Maailmanluokan pelaajat kohtaavat miesten finaalissa

FINNISH TEKNIKUM CUP 
Suomen Cup 2019

VaLePa Sastamala Tampere – Savo Volley Kauppi Sports Center sunnuntaina 19.1.2020 klo 18.15

Finnish Teknikum Cupin miesten finaalissa on hyvin samankaltainen lähtötilanne kuin naisilla. VaLePa Sastamala Tampere on joukkue, jolla on pitkä historia. Seura on perustettu 1978 ja 2010-luku oli varsin menestyksekäs. Pukkipaidat ovat saavuttaneet keväästä 2011 lähtien mitalin joka vuosi, joista 5 kultaista. Suomen Cupin voittoja on neljä. Savo Volley pelaa vasta toista kautta Mestaruusliigassa. Joukkue haluaa olla koko Pohjois-Savon joukkue ja pelaa tänä vuonna runkosarjassa yhdeksällä eri paikkakunnalla. Viime keväänä savolaiset jäivät mitalisijojen ulkopuolelle. Savo Volley lähtee kuitenkin finaalipeleihin ennakkosuosikkina. Joukkue on voittanut molemmat keskinäiset pelit, mutta varmaa on, ettei VaLePa halua luopua Cup-kannusta. 

Rakenteeltaan molemmat joukkueet ovat hyvin samanlaiset, kokeneita maajoukkueratsuja ja nälkäisiä nuorukaisia. Kokemuskaartia edustavat yleispelaajista Savo Volleyn Antti Siltala ja pukkipaitojen Olli Kunnari. Molemmat ovat taidoiltaan maailman huippua ja heillä on kokemusta maailman huippujoukkueista. VaLePan yleispelaaja Niko Suihkonen on kuuluu nuoriin nälkäisiin. Maajoukkuemies Suihkonen on kovakätinen hyökkääjä, joka yleensä pelaa vähillä virheillä. Savo Volleyn Miro Määttänen on hyvin samantapainen peluri. Määttänen mättää keihäänheittotaustallaan palloa tosi kovaa. Erik Sundberg on pääasiassa pelannut VaLePan toisena yleispelaajana.

Hyvin samantyyppinen kaksikko on joukkueiden keskipelaajaosastolla. Severi Savonsalmi Savo Volley 207 cm ja Mikko Karjarinta 210 cm ovat maajoukkueen pitkiä tulevaisuuden huippupelaajia, jotka jo nyt ovat ottaneet paikkansa joukkueidensa ykköskuusikossa. Toisen keskipelaajan paikalla on joukkueilla ulkomaalaisvahvistus, VaLePalla ruotsalainen David Pettersson ja brasilialainen Rodrigo Leitzke savolaisilla.

Passariosastolla ovat vastakkain 14 vuotta ulkomailla mm. Italian, Venäjän ja Turkin huippujoukkueissa pelannut Mikko Esko ja maajoukkueessa ensiaskeleita ottanut Feodor Ivanov. Molemmat ovat erittäin taitavia pelinrakentajia ja nopea pelitempo pitää torjujat kiireisinä.

Hakkuriosastolla on tarjolla pelureita maailman huipulta. Mikko Oivanen on pelannut pitkän ansiokkaan uran ulkomailla mm. Puolan huippujoukkueissa ja kotiutui kesällä Sastamalaan. Savo Volleyn Olli-Pekka Ojansivu on pitkään vastannut Oivasen kanssa maajoukkueen hakkuripelistä. Ojansivu tunnetaan hakkuripelin ohella kovista aloitussyötöistä.

VaLePan libero Aleksi Mutka on kunnostautunut erinomaisena vastaanottajana ja johtaa vastaanottotilastoja. Josh Ayzenberg on puolestaan Savo Volleyn takakentän valtias ärhäkällä puolustuspelaamisellaan.

Viisikolla Mikko Esko, Olli Kunnari, Mikko Oivanen, Antti Siltala ja Olli-Pekka Ojansivu on 1248 peliä Suomen maajoukkueessa. Kun tähän joukkoon lisätään nuoret haastajat, tullaan sunnuntaina näkemään Kauppi Sports Centerissä todellista huippulentopalloa. Tällaiseen tilaisuuteen kannattaa tarttua. 

Liput ennakkoon www.seat4.me ja tänään VaLePan toimistolta klo 12 asti. Pelipäivinä lippuja voi ostaa ovelta. Sastamalasta lähtee fanibussi sunnuntaina Vammalan linja-autoasemalta klo 16.15, matkan hinta 5€. Ilmoittautumiset toimisto@valepa.fi tai toimistolla.

Lentopallon Superviikonloppu Kauppi Sports Centerissä 

Lauantain ohjelma
9.30-19.00 B-tyttöjen A- ja D-poolin turnaus. Pääasiassa pelataan Kaupin yläsalissa, mutta myös pääkentällä on pelejä klo 12.00-16.30.
19.00 Naisten Suomen Cupin finaali LP Viesti – LiigaPloki.
Aamupäivällä klo 10.00-12.00 on keskusseurojen kokoontuminen ja iltapäivällä klo 12.00-18.30 seurapäivä, joka keskittyy hyvän seuran hallintoon.

Sunnuntain ohjelma
12.00-16.30 F-ikäisten turnaus, 12.30-14.00 pääkentällä ja 12.30-16.30 yläsalissa.
15.00 Naisten 1-sarjan ottelu Kuortane – Rantaperkiön Isku.
18.15 Miesten Suomen Cupin finaali VaLePa – Savo Volley.

Aamupäivällä klo 10.00-12.30 on aluevalmentajien palaveri, klo 12.00-17.30 jatkuvat seurapäivät teemoinaan mm. vammojen ennaltaehkäisy, valmennuksen linjaus, sosiaalinen media jne. Mestaruusliigan seurat kokoontuvat klo 15.00-17.00.

B-tyttöjen ja F-juniorien peleihin sekä naisten 1-sarjan otteluun ei ole pääsymaksua. Suomen Cupin finaalit ovat maksullisia. Seurapäivät ja muut seuraihmisten tapaamiset on tarkoitettu vain niihin etukäteen kutsutuille ja ilmoittautuneille.

X