Pirkanmaalainen välierä fanien juhla-aikaa

Kevät on lentopallofanin parasta aikaa. Tosipeleissä ratkotaan Mestaruusliigan sijoitukset. Välierissä jatkavat vastakkain Akaa-Volley ja VaLePa sekä Hurrikaani ja Savo Volley. Pelataan paras viidestä eli joukkueet, jotka saavuttavat kolme voittoa, jatkavat finaaleihin.

Akaa-Volleyn ja VaLePan välieräsarja on ihanteellinen niin faneille kuin pelaajille. Akaan ja Sastamalan välimatka 55 kilometriä Rämsöön kautta tekee liikkumisen helpoksi puolin ja toisin. Molempien joukkueiden kannustus on aina ollut rehtiä puolin ja toisin. Tunnelma tulee olemaan huipussaan niin Akaa kuin Vexve Areenalla. 

VaLePa järjestää torstain ensimmäiseen välieräpeliin Akaaseen fanimatkan. Matkan hinta on 15 euroa (liput jokainen ostaa itse) ja lähtö Vammalan linja-autoasemalta kello 16.30. Ilmoittautumiset toimisto@valepa.fi.

Toinen välieräpeli pelataan Sastamalassa

VaLePa Sastamala Tampere – Akaa-Volley Vexve Areena lauantai 30.3. 2024 klo 17.00. Lippuja ennakkoon lippu.fi sekä toimistolta ke ja to klo 10-14.

Akaa-Volleyn joukkueen esittely (huomenna vuorossa VaLePa)¨

Olli Kunnari jatkaa akaalaisten päävalmentajana seuraavat kaksi vuotta. Kauden mittaan on varmistunut, että Olli Kunnari on seuravalmentamisen lisäksi maajoukkueen päävalmentaja seuraavat kaksi kautta. Kunnarin johdolla Akaa-Volley selviytyi hienosti Challenge Cupin välieriin asti. Runkosarjassa joukkue sijoittui toiseksi.

Savo Volleysta tullut passari Ilja Ivanov on kantanut päävastuun pelin pyörittämisestä. Viime kaudella PerPon ykköspassarina pelannut Lasse Jäntti on hyvä vaihtoehto. Keskipelaaja Panu Pitkänen jatkaa joukkueen kapteenina. Petteri Tyynismaa pelasi kesällä maajoukkueessa, mutta harmillinen loukkaantuminen piti hänet alkukaudesta pois peleistä. Kuntouduttuaan hän on noussut Mestaruusliigan keskipelaajien eliittiin. Rantaperkiön Iskusta tullut Antti Taponen on myös saanut pelivastuuta.

Jere Heiskanen pelasi edellisen kauden Saksassa.  Heiskanen on kauden aikana saanut suurta vastuuta hyökkäyspelissä Matej Smidlin rinnalla. Kovakätinen pommittaja Mikko Räsänen siirtyi Joensuusta vastustajien kauhuksi Akaaseen. Pozo Sebastian Hernandez on Räsäsen tyyppinen kovakätinen pallontappaja ja syöttäjä. Jere Tikkala pelotteli valepalaisia viime keväänä syöttöruudussa. 

Hakkuri, tsekkiläinen, 205 cm pitkä Matej Smidl  on tärkeä pelaaja Akaa-Volleyn hyökkäyspelissä. Hän saa paljon passia ja tekee myös runsaasti pisteitä, pudotuspeleissä 23,5 pistettä peliä kohden. Vankkatekoinen Smidl on osoittautunut vahvaksi hakkuriksi. Myös syöttö on kova, hän johtaa myös ässäsyöttötilastoa. VaLePasta tuttu Tino Vuori on fyysinen vaihtoehto Smidlille.

Luis Pineau oli viime kaudella Ducksille selkeä vahvistus ja nyt ura jatkuu Akaa-Volleyssa. Lempo-Volleyn Jyri Niemi on päässyt toteuttamaan pitkäaikaisen haaveensa pelipaikasta liigassa. Niemi loistaa erityisesti puolustuspelissä.

Akaa-Volleyn kokoonpano, lihavoidulla tekstillä oletettu aloituskokoonpano

Passarit
Ilja Ivanov
Lasse Jäntti

Hakkurit:
Matej Smidl
Tino Vuori

Yleispelaajat
Jere Heiskanen

Sebastian Pozo-Hernandez
Mikko Räsänen
Jere Tikkala

Keskipelaajat
Petteri Tyynismaa

Panu Pitkänen
Antti Taponen


Liberot
Louis Pineau
Jyri Niemi

Terveisin

VaLePa tiedotus
Mauri
www.valepa.fi
www.facebook.com/vammalanlentopallo/

Jos et jatkossa enää haluaa vastaanottaa näitä viestejä, ilmoita siitä sähköpostilla mauri.esko@valepa.fi

X