Huippusuorituksia, kihelmöivää jännitystä sekä tunnelmaa välieräsarjassa VaLePa – Akaa-Volley

VaLePa Sastamala Tampere – Akaa-Volley la 30.3. 2024 Vexve Areena klo 17.00. 

VaLePa ja Akaa-Volley ovat olleet keskinäisissä peleissä vahvoja kotonaan tällä kaudella. VaLePa vei kauden avauspelin Vexve Areenalla 3-1 ja helmikuussa tuli 3-0 kotivoitto. Akaa-Volley puolestaan voitti joulukuussa VaLePan kotonaan 3-1. Muutenkin joukkueet ovat olleet vahvoja kotonaan. Akaa-Volley ei hävinnyt Akaa-Areenalla runkosarjassa yhtään peli, puolivälierässä tuli yksi tappio Kyky-Betsetiä vastaan. VaLePa hävisi runkosarjassa kolme ottelua. Runkosarjan kakkosena akaalaisilla on kotietu.

Pukkipaidoille sattui marras- joulukuulle harmillinen sairastelujen ja loukkaantumisten suma. Harjoittelu ja pelaaminen kärsivät poissaoloista ja VaLePa kärsi kuudessa peräkkäisessä pelissä viisi tappiota. Onneksi kevättalvella kaikki saivat palautua rosteriin mukaan. Joukkueen peli on kehittynyt ja suoritusvarmuus on parempi. 

VaLePan vastaanoton kehittyminen on ollut yksi syy pelitason nousulle. Jiri Leinonen oli alkukaudesta vastustajien syöttöjen kohde, ja sen myötä hänestä on kehittynyt varma vastaanottaja. Vastaanotossa ja puolustuspelissä hänen rinnallaan on mainioon kevätkuntoon noussut Eetu Pennanen.

Puolustuspelissä vakaalla torjunnalla on iso merkitys. Loukkaantumisten myötä valmentaja Janne Kangaskokko nosti Juho Kauniston keskitorjujan paikalle. Kaunisto on pudotuspeleissä ottanut 3,3 torjuntaa peliä kohden. Hän vahva pelote vastustajan hyökkääjille, vaikka hyökkäyskin sujuu. Jacob Ekman on viime aikoina pelannut toisena keskipelaajana ja hänen vahvuutensa on hyökkäyspeli sekä monipuoliset aloitussyötöt. Miro Leinonen ja Chase Direito ovat tasavertaisia vaihtoehtoja tälle pelipaikalle.

Gabriel Franca on loukkaantumisensa jälkeen noussut pelaajana uudelle tasolle. Hän päättää tehokkaasti nopeatempoisia laitahyökkäyksiä. Kutospaikan hyökkäys takakentältä kolmen metrin viivan takaa on hienoa seurattavaa. Tempo on niin nopea, että vastustajan torjujien on vaikea ehtiä siihen. Urpo Sivula tuli maajoukkueeseen vuonna 2006. Mikko Eskolla jaSivulalla on takanaan lähes kahdenkymmen vuoden yhteistyö maajoukkueessa ja myöhemmin myös VaLePassa. Vuosien mittaan hioutunut yhteistyö näkyy keskinäisenä luottamuksena ja passitempo on nopea. Aleksandar Andonovic on kuntoutunut alaraajavammasta ja on erinomainen vaihtoehto yleispelaajaksi.

Joel Itänen ja Saku Tuomivaara ovat nuoresta iästään huolimatta jo vuosia keränneet kokemusta yhteistyöstä hakkuri-passariakselilla ja valmentajalla on mahdollisuus tehdä tuplavaihto. Tuomivaara on tehnyt myös syöttövaihtoja. Juho Turri on vaihtoehto liberopelissä.

Kaikkea tätä on nähtävissä VaLePan ja Akaa-Volleyn välisessä välieräsarjassa. Tervetuloa seuraamaan huippulentopalloa ja huipputunnelmaa! 

X