Hurrikaani valmiimpi avauksessa

VaLePa Sastamala Tampere – Hurrikaani Loimaa (28-30, 25-14, 22-25, 17-25)

Vexve Areenan 958 katsojaa odotti mielenkiinnolla sarja-avausta. Yleisö saikin jo ensimmäisessä ottelussa kelpo vastineen pääsylippurahoille, sillä peli oli yllättävänkin valmista molemmilla joukkueilla. Hurrikaanin joukkue on ollut kesällä paljon yhdessä ja se näkyi joukkueen otteissa tasaisuutena, varmuutena ja rauhallisuutena. VaLePan pelaajien otteet vaihtelivat enemmän pelin aikana. 

Kokoonpanot
VaLePa: Esko, Pettersson, Karjarinta, Kunnari, Sundberg, Oivanen, Mutka L

Hurrikaani: Krnic, Porkka, Kutinlahti, Mäkinen, Toiviainen, Ropponen, Mäntylä L

Ottelun alku oli Hurrikaanin Kutinlahden näytöstä. Hän teki Hurrikaanin neljä ensimmäistä pistettä. Alun jälkeen peli tasoittui ja tasapisteissä edettiin maaliviivoille saakka. Mäkinen ihastutti taidoilla ja Ropponen tehoilla. Oivanen vastasi hyvin hakkurihaasteeseen. Uusi keskimies Pettersson vähän haki aluksi tuntumaa, mutta löysi nopeasti yhteispelin Eskon kanssa. Erän lopussa pukkipaidoilla oli peräti viisi eräpalloa, mutta Hurrikaani käytti ensimmmäisen mahdollisuuden hyväkseen Mäkisen nelospaikan hyökkäyksellä. 

Toisen erän pukkipaitojen vahva pelaaminen pakotti Hurrikaanin virheisiin ja joukkue johti parhaimmillaan 9-1. Samaa tahtia jatkettiin erän loppuun. Tässä erässä nähtiin valepalaisilta huippuotteita. Kunnarin ja Eskon nopea laitatempo kohahdutti yleisöä useaan otteeseen. Samoin Petterssonin erittäin ilmavat keskihyökkäykset. Aleksi Mutka väläytti muutaman hienon hakupallon. Mäkinen vastasi taidokkailla laitahyökkäyksillä.

Kolmas erä oli ensimmäisen tavoin tasainen. 19-19 tilanteen jälkeen ero Porkan hyökkäyksellä sekä torjunnalla sekä Ropposen hyökkäyksellä. Erä päättyi Sundbergin hyökkäysvirheeseen.

Neljäs erä alkoi kääntyä vieraille 9-11 tilanteessa. Kaikki kunnia Hurrikaanin varmalle pelaamiselle, mutta pukkipaidat auttoivat omilla virheillä Hurrikaania erä- ja otteluvoittoon. Joukkue teki 5 syöttövirhettä ja 5 suoraa hyökkäysvirhettä. Hurrikaani puolusti koko pelin ajan hyvin, mutta tässä erässä erityisen mallikkaasti.

Sastamalan kaupunki palkitsi Hurrikaanin parhaana ansaitusti Antti Ropposen, 25/+16 . Ropponen hyökkäsi varmasti ja oli erityisen vaarallinen syöttönurkkauksessa. Passari Inoslav Krnic pyöritti peliä rauhallisesti tarkoilla passeilla. Sakari Mäkinen 16/+6 ihastutti taidokkailla viistolyönneillä 47%:n tehoilla, vastaanotto oli tarkka 75%. 

Häviöstä huolimatta VaLePa osoitti, että joukkueessa on potentiaalia. Aleksi Mutka hoiti vastaanoton 64%:n tarkkuudella ilman suoria virheitä. Olli Kunnari on jo nyt kesän polvioperaation jäljiltä hyvässä kunnossa. David Petterssonin 11/+9 ilmava peli, hyökkäys 15/10 ilman virheitä vakuutti yleisön. Mikko Oivanen 27/+15 otti peräti 5 torjuntaa ja hyökkäysprosentti hyvä 51. VaLePan parhaana palkittiin Mikko Esko.

LähiTapiola pisteet

3 Ropponen
2 Oivanen
1 Mäkinen

VaLePa tiedotus Mauri
Kuvat Hannu Moilanen

X