7159 – lämpimät onnittelut Upi

Hieno juhlapäivä hienolle miehelle

Jännittävässä Kyky-Betset-pelissä koettiin juhlallinen hetki, kun Urpo Sivula teki kakkospaikan lyönnillä takakentän puolustuksen kautta Mestaruusliiga-uransa 7151. pisteen ja valloitti pistetilaston kärkipaikan ohi Normunds Veinbergsin. Hallin valot sammuivat, valotaululle tuli Upin kuva, ilotulituskuva ja kultasuihku juhlistivat hetkeä. Palataan vielä juhlapäivään ja Upin uraan. 

Upin lentopalloura alkoi 8-vuotiaana veljien jalanjäljissä Kurun Ryhdissä. Sieltä tie vei Juhani Viidan valmennukseen Virtain Urheilijoiden joukkueeseen. Upi oli Viidan valmennuksessa kaikkiaan viisi kautta ja kertoi haastattelussa, että Viita on opettanut hänelle kaikki tarpeelliset lentopallotaidot.

Upi pelasi ensimmäisen maaottelunsa ennen ensimmäistä liigapeliä. Tässä vaiheessa VaLePakin oli jo yhteydessä nuoreen lahjakkuuteen. Seuraksi valikoitui kuitenkin sen ajan kärkiseuroihin kuulunut Pielaveden Sampo. Toisen kerran VaLePa-neuvotteluja käytiin kesällä 2012, mutta silloin hän teki sopimuksen Kokkolan Tiikereiden kanssa. Kolmas kerta toden sanoi ja kesällä VaLePa ja Upi tekivät sopimuksen. EM-kisojen päätösottelun viimeisessä erässä tuli ikävä akillesjännevamma ja ensimmäinen kausi meni toipilaana ja VaLePa jäi finaaleissa hopealle Tiikereitä vastaan. Sen jälkeen. Upin ura onkin ollut VaLePassa historiaa, sillä joka kevät on finaaleissa tullut kultaa.

Mestaruusliigakausien välissä Upi pelasi yhteensä neljä ja puoli vuotta ulkomailla Turkissa, Italiassa, Saksassa ja Turkissa. Viimeiset maaottelut Upi pelasi EM-kisoissa syksyllä 2021 ja osoitti, että kunto ja taito ovat edelleen kansainvälisellä tasolla.

Mikä tekee Upista pelätyn vastustajan

+VaLePa-KYKY Betset 26.2.2024, kuva Hannu Moilanen

Kuva Hannu Moilanen

Upi on monipuolinen hakkuri. Välillä hän pelannut myös yleispelaajana se on tuonut oman lisänsä pelikäsitykseen. Hyökkäyksessä on käytössä monia eri vaihtoehtoja raja- ja viistolyöntejä tai taitavia sijoituksia. Iso tekijä on vahva henkinen kantti. Kovat tilanteet ovat Upille haaste. Hän on silloin parhaimmillaan. Iän myötä Upi on löytänyt urheilijan elämäntavan, oikea ravinto, riittävä uni, harjoittelun ja levon rytmittäminen sekä kehon huolto. Se on näkynyt kauden ajan terävinä suorituksina. Vanhemmiten Upi on ottanut enemmän vastuuta koko joukkueesta. Hän jaksaa peleissä ja harjoituksissa kannustaa ja ohjata nuorempia pelaajia.

Perhe tuo tasapainoa

Yksi Upin pitkän uran ja menestyksen tekijä on perhe. Puoliso ja koti ovat löytyneet Sastamalasta.
Elämä on asettunut uomiinsa eivätkä pitkät matkat harjoituksiin ole enää rasitteena.

++++VaLePa-Hurrikaani Loimaa 27.1.2024, kuva Hannu Moilanen

Kuvassa perhe Aleksander, Uljas ja Laura sekä taustalla Lauran pappa Esko Lujala.

Upi on erinomainen isä. Lapset eivät aina jaksaisi koko peliä katsoa, mutta onneksi isä on lohduttamassa. Näinhän se kehityskaari menee. Pienempänä juostaan pää märkänä pitkin käytäviä, mutta iän myötä peli alkaa kiinnostaa enemmän ja enemmän.

 

X