VaLePan erinomainen syöttö- ja vastaanottopelaaminen toi paikan välieriin

Vanha totuus on, että katkaisupeli on vaikein. Vaikka VaLePa olikin voittanut kaksi ensimmäistä peliä 3-1, ei jatkopaikka erinomaisen kauden pelannutta Loimua vastaan ollut itsestäänselvyys. Pukkipaidat olivat kuitenkin hienosti keskittyneet otteluun ja joukkue pelasi ehjän ottelun kaikilla osa-alueilla. Erityisen suuri ero tuli aloitussyöttö- ja vastaanottopelissä ja VaLePa varmisti lopulta selvällä voitolla jatkopaikan. Kolmella voitolla VaLePa varmisti paikkansa välieräpeleihin. Muut ottelusarjat ovat kesken, joten vastustaja selviää vasta myöhemmin.

VaLePa Sastamala Tampere – Raision Loimu 3-0 (25-17, 25-15, 25-19)

Aloituskokoonpanot
Esko, Ekman, Kaunisto, J. Leinonen, Franca, Sivula, Pennanen l
Saarinen, Zhbankov, Mäki, Nikkinen, Fazli, Salminen l, Siliämaa l

Kaikki erät alkoivat tasaisesti. Sen jälkeen tuli VaLePalle pitkä syöttöputki ja ero kasvoi hetkessä isoksi. Loimu ei saanut enää kirivaihdetta päälle, koska joukkueen pelaajat tekivät virheitä omissa syötöissään. Ensimmäisessä erässä Urpo Sivulan hyökkäyksellä VaLePa nousi 7-6 johtoon. Jacob Ekman syötti 5 kertaa peräkkäin, joista yksi ässä, tilanne 12-6.

Toisen erän tilanteessa 4-6 Jiri Leinonen hyökkäsi pallon kotijoukkueelle ja meni itse syöttämään. Viisi syöttöä tuotti pisteen, kaksi ässäsyötöllä, tilanne 10-6. Syöttövuoron aikana nähtiin ottelun näyttävin passi, kun Mikko Esko heitti erittäin nopeatempoisen pitkän matkan takapassin Gabriel Francalle nelospaikalle, jossa Franca oli hienosti valmiina.

Kolmannen erän syöttöputki tuli jälleen Jiri Leinoselle 5-5 tilanteessa, jolloin VaLePa eteni 9-5 johtoon. Erä oli pelin tasaisin, ja hyvin Loimu taisteli loppuun asti. Jacob Ekmanin takapateri päätti lopulta ottelun.

Pukkipaitojen vastaanotto toimi jälleen erinomaisesti. Mikko Esko pääsi hyvistä paikoista harhauttamaan vastustajan torjuntaa. Esko palkittiin VaLePan parhaana. Urpo Sivula paransi loppua kohti ja kolmas erä oli häneltä suorastaan loistokas 8/+7, hyökkäys 70%:n teholla ilman virheitä. Eetu Pennanen, Jiri Leinonen ja Gabriel Franca vastaanottivat tarkasti 64% (38%) tarkkuudella. Pennasen hieno puolustuspeli vei uskoa Loimun hyökkääjiltä. Leinonen syötti kolme ässää ja Franca jatkoi näyttäviä hyökkäyssuorituksia niin etukentältä kuin kutospaikaltakin. Jacob Ekman oli toiseksi tehokkain aloitussyöttäjä. Juho Kaunisto oli jälleen suurin pelote Loimun hyökkääjille, 4 torjuntaa.

Loimu teki 14 syöttövirhettä ja yhden ässän, kun VaLePan vastaavat luvut olivat 7 virhettä ja 8 ässää. Loimu teki 11 suoraa hyökkäysvirhettä eli VaLePa sai yhteensä 25 pistettä Loimun virheistä. Ali Fazli selvisi ainoana plussalle 20/+11, vaikka hänkin teki 3 syöttövirhettä ja 5 hyökkäysvirhettä. Hän oli kuitenkin selvästi joukkueensa tehokkain pelaaja. Passari Tomi Saarinen teki parhaansa vaatimattomasta vastaanotosta.

Parhaat pelaajat palkitsi otteluisännän SähköTekniikka Lehto Oy:n Lauri Lehto

MVP:t 
VaLePa Mikko Esko
Loimu Ali Fazli

Hyvinvointiapteekki Sastamalan tuotepaketin ottelun näyttävimmästä suorituksesta sai Jacob Ekman

Lehdistötilaisuus
Samuel Salminen:  Oma peli oli ihan hyvää tässä uudessa roolissa matikan kirjoitusten päälle. VaLePan syöttö oli kova ja peli-ilmeestä huomasi, kumpi ottelua vie.

Mikko Esko: Monikin asia ratkaisi voiton. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa jouduttiin tiukille, mutta tämä ottelu tuli helpolla. Ehkä se meidän agressiivisuus ja täysi latinki peliin toi voiton. Peli peliltä ollaan menty eteenpäin. Vähän erilainen tilanne on ollut tällä kaudella kuin aikaisempina kausina. Tällä kaudella ei ole ennakkosuosikin paineita, mutta meillä on hyvä tilanne lähteä pelaamaan välieriin. Pelit on näyttäneet sen, että osataan pelata hyvin joukkueena yhteen. Tavoitteet pidetään samana kuin edellisinä vuosina, mutta edetään peli kerrallaan kohti ensimmäistä välieräottelua.

Kari Raatikainen:  Kouluarvosanalla 8- ja hyviä hetkiä oli kaudella paljon, erityisesti Suomen cupin ottelut. Paljon  oli loukkaantumisia, mikä on harmillista. VaLePan kohtaaminen tässä kohtaa oli liian kova vastus. Tänään peli-ilme näytti karulta, mutta kaikki varmasti kuitenkin yrittivät pelata.  Onnea VaLePalle.

Janne Kangaskokko: Sarja oli perinteikäs, ensimmäinen ottelu hapuileva ja kokeileva. Saatiin kuitenkin pidettyä oma peli kasassa. Toinen ottelu oli todella intensiivinen ja kaikki laittoivat kaiken peliin. Ja meille tärkeä peli itseluottamuksen kannalta. Tänään haluttiin selkeästi enemmän voittaa. Ennen kaikkea meidän vastaanoton ryhmittymät ja vo:n taso pysyy pelistä toiseen niin ollaan saatu tilanne vakioitua. Ratkaisupelaajat ovat tärkeässä roolissa, Upi ollut koko ajan vahvassa roolissa ja nyt saanut tukea toisesta laidasta Francalta. Juho Kaunisto tuo lisää torjuntavoimaa ja energiaa kentälle ja lisäksi Jiri Leinosen merkitys on iso joukkueelle. Nyt meillä on neljä hyvää keskimiestä ja on vaihtoehtoja keskikentälle. Peli peliltä pitää kasvaa ja kehittyä, kun halutaan menestyä. Jaksetaan jauhaa ja kehittää kehitettäviä osa-alueita. Edelleenkin torjunta-puolustus on meille kehitettävä kohde. Ollaan löydetty hyvä systeemi ja tästä mennään kohti välieriä.

X