VaLePa Hunajaturnauksen mestariksi

Sunnuntain finaalissa Hunajaturnauksen yllättäjä Karelian Hurmos tarjosi pukkipaidoille miehekkään vastuksen. Lopulta VaLePa onnistui vääntämään 2-1 voiton niin kuin turnauksen muissakin peleissä.

VaLePa Sastamala Tampere – Karelian Hurmos 2-1 (20-25, 25-23, 25-17)

Karelian Hurmoksen pelaajamateriaali on vahvistunut ja saanut laajuutta kesän aikana. Matti Alatalon valmennuksessa pelaajat ovat kehittyneet ja joukkue on yhtenäinen. Hakkuri Eetu Häyrinen, hyökkäysteho tänään 52%, yleispelaaja Markus Cielavs, 65% ja passari Lasse Jylhä ovat hyviä vahvistuksia Hurmokselle. Jere Heiskanen, hyökkäysteho 52%, on taitava yleispelaaja ja lisäksi joukkueella on mahdollisuus ottaa kentälle hakkuri Ville Louhela, kuten kävi tänäänkin. 

Ensimmäisessä erässä joensuulaiset pelasivat nimensä mukaisesti hurmoksessa. Vastaanotto toimi riittävästi, samoin puolustuspeli. Joukkue hyökkäsi peräti 70%:n teholla eikä VaLePa pystynyt vastaamaan Hurmoksen rynnistykseen. 

Toinen erä oli tasaista eri osa-alueilla. Ero tuli syöttöruudussa, Hurmos 7 virhettä ei yhtään ässää. VaLePa puolestaan 2 ässää ei virheitä. 

Kolmannessa erässä VaLePa pääsi entistä paremmin peliin mukaan. Joukkueen tehokas hyökkäys 59%:n teholla ja 4 torjuntaa nujersivat Hurmoksen. Kuitenkin hieno taistelu Hurmokselta ja joukkue on paha vastus tulevan kauden Mestaruusliigassa. 

VaLePan suurimmista tehoista vastasi Jiri Hänninen 12/+8. Myös keskimiehet Severi Savonsalmi ja Mikko Karjarinta olivat tehokkaita. Mikko Esko pyöritti peliä taidokkaasti ja innostui näyttäviin hyökkäyksiin kolmannessa erässä. 

Päävalmentaja Janne Kangaskokko arvioi joukkueensa otteita

– Olen tyytyväinen joukkueen hyökkäyspeliin. Meillä on käytössä vahva hyökkäysarsenaali ja kaikilla pelipaikoilla onnistuttiin. Joukkueen torjunta/puolustuspelaaminen kehittyi ottelun myötä. Keskimieskolmikon hyvä pelaaminen oli myös viikonlopun ilonaihe. Meillä on kolme erityyppistä keskitorjujaa, joita voi käyttää tilanteen mukaan.

– Joukkue on ollut kokonaisuudessaan koossa vasta vähän aikaa, joten on ymmärrettävää, että pelissä on vielä kehitettävää. Kiitos Akaa-Volleylle turnauksen järjestelyistä, kaikki joukkueet saivat arvokasta tietoa tulevaan kauteen. Meillä syöttö/vastaanottopelaaminen kaipaa vielä hienosäätöä.

Lopputulokset

1. VaLePa Sastamala Tampere

2. Karelian Hurmos

3. Vantaa Ducks

4. Raision Loimu

5. Akaa-Volley

6. Hurrikaani Loimaa

VaLePan seuraava harjoituspeli on Vexve Areenalla torstaina 23.9. klo 17.45 alkaen vastustajana Vantaa Ducks

X