pielavedellä

Savo Volley – VaLePa  3-1 ( 27-29, 25-17, 25-23, 25-21).

VaLePa kohtasi toisessa runkosarjan ottelussaan Savo Volleyn Pielavedellä. Alkulämmittelyssä oli aistittavissa molempien joukkueiden kova voitonnälkä.

Ensimmäinen erä lähti tasaisesti liikkeelle, mutta loppua kohden Savo Volley alkoi ottamaan isännän otteita. Savo Volley pelasi mallikkaasti kovilla laitatehoilla Miro Määttäsen ja Lelu Ojansivun johdolla. Savo Volley pääsi jo tilanteeseen 24-19 kokeilemaan erän ratkaisua. Niin vain VaLePa vielä sisuuntuneena paransi omaa hyökkäämistään ja sai vietyä pelin jatkopalloille Niko Suihkosen ja Mikko Oivasen avustuksella. Ensimmäisen erän päätti David Petterson näyttävään torjuntaan ja näin ollen pukkipaidat veivät ensimmäisen erän luvuin 27-29.

Toinen erä oli jälleen alkuun tasaista, mutta Savo Volley oli erän vanhetessa tehokkaampi pukkipaitoja hyökkäyspuolella vieden erän selkeästi 25-17 nimiinsä.

Kolmannessa erässä taisteltiin jälleen tasaisesti tilanteeseen 19-19 asti. Sen jälkeen Savo Volleyltä nousi esiin Antti Siltala sekä Miro Määttänen näyttävillä hyökkäyksillään vieden joukkueensa luvuin 21-19 johtoon. Tätä kahden pisteen eroa VaLePa ei onnistunut enää kuromaan. Kolmas erä 25-23 Savo Volleylle.

Neljäs erä oli kolmannen erän toisintoa. Alku tasaista, mutta erän vanhetessa Savo Volley otti kuskin paikan, eikä pukkipaidat saaneet pidettyä Antti Siltalaa ja Miro Määttästä kurissa. Savo Volley vei erän pistein 25-21 ja samalla koko ottelun luvuin 3-1.

Ajottain VaLePan pelistä oli nähtävillä hyvää puolustuspelaamista ja nopeaa voimakasta hyökkäämistä, mutta tasaisuus vielä puuttuu.

Savo Volleyn pelin hahmo oli Miro Määttänen, joka otti 47 vastaanottoa 62 prosentin tarkkuudella ja hyökkäsi 32 kertaa 56 prosentin tehoilla. Yleispelaajan pistesaldo 20/+10 oli kotijoukkueen korkein. Määttäsen ohella Antti Siltala oli erittäin tehokas, pistesaldo 19/+16

VaLePan korkeimmat pisteet paukutti hakkuri Mikko Oivanen 21/+13.

VaLePan muut pistemiehet ottelussa:

Keskitorjuja David Petterson 10/+5
Yleispelaaja Niko Suihkonen 10/+3
Passari Mikko Esko 8/+8

X