VaLePa hallitsi erien loput

VaLePa sai kutsun tulla pelaamaan upouudelle, marraskuussa käyttöön otetulle IKH Areenalle. Paikan päällä nähtynä varmistui, että Kauhajoen IKH Areena on sisäpalloilun komein ja toimivin pelipaikka. Hienoa, että VaLePa sai IKH Areenan ja Karhu Basketin kutsumana tulla Kauhajoelle pelaamaan. Myös yleisö otti VaLePan ja Savo Volleyn joukkueet hienosti vastaan ja saapui runsaslukuisesti paikalle. 

VaLePa Sastamala Tampere – Savo Volley 3-0 (25-21, 25-19, 25-21)

Aloituskoonpanot
Esko, Ekman, Savonsalmi, Allik, Mäkinen, Sivula, Pennanen L
Rodriguez, Zbankov, Kovac, Michelau, Vuori, Kisiel, Matsuo L

Ensimmäistä erää edettiin tasaisesti 12-12 tilanteeseen asti. VaLePan kova hypärisyöttäjä Karli Allik onnistui sotkemaan savolaisten vastaanoton. VaLePa vaimensi ja puolusti Savo Volleyn hyökkäykset, tilanne 16-12, Sakari Mäkinen päätti kaksi pistettä peräkkäin nelospaikalta. Passari hakkuri tuplavaihdon myötä Savo Volley nousi pisteen päähän Michael Michelaun kutospaikan hyökkäyksellä. Mikko Eskon ja Mäkisen hyökkäyksillä eräpalloon ja lähes virheettömästi pelannut Urpo Sivula päätti erän tyhjältä verkolta.

Toinen erä oli edelleen tasaista, mutta Mikko Eskon syöttövuorolla tuli ratkaiseva ero. Ensimmäinen syöttö tuotti vastapallon, toisessa tuli Michelaun hyökkäysvirhe ja seuraava syöttö oli ässä. Erässä nähtiin, että hakkuri voi tehdä muutakin kuin lyödä palloa täysillä, sillä Sivulalta nähtiin kaksi hienoa peippiä savolaisten kenttään.

Pitkän erätauon jälkeen erän alku edettiin edelleen tasaisesti. Ensimmäisessä erässä Mikko Esko käytti paljon keskihyökkäyksiä. Severi Savonsalmi ja Jacob Ekman tekivät tuhoisaa jälkeä. Kolmannen erän lopussa VaLePan keskimiehet nousivat jälleen isoon rooliin pukkipaitojen hyökkäyspelissä. Yleisö sai nauttia hienoista lentopallosuorituksista ja yleisö selvästi eläytyi peliin käänteisiin.

VaLePan vastaanottajat Sakari Mäkinen, Karli Allik ja Eetu Pennanen onnistuivat erinomaisesti ja se helpotti Mikko Eskon pelinrakentelua. Urpo Sivula oli VaLePan tehokkain laitahyökkääjä ja molempien joukkueiden keskipelaajat olivat tehokkaita. Savo Volley oli vastaanotossa vaikeuksissa, mutta uusi passari Kevin Rodriguez pystyi hyvin käyttämään keskipelaajia hyökkäyspelissä. Libero Keisuke Matsuo nosti peliin hienosti monia puolustuspalloja.  Andrus Raadik puuttui Savo Volleyn kokoonpanosta. 

Otteluisäntä Länsi-Suomen Metsätilat Oy:n toimitusjohtaja Jukka Pusa palkitsi MVP:t
VaLePa Mikko Esko
Savo Volley Matsuo Keisuke

Parhaat pistemiehet
VaLePa: Sivula 14/+7, Mäkinen 10/+5, Ekman 8/+5
Savo Volley Michelau 11/+2, Kovac 8/+7, Zbankov 7/+4

PROLibero Eetu Pennanen

Ässäsyötöt 5-0
Syöttövirheet 16-15
Vastaanotto% 69-40
Hyökkäys% 57-47
Torjunnat 0-6

Lehdistötilaisuus

Keisuke Matsuo

– Teimme liikaa virheitä emmekä kommunikoineet riittävästi keskenämme. Tätä meidän pitää kehittää ja keskustella enemmän kentällä.

Mikko Esko

– Todella hieno pelata tällaisissa olosuhteissa ja oli hieno tunnelma täällä. Vielä, kun Savo Volley oli vastassa, niin kyllä näihin peleihin syttyy. Tämä oli tärkeä peli meille. Savo Volley tulee meitä vastaan Suomen Cupin välierissä. Olen tyytyväinen 3-0 voittoon, vaikka tarkkuutta joihinkin tilanteisiin olisi voinut olla enemmän. Olemme saaneet harjoitella hyvin. Savo Volleylta puuttui Raadik ja Jauhiainen ja tämä ei ollut varmasti parasta Savo Volleyta.

Timo Tolvanen

Tässä kohtaa on paljon pelejä, mutta ne kuuluu ohjelmaan ja kaikilla on pelejä saman verran. Nyt ollaan pyörien päällä ja yritetään saada peliä kuntoon. VaLePaa vastaan pitää pystyä käyttämään kaikki paikat hyväksi. Tietyissä asioissa oli ihan ok juttuja. Isoin ero oli tänään syöttöpelaamisessa. Molempien joukkueiden keskipeli oli tänään hyvää. Otteluruuhkassa on se hyvä, että päästään nopeasti korjaamaan pelimuodossa asioita. Jos joku puuttuu loukkaantumisen vuoksi, niin muiden pitää täyttää paikka

Janne Kangaskokko

Hyvä fiilis, tuods tyydyttävä. Ei pelillisesti riemujuhlaa, mutta tulokseen tyytyväinen sekä vastaanottopelaamiseen, mikä on ollut meidän teema. Porukka on ihan kunnossa ja hyvä peli Upilta. Suomen Cupin välieriin pitää oman tekemisen tason nousta syöttöpelissä ja virhekontorolli pitää olla parempi.

Karhu Basketin kuvaajan ottamat kuvat löytyvät tämän linkin takaa https://karhubasket.kuvat.fi/kuvat/Muut/21.1.2023+lentopallo+VaLePa+-+Savo+Volley/

X